دکتر پویا فرهت: «ایران فارما» به نفع شرکتهای دارویی است
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر پویا فرهت مدیر عامل شرکت «تیپیکو» گفت: شرکت ما سرمایهگذار و بزرگترین هولدینگ دارویی ایران است و بیش از ۲۵ درصد از سهم دارویی کشور مختص این شرکت است. شرکت «تیپیکو» دارای ده کارخانه تولید کننده، شش کارخانه تولید کننده مواد اولیه، سه توزیع کننده و… است.
دکتر فرهت گفت: رویدادهای علمی و صنعتی مانند نمایشگاه ایران فارما به این علت در کشورمان برگزار میشوند که بتوانیم شرکتهای خارجی که به سهولت به آنها دسترسی نداریم را دعوت کرده و از آخرین فنآوریهای حوزه دارو مطلع شویم و همچنین پتانسیلهایمان در حوزه دارو را جمعبندی کرده و در معرض نمایش بگذاریم و بتوانیم برای صادرات مشتری جذب کنیم.
او افزود: قاعدتا هر سال این نمایشگاه باید به سمت پیشرفت برود چراکه پرقدمتتر و شناخته شدهتر میشود اما ایران فارما در بازههای زمانی مختلف دچار اوج و فرودهایی شده است که بسته به شرایط مختلف از جمله تحریمها بوده است.
دکتر فرهت با اشاره به بالا بودن ظرفیتهای صنعت دارویی در ایران گفت: صنعت دارویی ما به سمت توسعه رفته است و در حال حاضر ظرفیتهای خوبی برای همکاریهای مشترک با شرکتهای خارجی داریم. البته بنا به دلایلی مانند نرخ ارز، تحریمها و یا عدم تلاش کافی شرکتهای داخلی این اتفاق تابحال یا نیفتاده و یا در ابعاد کوچک محقق شده است.
مدیر عامل شرکت «تیپیکو» گفت: حضور در هر نمایشگاه بینالمللی دارای مزایایی برای شرکتهاست و نمایشگاه ایران فارما نیز از این قاعده سوا نیست. ما با جذب حتی یک مشتری تمام هزینههایی که برای حضور در این نمایشگاه پرداختهایم، را به دست خواهیم آورد. بنابراین حضور در این نمایشگاه قطعا به نفع ما و سایر شرکتهای دارویی خواهد بود.
او افزود: بعد از برگزاری هر دوره از نمایشگاه باید متر و معیاری وجود داشته باشد و طبق آن بدانیم هر شرکت با چقدر هزینه، چه میزان نیروی انسانی و وقت در این رویداد شرکت داشته و تا چه میزان منتفع شده است. در این صورت بهتر میتوان برآورد کرد که بازده ایران فارما برای شرکتها و کلا صنعت دارویی کشور چه میزان بوده است. اما این اتفاق تابحال نیفتاده است.
دکتر فرهت اظهار کرد: تحریمها کلا بر صنعت کشور اثرگذار بوده اما خوشبختانه صنعت دارو کمتر از سایر صنایع آسیب دیده است و این را میتوان از عملکرد شرکتهای دارویی، صورتهای مالی این شرکتها در بورس و وضعیت دارو در بازار فهمید.
دکتر فرهت در پایان گفت: رشد فروش و نرخ سودآوری شرکتهای دارویی بسیار بیشتر از سایر شرکتهای عضو در بورس است و این نشان میدهد این صنعت کمتر از سایر صنایع تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته است.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما ( دارو و صنایع وابسته) دوم تا چهارم مهرماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.