به گزارش دبیرخانه مراسم معرفی توانمندهای صنایع و تجهیزات پزشکی دارویی کشور، دکتر محمود نجفی عرب عضو هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران در گفتوگویی با این دبیرخانه گفت: پس از پیروزی انقلاب دستاوردهای بسیار مثبتی در حوزه داروسازی چه در زمینه تولید داروهای شیمیایی و چه در مورد داروهای هایتک و بایوتکنولوژی داشتهایم. همچنین صنایع جانبی مانند صنعت بستهبندی دارو نیز پیشترفتهای بسیار زیادی داشته است. این دستاوردها واقعاً بزرگ هستند و امیدواریم به همین شکل تداوم داشته باشد و غیر از حضور موفق در بازارهای داخلی، در بازارهای خارجی نیز حضوری پررنگ داشته باشیم.
دکتر نجفی عرب گفت: اگر قرار باشد صنعت داروسازی توسعه بیشتری داشته باشد که لزوماً باید این اتفاق بیفتد باید نگاهمان به بیرون از مرزها باشد و خطوط تولید را افزایش داده و روند صادرات را تسهیل کنیم. مشارکتهای بیرون از مرزها در جهت تولید دارو به شدت مورد نیاز است و فکر میکنم اگر بتوانیم صنعت داروسازیمان را به صنایع بینالمللی ملحق کنیم هم در جهت توسعه فنآوری و هم برندسازی در صنعت دارو گامی بزرگ برداشتهایم.
عضو هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی گفت: طبیعتاً اگر دستاوردهای این صنعت موفق همه ساله در معرض دید پزشکان و مردم قرار گیرد به خودباوری ملی کمک خواهد کرد و نگاه و نگرش مثبت و حمایت کننده نسبت به صنعت داخلی بیشتر خواهد شد.
او گفت: امروزه در تمام دنیا حوزههایی که با دانش روز پیوند دارند مورد توجه قرارگرفتهاند. ارزشافزوده این حوزهها بالاست و هرچه بتوانیم ارزشافزوده نیروی کار را در تولیدات بیشتر کنیم، هم رقابتپذیریمان را بیشتر خواهیم کرد و هم شاهد حضور بیشتر در عرصههای بینالمللی خواهیم بود. مؤسسات دانشبنیان سهم بزرگی در رسیدن به این مقصود دارند.
دکتر نجفی عرب اظهار داشت: دنیا اقبال جدی به این سمت یعنی همکاری با شرکتهای دانش بنیان دارد و تولیدات دانشمحور و با فنآوری جدید سهمشان در بازار به شدت در حال گسترش است و ما نیز باید در همین مسیر حرکت کنیم که خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بزرگترین چالش صنعت داروسازی ما این است که نگاهمان به بیرون از مرزها ضعیف است گفت:در دخل مرزها هم تولید زیاد است و هم با محدودیت مصرف مواجه هستیم و باید برای توسعه اقتصادی صنعت دارو حتماً به فکر ورود جدی به بازارهای جهانی باشیم.
او در ادامه افزود: تعداد کارخانههای داروسازی کوچک در کشور زیاد است و رقابتهای داخلیشان گاهی حتی منجر به تخریب یکدیگر میشود. من اعتقاد دارم باید شرکتهای کوچک با هم ادغام شوند و صنایع داروییمان به سمت کارخانههای بزرگ برود.
دکتر نجفی عرب در پایان اظهار داشت: اگر عضویت در WTO پذیرفته شود که لازم است این اتفاق بیفتد و وارد این فضا شویم رقابتها جدیتر خواهد شد و برخی از این شرکتها ممکن است به مرز نابودی برسند. بنابراین صنعت داروسازی ما باید بحث مرجینگ را جدی بگیرد. این اتفاق در همه دنیا رخ داده و نتایج مثبتی دربر داشته است.