با درخواست و پیگیری هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در تاریخ ۵ دیماه جلسهی حضوری با معاون اول رئیسجمهور دکتر محمد مخبر؛ دکتر دارایی رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر حمیدرضا جمشیدی؛ رئیس هیاتمدیرهی شرکت داروسازی برکت و اعضای هیاتمدیرهی سندیکا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، این نشست با محوریت چند موضوع و چالش اساسی صنعت، طرح و بررسی شد که تمرکز گفتوگوها بر ضرورت «توسعه، بازسازی و نوسازی صنعت دارو» بود.
اعضای هیات مدیره سندیکا پس از بیان چالشها، مشکلات و کمبودهای صنعت داروسازی کشور، راهکارها و پیشنهادهای خود را برای رفع این موانع و تامین داروی مورد نیاز کشور مطرح کردند. در ادامه، گفتوگوها بر اساس چهار محور اصلی ادامه پیدا کرد که عبارت بودند از:
- توسعه، بازسازی و نوسازی صنعت؛
- وضعیت نقدینگی شرکتها و تامین کمبود نقدینگی؛
- بررسی آخرین وضعیت ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی
- ضرورت برنامهریزی وتدوین استراتژی برای ایجاد تراز تجاری مثبت .
بررسی چهار محور فوق با لزوم و اهمیت «توسعه، نوسازی و بازسازی صنعت داروسازی کشور» آغاز شد و نیازها و ضروریات آن شرح داده شد. در این راستا مقرر شد برنامهها و اقدامات لازم برای دستیابی به این هدف در دو فاز کوتاهمدت و بلندمدت و به شکل عملیاتی در دستور کار قرار گیرد تا صنعت داروسازی به نتایج مورد نظر دست پیدا کند..
درمورد لزوم تامین ارز مورد نیاز یادآوری شد که میزان ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۴ میلیارد دلار در سال است که تنها ۲.۵ میلیارد دلار از این رقم برای سال جاری مصوب شده است. بنابراین توسط معاون اول رئیس جمهور دستور پرداخت لازم برای تامین ارز و پرداخت مطالبات از طریق بانک مرکزی صادر شد. بر این اساس مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار ارز تامین شده است و در صورت نیاز به تامین بیشتر ارز ، با توجه به ثبت سفارشها و تایید سازمان غذا و دارو، ارز مورد نیاز مجددا تامین میشود.
تامین نقدینگی صنعت و شرکتهای داروسازی و نیز پرداخت مطالبات داروخانهها، دانشگاهها و سایر بخشهای حوزهی دارو نیز جزو مواردی بود که در این نشست رسیدگی و راهکارهای قابل انجام برای آن بررسی شد.
ضمن اینکه پیرو این نشست ، جلسه بعدی با رئیس کل بانک مرکزی هماهنگ و برگزار گردید که نتایج آن در ادامه این گزارش ارائه می شود..
در ادامهی نشست به اهمیت و چگونگی سیاستها و راهکارهای دولت برای تامین ارز دارو و میزان ارز لازم، برای سال آینده اختصاص داشت. در همین زمینه یادآوری شد تکنرخی شدن ارز یا ادامهی سیاست ارز ترجیحی بر اساس تصویب مجلس، تعیینکنندهی میزان نیاز نقدینگی صنعت داروسازی خواهد بود ولازم است دولت این مورد را در برنامهریزی سال آیندهی خود مد نظر داشته باشد. در همین مورد تاکید شد در صورت تکنرخی شدن ارز، لازم است بودجهی مورد نیاز سازمانهای بیمهگر تامین گردد تا با افزایش سقف تعهدات و پوشش سازمانهای بیمه گر ، میزان پرداخت از جیب مردم و بیماران افزایش پیدا نکند.
معاون اول رئیس جمهور در همین زمینه تاکید کرد: «استراتژی دولت سر پا ماندن صنعت داروسازی و ادامهی خدمترسانی به مردم در این حوزه است.»
لازم به یادآوری است سندیکا در طول یک سال گذشته با انجام مطالعهای فراگیر و همچنین برگزاری نشستها و هماهنگی با خبرگان داروسازی کشور و نیز کارشناسان و متخصصان دانشگاه صنعتی شریف، SWOT صنعت داروسازی را تهیه کرده است. یکی از اهداف این پروپوزال، اجرایی شدن راهکارهای توسعهی صنعت در دولت سیزدهم با رویکرد تراز تجاری مثبت برای داروسازی کشور است. نتیجهی این پژوهش در اولین مجمع عمومی پیش رو منتشر خواهد شد و پس از تکمیل پروپوزال «توسعه، بازسازی و نوسازی صنعت داروسازی»، پروپوزال نهایی همراه با راهکارها و پیشنهادهای عملیاتی تدوین و به معاون اول تقدیم خواهد شد.
در پایان این جلسه مقرر شد برای اجرای تصمیمها و دستورات معاون اول رئیس جمهور، سندیکا جلساتی نیز با وزارت بهداشت، بانک مرکزی، وزارت صمت و نیز سازمان برنامه و بودجه داشته باشد