برنامه نبض از شبکه خبر، شب گذشته با حضور دکتر احمد شیبانی رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر اکبر برندگی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذاو دارو و محمدنعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از شبکه دو سیما پخش شد.
دکتر شیبانی در این با اعلام این که الان بعضی از خطوط تولید دارو تعطیل شده است افزود: صنعت دارو به شدت مشکل کمبود نقدینگی دارد و زمان تسویه مطالبات ما از ۸۰ روز به ۳۰۰ تا ۴۰۰ روز رسیده است و این بدهی ها به صنعت دارو روز به روز دارد انباشته می شود.
رئیس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی گفت: قیمت داروها هم غیر واقعی است و واقعی شدن قیمت ها از مطالبات صنعت داروست زیرا این صنعت باید حاشیه سود واقعی و مناسب داشته باشد تا بتواند ادامه حیات دهد.
دکتر شیبانی با اشاره به اهمیت توسعه صنعت گفت: اگر صنعت دارو توسعه نیابد به تدریج از رمق خواهد افتاد.
دکتر برندگی مدیرکل نظارت بر داروی سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به تولید ۹۷ درصد داروی مورد نیاز در کشور و سهم ۳ درصدی واردات از خارج گفت: قبل از انقلاب ما فقط ۲۰ درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کردیم و آن هم تحت لیسانس شرکت های خارجی.
دکتر برندگی درباره کیفیت داروهای داخلی هم افزود: داروهای تولید داخل همه آزمایش های کیفی را مطابق با استاندرادهای دارویی جهان طی می کنند و ما در بحث نظارت و کیفیت به شدت سختگیری می کنیم و بدون ضابطه از این صنعت مهم و حساس حمایت نمی کنیم.
محمدنعیم امینی فرد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در گفتگوی تلفنی با برنامه گفت: البته صنعت داروی ما بعد از انقلاب رشد و توسعه خیلی خوبی داشته است اما با مشکلاتی ساختار مواجه هستیم و باید عرض کنم که ارزش مالی همان ۳ درصد داروی وارداتی ۳۵ تا ۴۰ درصد ارزش ریالی بازار داروست.
نماینده مجلس افزود: ما در دو قسمت مشکل داریم ، یکی ساختار نامناسب کارخانه ها و شرکت های دارویی ما که اغلب خصولتی هستند و به بازار اهمیت نمی دهند و دیگر کمبود نقدینگی، البته مجلس در تامین منابع پایدار برای بخش سلامت اقدامات خوبی انجام داده است.
مشروح کامل این برنامه زنده تلویزیونی در لینک زیر قابل مشاهده است.
http://www.irinn.ir/fa/news/599607/%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87