احمد شیبانی در گفت و گویی اختصاصی به مناسبت روز ملی صادرات بیان کرد: بیش از هر چیزی باید فرهنگ صادرات را در خصوص کالاهای غیرنفتی ایجاد و خود را آماده ورود به بازارهای جهانی کنیم.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران اظهار داشت: یکی از نقصهای حوزه دارو این است که متاسفانه هنوز نتوانستهایم آنگونه که مطلوب است وارد بازار جهان شویم. نگاه صنعت و مسئولین عمدتاً به بازار داخلی است و همین باعث شده صنعت دارو از توسعه، ارتقا و پیشرفت باز بماند.
وی خاطرنشان کرد: طبیعتا بازار داخلی ظرفیت و گنجایش خاصی دارد و تولید اضافه میتواند عوارضی در ارتباط با رقابت ایجاد کند. متاسفانه در حال حاضر این رقابت نامیمون وجود دارد. در این میان صادرات نقش بسیار موثری در بهبود این شرایط دارد و میتواند چرخه اقتصادی صنعت را روان کند. همانطور که بسیاری از شرکتهای خارجی داخل ایران هستند و محصولات خود را وارد میکنند ما هم باید این روند را پیش بگیریم.
شیبانی با اشاره به ملزومات صادرات بیان کرد: برگزاری نمایشگاهها، مستندسازی شرکتها، پیدا کردن شرکای تجاری، نحوه پرزنت و مارکتینگ محصولات از جمله الزامات صادرات است، اما باید بیش از هر چیزی فرهنگ صادرات را در خصوص کالاهای غیرنفتی ایجاد کنیم.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید بر فعالیت و آمادگی شرکتها در توسعه صادرات بیان کرد: دولت باید تولیدکنندگان را حمایت کند اما باید ابتدا حرکتی ببیند. شرکتها باید خودشان را آماده کنند و ابزار لازم را جهت صادرات آماده کنند تا دولت نیز از آنها حمایت کند. برای نمونه وام کم بهره بدهد، منابع مالی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد یا روند ورود و خروج محصولات را تسهیل کند. در حال حاضر صنایع غذایی و آرایشی – بهداشتی ما صادرات خوبی دارند. صادارت بخشی به تولید کننده و بخشی هم به حمایتهای دولت بستگی دارد اما در نهایت تمام اینها برمیگردد به وضعیت اقتصادی و منابع مالی صنعت کشور که آن هم به کمک دولت قابل حل است.
شیبانی تصریح کرد: متاسفانه بنا به هر دلیلی نتوانستیم در صادرات دارو موفق باشیم؛ گرچه صادرات مختصری داریم که به دلیل روابط خوب ایران، تنها محدود به کشورهای همسایه است. به نظر من این خوب است ولی کافی نیست. من کشورهای همسایه را یک استان درون ایران تلقی میکنم؛ زیرا ما داروها را با همان شکل و شمایل عرضه شده در داخل، به این کشورها صادر میکنیم؛ در حالی که نباید صادرات اینگونه باشد.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن تبریک روز صادرات به فعالان این عرصه افزود: یکی از برنامههای این دوره سندیکا، این است که بتواند برای صنعت داروی کشور، پلی ارتباطی بین مسئولین داخل کشور و خریداران خارج از مرز ایران ایجاد کند و نگاه را از بازار داخلی به سمت بازارهای خارجی هدایت کند. کار سختی است زیرا عاملهای ایجاد این اتفاق نیاز به پول و منابع مالی دارد، ولی با تسهیل صادرات میتوان بسیاری از مسائل و مشکلات دارو به خصوص مشکلات اقتصادی را تا حد زیادی حل کرد.
شیبانی در توضیح استراتژی این دوره هیئت مدیره سندیکا بیان کرد: ما در دوره جدید هیئت مدیره سندیکا، برنامههایی را که همکارانمان در گذشته شروع کردهاند، ادامه میدهیم و سعی میکنیم تا با توجه به وضعیت روز، بخشهای مورد نیاز را تقویت کنیم. بنابراین برنامه سندیکا این است که ضمن تقویت، توسعه و ارتقای صنعت داروسازی، پلی میان صنعت و نهادها و سازمانهای مرتبط باشد؛ زیرا امروز صنعت داروسازی مطالباتی دارد و وظیفه سندیکاست که آنها را پیگیری و با کمک صاحبان صنایع روند دریافت مطالبات را تسریع و تسهیل کند.
وی در همین راستا افزود: خوشبختانه با مسئولین جدید سازمان غذاو دارو، تعاملات و همکاری خوبی شروع شده و باید این ارتباطات و رفتوآمدها را به فال نیک بگیریم. حال با توجه به اینکه بحث اقتصادی و چرخش نقدینگی و مطالبات ریالی شرکتها از مراکز درمانی، اولین مشکل روز صنعت داروسازی است؛ تلاش میکنیم تا در اولین فرصت، این مشکل اورژانسی را پیگیری و صنعت رو به موت داروسازی را احیا و جانی تازه به صنعت تزریق کنیم.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به مطالبات صنعت داروسازی بیان کرد: در حال حاضر صنعت داروسازی بیش از ۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است که این رقم بالا، یک سوم کل فروش دارو است که اگر چارهای برای تامین آن پیدا نشود، آسیبهای جبران ناپذیری به صنعت وارد خواهد آمد. امیدواریم بتوانیم اولین کارمان را با تلاش دوستان و همکاران در سندیکا و مسئولین وزارت بهداشت و درمان و حتی با کمک مجلس شورای اسلامی به خوبی انجام دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مبلغی از مطالبات گفته شده پرداخت شده است یا خیر؟ توضیح داد: در همین مدت کوتاه فعالیت دوره جدید، جلسات متعددی با مجلس، سازمان برنامه و بودجه و رییس سازمان غذا و دارو داشتهایم که کماکان این جلسات ادامه دارد. در این جلسات قولهایی داده شده که قرار است وزارت بهداشت بودجهای را به این بخش اختصاص دهد، هرچند این رقم، مبلغ بالایی نیست و نمیتواند بسیاری از مشکلات را حل کند، اما میتواند شروع خوبی باشد.