یکی از فعالیتهایی که هیئت اجرایی ایرانفارما تلاش دارد در دومین دوره برپایی این نمایشگاه به انجام برساند این است که هیئتها، انجمنها و گروههای خارجی به این نمایشگاه دعوت شوند که قصد دارند محصولات دارویی و صنایع وابسته آن را به اروپا یا آمریکا صادر کنند.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه ایران فارما، در نشستی که سهشنبه ۲۷ بهمن ۹۴ در سالن کنفرانس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران برگزار شد، شادمهر راستین و میثم کریمی از اعضای شورای سیاستگذاری، حمید باصری، راحله نفوشه، مازیار شیبانیفر از اعضای هیئت اجرایی نمایشگاه ایران فارما با رزا میتنفر نماینده انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی، آریایینژاد نمایندگان انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی، حمیدرضا اسکندریان نماینده اتحادیه واردکنندگان مکملهای رژیمی و غذایی ایران، طاهره امینی نماینده انجمن تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی و نوشین صمدی بهرامی نماینده شرکت فرآوردههای دارویی نوترکیب حضور داشتند.
در این نشست راستین در خصوص برپایی دومین نمایشگاه ایران فارما گفت: حضور نمایندگان انجمنها در شورای سیاستگذاری، این امکان را به برگزارکنندگان میدهد تا بتوانند نیازها، خواستهها و چشماندازهای خود را مطرح کنند و راهکارهای لازم برای تحقق این نیازها اندیشه شود و به اجرا در بیاید.
وی افزود: یکی از کارهایی که در نمایشگاه امسال انجام میشود، رزرو میز میتینگ روم است. یعنی پیش از برپایی و در هنگام اجرای نمایشگاه در سایت این گردهمایی فهرستی از شرکتهایی ایرانی و خارجی که تمایل به انجام مذاکره در خصوص مسایل مختلف دارند، به صورت دقیق پیشبینی میشود و پس از اعلام آمادگی شرکتها زمان و محل دقیق محل مذاکره در اتاق مذاکره نمایشگاه تعیین، در سایت درج و به اطلاع طرفین قرار رسانده میشود.
این عضو شورای سیاستگذاری تاکید کرد: مورد دیگری که در دومین نمایشگاه ایران فارما به صورت جدی مورد توجه و تاکید قرار دارد، ارزیابی نمایشگاه است. موسسه رسایش (مجری دومین نمایشگاه ایران فارما) پیش از این، در مورد برگزاری دومین جشنواره گیاهان دارویی، داروهای گیاهی، فرآورده طبیعی و طب سنتی ایران اجرا شد و در خصوص شیوه ارایه محصولات خود با غرفهآرایی مناسب، ارایه کاتالوگ و بروشور و سایر ابزارهای اطلاعرسانی و تبلیغاتی ارزیابی دقیق صورت گرفت که نتیجه آن افزایش استقبال عمومی گسترده بازدیدکنندگان از این نمایشگاه بود.
وی با اشاره به برخورداری انجمنها از برنامههای ارایه مطالب و دستاوردهایشان در نمایشگاه ایران فارما تاکید کرد: بر اساس آسیبشناسی که واحدهای تحقیق و توسعه انجام دادهاند، یکی از راههایی که میتواند فضای نمایشگاههای را پربارتر و از استقبال مناسبی برخوردار کند، ارتقای سطح علمی، گسترش فضای آموزشی و کارگاههای علمی است که میتواند فضای نمایشگاه را جذاب کند و در انتقال دانش و ارایه آخرین دستاوردهای انجمنها و اعضای آنها موثر واقع شود. توجه به موضوع آموزش و پژوهش و ارایه مناسب آن موجب شده است تا موسسه رسایش در تمامی فعالیتهای خود با شعار «همایش یک نوع رسانه آموزشی است» فعالیت کند.
