دکتر علی مهرآمیزی؛ عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران
لازم است پزشکان و مردم داروهای باکیفیت داخلی را بیشتر بشناسند
وقتی درباره داروهای تولیدی موجود در بازار ایران، صحبت میکنیم، باید بدانیم از چه تعداد دارو و با چه تنوع تولیدی حرف میزنیم؟ این مسئله را به یاد داشته باشیم که فهرست داروهای رسمی ایران، در مقایسه با خیلی کشورهای در سطح خودمان، یک فهرست کامل است.
به گزارش دبیرخانه مراسم معرفی توانمندهای صنایع و تجهیزات پزشکی دارویی کشور دکتر علی مهرآمیزی مدیرعامل شرکت داروسازی تهران شیمی و عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با ذکر این نکته در ادامه افزود: در عین حال هر سال نیز بیش از ۱۵ مولکول جدید به این مجموعه اضافه میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد؛ چه در یک فرم دارویی یا یک محصول جدید.
دکتر مهرآمیزی در ادامه درباره توانایی صنعت داروی کشور برای همگامی با صنعت جهانی گفت: ما این توانایی را داریم که پس از معرفی یک داروی جدید در بازار جهانی، با فاصله زمانی یک سال یا کمتر آن را در کشور عرضه کنیم و امکان دسترسی به دارویی با اثرات درمانی بیشتر و عوارض کمتر، در اختیار بیماران قرار میگیرد؛ (چه از طریق سنتز ماده اولیه یا ارائه فرم دارویی)؛ این دستاورد، فرصت خوبی هم برای نظام سلامت و هم برای صنعت دارویی کشور است.
به گفته مدیرعامل شرکت داروسازی تهران شیمی در چهل سال گذشته صنعت دارویی کشور پیشرفت زیادی داشته و از حدود ۴۰ کارخانه پیش از انقلاب به بیش از ۱۰۰ کارخانه در حال حاضر رسیده اما نکته مهمتر این است که زیرساختها عوض و شرایط تولید بهتر شدهاند. البته این مسئله مختص کشور ما نیست و در دنیا هم استانداردها تغییر کردهاند ولی باید به این موضوع اشاره کنیم که صنعت داروی ایران در مقایسه با کشورهای منطقه در جایگاه بهتری است، داروهای ژنریک تولیدی ما کیفیت بالایی دارند و نظارت کامل نهادهای ذیربط تضمینی برای اعتماد مصرفکننده به تولیدات داخلی است.
دکتر مهرآمیزی شرکتهای دانشبنیان را فضای مناسبی برای تحقیق و توسعه در زمینه فنآوریهای نوین دانست و گفت: این حوزه توانسته ظرفیتهای بخشهای پژوهشی صنعت دارو را افزایش دهد؛ به همین دلیل جوانانی که در این نوع شرکتها فعال هستند و ایدههای جدیدی دارند میتوانند به عرضه محصولات خود در قالب داروها یا فرمهای جدید امیدوار باشند.
او تأثیر تحریم بر صنعت دارو را غیرقابل انکار دانست ولی در این مورد یادآوری کرد: هرچند تحریم، صنایع را از بعضی منابع محروم میکند و دسترسی به آنها را کاهش میدهد ولی طبیعتاً هر بنگاه خصوصی یا دولتی به فراخور شرایط راههای تأمین نیازهای خود را در حوزه خرید یا تهیه منابع پیدا میکند تا با عرضه داروهای جدید بتواند اثرات منفی تحریم را به حداقل برساند. از آنجا که تحریم، تجربه جدیدی برای کشور نیست، با دقت در این روند میبینیم که صنایع ما توانستهاند تأثیر آن را کاهش دهند و همچنان به رسالت خود برای تولید داروهای بهتر و باکیفیت و تأمین نیاز کشور پایبند هستند.
در دوره و عصری هستیم که رسانهها و اخبار صحیح در دنیا حرف اول را میزند و مردم از آنها تأثیر میگیرند؛ بنابراین لازم است تمام کسانی که به هر طریق با تولیدات دارویی کشور در ارتباط هستند (چه بیمار و مصرفکننده یا پزشک و تجویزکننده) داروهای جدید را بشناسند.» دکتر علی مهرآمیزی در پایان با ذکر این نکته اضافه کرد: «برای رسیدن به این منظور باید درباره محصولات داخلی اطلاعرسانی شود تا پزشکان و مردم بدانند داروهای باکیفیت مورد تأیید ارگانهای نظارتی در کشور تولید و عرضه میشود. چنین برنامهای، فرصت مناسبی برای معرفی و اطلاعرسانی درباره صنعت داخلی و تولیدات آن است و هرچه بیشتر در این مورد آگاهیرسانی شود، طبیعتاً نتیجه مطلوبتری خواهیم داشت.
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی همایش «تقدیر از توانمندیهای تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور»، ۲۸ بهمنماه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار میشود. در این همایش محصولات جدید تولیدی یا دارای فنآوری ویژه تقدیر و معرفی خواهند شد.