به گزارش گروه روابط عمومی سندیکا به نقل از اجتماعی خبرگزاری برنا، «سید حسن قاضی زاده هاشمی» و «فیروزالدین فیروز» روز چهارشنبه در کابل در مراسم امضای این تفاهم نامه ها ابراز امیدواری کردند که با عملی شدن این تفاهمنامه ها افغانستان باردیگر بتواند در بخش علوم بهداشتی خودکفا شود.
فیروز از همکاری های جمهوری اسلامی ایران در دوران جهاد مردم افغانستان علیه اتحاد جماهیر شوروی سابق و ۱۶ سال گذشته ابراز قدردانی کرد و گفت: ایران یکی از کشورهایی است که در منطقه در درجه اول در سطح جهانی از جایگاه خوبی در این زمینه برخوردار است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بهترین کشور برای افغانستان از نگاه همکاری در همه بخش ها از جمله علوم بهداشتی است و ابراز امیدواری کرد که این همکاری ها با گذشت هر روز گسترش پیدا کند.
فیروز گفت: در حال حاضر نیز از همکاری های ایران استفاده خوبی صورت گرفته و روز گذشته هفتادمین جراحی پیوند کلیه با کمک جمهوری اسلامی ایران در هرات با موفقیت انجام شد.
قاضی زاده هاشمی نیز در این کنفرانس اعلام کرد که ایران سالانه ۵۰۰ بورسیه را به بخش علوم بهداشتی افغانستان اختصاص خواهد داد و ۵۰ درصد هزینه آن را نیز متقبل خواهد شد.
وی اظهار داشت: ایران در بخش های جراجی مغز و قلب، پزشکان افغان را آموزش خواهد داد تا در سال های آینده افغانستان جایگاه خوبی را که در گذشته در بخش بهداشت، داشت بدست آورده و بتواند نیازهای خود را در داخل کشور رفع کند.
هاشمی گفت که نهایت تلاش خود را انجام خواهد داد تا موانع رشد بهداشت افغانستان را برداشته و روابط دو کشور در این بخش گسترش یابد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزچهارشنبه در راس یک هیأت بلندپایه وارد کابل شد و در فرودگاه مورد استقبال معاون وزیر بهداشت افغانستان قرار گرفت.
وی در این سفر یک روزه در کابل با همتای افغان خود در بخش های مختلف بهداشتی و همکاری های دو جانبه گفت وگو کرد.
هاشمی همچنین با بخش خصوصی افغانستان که در زمینه های بهداشتی، واردات دارو فعال هستند دیدار و گفت وگو کرد و مشکلات موجود را بررسی کرد.
قاضی زاده هاشمی همچنین با عبدالله عبدالله رئیس اجرائی دولت وحدت ملی افغانستان دیدار و در باره موضوعات مورد علاقه دو طرف بحث و تبادل نظر کرد.
وی که صبح امروز از قرقیزستان عازم افغانستان شد، به یک روزه خود پایان داد و عازم تهران شد.