راستین درباره تلاش برگزارکنندگان دومین نمایشگاه ایران فارما در خصوص فعالیتهای برگزارکنندگان برای افزایش سطح مبادلات مالی در نمایشگاه اظهار داشت: تلاش شده است از شرکتها و انجمنهایی برای حضور در این نمایشگاه دعوت شود که عضو پیمان شانگهای یا عضو پیمان اکو هستند. به این وسیله شرکتهایی دعوت خواهند شد که محصولاتشان بر اساس استانداردهای روز دنیا ارایه میشود. تمام تلاشها در این جهت است که سرمایهگذاران غربی برای تاسیس یا توسعه کارخانههای داروسازی در کشورهای شرقی به خصوص در ایران ترغیب شوند.
در ادامه این نشست صمدی اظهار داشت: این موضوع برای ما بسیار مهم است که شرکتها و انجمنهای خارجی در این نمایشگاه حضور پیدا کنند که قصدشان شناخت دقیق بازار دارویی ایران و خرید یا صادرات محصولات بایو تک ایران به دیگر کشورهای جهان از جمله اروپا و آمریکا باشد. در حال حاضر کشور ما از قابلیتهای درخور توجهی در زمینه بایو تکنولوژی برخوردار است و با توجه به اشباع بودن بازارهای داخلی شرکتهای ایرانی برای فروش محصولات خود نیاز به بازارهای دیگر کشورهای جهان دارند.
وی تاکید کرد: به نظر میرسد شرکتهای خارجی نیز علاقمند به خرید محصولات ایرانی هستند، اما انگار مسیر برقراری ارتباط را به درستی نمیشناسند. البته تاکید بنده بر روی شرکتهای معتبر اروپایی و آمریکایی است. وگرنه شرکتهای چینی و هندی به دنبال فروش محصولات خود هستند و قصد صادرات کالاهای ایرانی را ندارند. تلاش برای دعوت از شرکتهای ژاپنی یا دیگر شرکتهایی که شناختهشده و فعال هستند، میتواند به صادرات و فروش محصولات ایرانی کمک زیادی کند.
اسکندری در این نشست اظهار داشت: بازار رقابت و تبلیغات در عرصه دارو بسیار گسترده است و در این زمینه حرف اول را میزند. حضور در نمایشگاه ایران فارما تاثیر به سزایی بر بازار رقابت صنایع دارویی میگذارد. بنابراین حضور در این نمایشگاه برای شرکتهای این عرصه میتواند فرصتی مغتنم باشد.
آریایینژاد دیگر مدعو حاضر در این نشست گفت: معرفی و دعوت از بهترین برندهای موجود در جهان و شرکتها و هیئتهای خارجی که بتوانند در زمینه صادرات و معرفی محصولات ایرانی به دیگر کشورهای جهان کمک کنند.
متینفر در ادامه این نشست خاطر نشان کرد: یکی از کارهای بسیار مناسب و موثری که لازم است در نمایشگاه ایران فارما صورت بگیرد انتقال فناوری دیگر کشورهای جهان به کشورمان است. همچنین لازم است هیئتهای خارجی دعوت شوند که محصول ایرانی را به خوبی بشناسند و قصد خرید دارو به خصوص فرآوردههای حوزه بایوتک را دارند. وگرنه این روند میتواند صدمهزننده باشد. اینکه شرکتهای خارجی به ایران بیایند که قصد اعطای نمایندگی داشته باشند و به دنبال فروش محصولاتشان باشند، شرایط مناسبی بر صنعت دارویی کشور نخواهد گذاشت.
امینی نیز یادآور شد: با توجه به شرایطی که درباره آن صحبت میشود، به نظر میرسد دومین نمایشگاه ایران فارما از شرایط بسیار بهتری نسبت به اولین دوره برگزاری آن برخوردار است. البته اگر بتوان در این نمایشگاه شرایطی به وجود آورد که اعضای اتحادیهها، انجمنها و سندیکاها در کنار یکدیگر قرار بگیرند، عرضه محصولات ایرانی به شکل مناسبتری صورت میگیرد.
دومین نمایشگاه بینالمللی دارو، صنایع و تجهیزات وابسته ایران (ایران فارما) با ۱۵ هزار متر مربع فضای نمایشگاهی و حضور بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی بزرگترین و معتبرترین گردهمایی صنعت داروسازی ایران و خاورمیانه ۲۴ تا ۲۶ شهریور ۹۵ در مصلای بزرگ تهران برگزار میشود.