محمدرضا نجفیمنش عضو اتاق بازرگانی تهران:
تقویت صادرات و برند سازی باید در اولویت باشد
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، محمدرضا نجفیمنش عضو اتاق بازرگانی تهران(بخش صنعت) گفت: دارو کالایی است که انسانها برای سلامت و طول عمر با کیفیت به آن نیازمند هستند به طوری که میتوان گفت دارو با ارزشترین کالای صنعتی است که بشر آن را تولید میکند. بنابراین صنعت داروسازی در کل دنیا صنعتی مهم و سودآور است.
نجفیمنش افزود: کشورهایی که به پیشرفت در صنعت داروسازی رسیدهاند بالاترین آمار صادارت را دارند و بسیار بیش از فروش نفت ما ثروت وارد کشورشان میکنند. با این تفاوت که نفت روزی به پایان میرسد اما صنعت داروسازی دانش/ صنعتی است که مدام در حال پیشرفت و توسعه است.
نجفیمنش گفت: صنعت داروسازی کشورمان دو مشکل اساسی دارد. اولین مشکل این است که ظرفیتهای موجود در این صنعت بسیار بیشتر از نیاز داخلی است و ما نیاز به صادارت بالاتری داریم که بنا به دلایل مختلف هنوز محقق نشده است. دومین مشکل این است که هزینههای جانبی دارو بالا و سود آن کم است.
عضو اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: پيشرفتهاى زيادى در صنعت دارويى و بخصوص در بخش تحقیقات در زمینه تولید مواد اولیه داشتهایم، اما نقطه ضعف ما در صادرات است که بايد از كشور خودمان فراتر رفته و به جايى برسيم تا بازار منطقه و جهان را در دست بگيريم. درواقع تقویت صادارت باید برایمان در الویت باشد.
او در همین زمینه افزود: ۹۷ درصد از داروی مصرفی در داخل تولید میشود و دارای کیفیت مناسبی هستند اما کیفیت و حتی کمیت تولید دارو نمیتواند برای داشتن صادرات موفق کافی باشد. داشتن ارتباطهای موثر بازرگانی و تیم بازرگانی قوی برای فروش داروی تولید داخل در خارج از مرزها در امر صادارت بسیار مهم است. درواقع ما بدون داشتن ارتباط با سایر شرکتهای دارویی و بازاریابی موثر در دنیا در زمینه صادارت عملکرد ایدهآلی نخواهیم داشت.
نجفیمنش یکی دیگر از ضعفهای صنعت داروسازی را عدم توجه به برندسازی عنوان کرده و گفت: شرکتهای دارویی برای صادارت، یافتن مشتری و مصرفکننده، تامین کننده و بازاریابی موفق باید صاحب برندی باشند که مورد اعتماد مردم باشد. این موضوع بخصوص در صنعت دارو بسیار مهم و حتی برای شرکتهای داروسازی حیاتی است.
نجفیمنش گفت: نمایشگاه ایران فارما میتواند زمینه را برای صادرات دارو فراهم کند و شاید بتوان گفت این مهمترین اقدامی است که این نمایشگاه باید در زمینه کمک به شرکتهای دارویی و صنعت داروسازی کشور انجام دهد.
نجفیمنش در پایان گفت: حضور شرکتهای داروسازی خارجی در این نمایشگاه بینالمللی موقعیت خوبی است که شرکتهای داخلی بر نحوه برندسازی و بازاریابی آنها توجه کرده و از تجارب آنها استفاده کنند.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما ( دارو و صنایع وابسته) دوم تا چهارم مهرماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.