سومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته(ایرانفارما ۲۰۱۷) با حضور مسئولان دارو و سلامتِ ایران، کار خود را آغاز کرد. مراسم افتتاحیه این رویداد، سهشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار شد. در این مراسم، چهرههای مختلفی در کنار اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، حضور داشتند. دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر اصغری رییس سازمان غذا و دارو، دکتر پنی لوکیتو رییس سازمان غذا و داروی اندونزی، نورشاه کاموال رییس سازمان امور تنظیم دوایی افغانستان، اکتاوینو علیمودین سفیر اندونزی، کریستو کوانداکو سفیر بلغارستان، دکتر رسول دیناروند رییس سابق سازمان غذا و دارو و جمع کثیری از مدیران دارویی کشور، از جمله حاضران در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته(ایرانفارما ۲۰۱۷) بودند. برخی از مدعوین به سخنرانی پرداختند که در ادامه میخوانید:
دکتر عباس کبریاییزاده رییس شورای سیاستگذاری ایرانفارما، پس از خیر مقدم به مهمانان ایرانی و خارجی نمایشگاه، بیان کرد: امیدواریم مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی در ایرانفارما، منجر به همافزایی و گسترش همکاریهای بینالمللی بین ایران با سایر کشورها شود. ایرانفارما برای سومین بار به عنوان یک رخداد فرهنگی، علمی و تجاری مطرح میشود. اینکه نام رخداد بر ایرانفارما گذاشتهایم، به واسطه اتفاقهای جانبی مختلفی است که در این سه روز برگزار میشود. از یک سو دومین نمایشگاه کتابهای تخصصی علوم دارویی، پزشکی-دانشگاهی و از سوی دیگر، اولین نمایشگاه رسانههای سلامتمحور، جزو برنامههای اصلی این سه روز است که به صورت همزمان با نمایشگاه دارو و صنایع وابسته، برگزار میشود. استراتژیهایی که برای ایرانفارما انتخاب شد، فراتر از صرفا معرفی یک محصول بود و به همین جهت، کارگاههای مختلفی نیز در نظر گرفته شد. کارگاههایی که سال پیش سیاستگذاری آن انجام شد و امسال، شاهد ۴۰ کارگاه علمی در این نمایشگاه خواهیم بود. دانشجویان یکی از مخاطبان اصلی این نمایشگاه هستند، امیدواریم بتوانیم صنعت را دست جوانتر ها بسپاریم و با حمایت از آنها و در کنارشان؛ آیندهای روشن را برای داروسازی رقم بزنیم.
ظرفیتهای ایرانفارما برای انتقال تجربه و تکنولوژی
دکتر اصغری رییس سازمان غذا و دارو نیز در مراسم افتتاحیه به سخنرانی پرداخت. او گفت: خدا را شاکریم که شاهد نمایش چنین ظرفیتهایی در ایران هستیم. صنعت داروسازی ایران ظرفیتهای فراوانی دارد. ما امروز میتوانیم افتخار کنیم که چند صد شرکت دارویی داریم که داروی مورد نیاز بیماران را فراهم میکنند. تا جایی که این داروها از نظر کیفیت نیز میتوانند با داروهای خارجی رقابت کنند. امیدواریم به یاری خدا و همت تولیدکنندگان داخلی بتوانیم در راستای اقتصاد مقاومتی به تولید داخل کمک کنیم. این نمایشگاه ظرفیتهای خوبی برای تبادل اندیشه و تکنولوژی دارد. همچنین میتواند شرایط مناسبی را برای تعامل با کشورهای منطقه و انتقال تجربه فراهم آورد. سازمان غذا و دارو نیز حامی تمام فعالان خواهد بود تا هرچه بهتر در زمینه دارورسانی به مردم، عمل کنند. برای همه شما آرزوی موفقیت میکنم.
ارتباطات نمایشگاهی؛ زمینهساز تجارت
دکتر پنی لوکیتو رییس سازمان غذا و داروی اندونزی دیگر مهمان و سخنران مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته(ایرانفارما ۲۰۱۷) بود. او بیان کرد: این یک افتخار است برای من که به عنوان رییس سازمان غذا و داروی اندونزی در این نمایشگاه حضور دارم. ارتباطاتی که در اینگونه نمایشگاهها به وجود میآید، میتواند زمینهساز تجارت بین کشور ایران با سایر کشورها شود و از این حیث اندونزی نیز میتواند وارد تعاملاتی با ایران شود. شرکتهای زیادی در اندونزی مشغول فعالیت در حوزه دارو هستند و عمدتا در حوزه فرمولاسیون و مواد اولیه فعالیت میکنند. امیدواریم بتوانیم تعامل خوبی با تولیدکنندگان ایرانی داشته باشیم. به همه شما تبریک میگویم
دعوت افغانستان از ایران برای تولید دارو
نورشاه کاموال رییس سازمان امور تنظیم دوایی افغانستان، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود. او گفت: قبل از هر چیز باید به همتای سابق و جدید خود در سازمان غذا و داروی ایران، خدا قوت بگویم. خوشحالم که به عنوان نمایندهای از کشور افغانستان در این نمایشگاه حضور دارم و پیام وزیر صحت افغانستان را خدمت شما ابلاغ میکنم. ما در افغانستان برنامههای جدیدی را در حوزه تولید دارو برنامهریزی کردهایم و در این میان به صورت جدی به دنبال دعوت از تولیدکنندگان ایرانی به افغانستان هستیم. مطمئنا شرایط امروز، شرایطی مناسب برای مشارکت بیشتر شرکتهای ایرانی و خارجی در داروسازی افعانستان است. ما قطعا از کمپانیهای ایرانی دعوت خواهیم کرد تا دارویی با کیفیت برای ما تولیدکنند. من در آخر از همدلی همه شما تشکر میکنم. برای همه شما آرزوی موفقیت میکنم.
کیفیت دارو تنها وابسته به ماده اولیه نیست
دکتر رسول دیناروند ریاست سابق سازمان غذا و دارو آخرین سخنران مراسم افتتاحیه بود. او گفت: در ابتدا از دکتر کبریاییزاده رییس سندیکا و دیگر اعضای سندیکا تشکر میکنم بابت زحماتی که برای برپایی این رویداد دارویی کشیدهاند. امروزه موضوعات مختلفی در حوزه دارو مطرح است، یکی از مهمترین آنها کیفیت دارو است. ما در سالهای گذشته، در حوزه کیفیت دارو، پیشرفت بسیار خوبی داشتهایم. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که کیفیت دارو تنها به ماده اولیه مرتبط نیست؛ شرایط تولید، نیروی انسانی، فناوری، تکنولوژی، استاندارد و … همه و همه جزو شرایطی هستند که در کیفیت دارو اثرگذارند. خوشبختانه امروز پس از تلاشهای فراوان، عضویت سازمان غذا و داروی ایران در پروتکل PICS در حال تصویب است. این موضوع یعنی، از این به بعد موضوع GMP و بازرسی GMP بر اساس استانداردهای PICS صورت می گیرد. موضوع دیگر در حوزه دارو که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، رقابت است که به بحث کیفیت نیز مربوط میشود. ما بدون رقابت نمیتوانیم شاهد ارتقای کیفیت داروی ایرانی باشیم. خوشبختانه این شرایط رقابتی در ایران شکل گرفته و هر روز هم بیشتر میشود.