دکتر محمد عبدهزاده رئیس هیاتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تبریک سال جدید و ابراز امیدواری برای همه مردم، کشور و نیز مجموعه داروسازی ایران در این سال و با آرزوی خیر و برکت و کمتر شدن بخشی از گرفتاریها، ادامه گفت: «شرکتهای دارویی سال پرفشاری را پشت سر گذاشتند و در شرایط فعلی و آغاز سال جدید هم امیدواریم و هم نگران. امیدواریم تحریمها برداشته شود و امور مجموعه دارویی کشور در بخش تامین مواد اولیه و تولید دارو تسهیل شود. یک امید دیگر ما این است که کرونا در کشور مهار شود، ایمنی افزایش پیدا کند و مردم واکسینه شوند تا مشکلات متاثر از کرونا در بخش اقتصادی کاهش پیدا کند. از طرفی نگرانیم چون اگر روند تامین و تخصیص ارز دارو در مجموعه بانکی مشابه سال ۱۳۹۹ ادامه داشته باشد، مشکلات شرکتها خیلی بیشتر خواهد شد.»
دکتر عبدهزاده در همین مورد گفت: «ذخایر مواد اولیه دارویی ما به حداقل مقدار خودش رسیده است. معمولا ابتدای هر سال میزان ذخیره شرکتها حداقل پاسخگوی نیاز شش ماه بود ولی سال گذشته به دلیل نحوه تخصیص و تامین ارز و معذوریت و محدودیتهای بانک مرکزی، خیلی از ثبت سفارشها به نتیجه نرسید و شرکتها در نوبتهای چند ماهه ماندند. در همین شرایط مسیر ورود مواد اولیه از هند تقریبا قفل شده است و در مسیر چین هم حتی اگر قفل نباشد، مشکلات زیادی وجود دارد. ارزهای جدید عمان و چین کارگزاری نشد که نتیجه آن تامین نشدن مواد اولیه شرکتهای دارویی و رسیدن ذخیره انبارها به حداقل مقدار است.»
رئیس هیات مدیره سندیکا ابراز امیدواری کرد با رفع تحریمها در سال ۱۴۰۰ شرکتها به روال عادی کاری خود برگردند، شعار پشتیبانی از تولید و مانعزدایی از مسیر عملی شود و سندیکاها، انجمنها و انجیاوها در تصمیمگیری ها مشارکت داده شوند.
به گفته دکتر عبدهزاده سندیکاها و رسانهها باید در سال پیش رو پیگیر این موضوع باشند و تاکید کنند که تمامی نهادها و سازمانها برنامههای عملی خود را در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید اعلام نمایند. او در ادامه توضیح داد: «اگر قرار است پشتیبانی و مانعزدایی عملی شود همه وزارتخانهها، سازمانها، نهادها و… برنامه مشخص و زمانبندی شده داشته باشند و اجرایی شدن این برنامهها در زمان اعلامشده، مطالبه همه صنایع باشد. قرار نیست این موضوع با چند بنر و همایش و سخنرانی به پایان برسد و باید برنامه مسخصی وجود داشته باشد و مسئولان بر اساس آن ماهیانه جواب بدهند که چقدر از وعدههای خود را عملیکردهاند و این روش به یک فرهنگ تبدیل شود. ما در سندیکا قطعا این موضوع را در سازمانهایی که با آنها سر و کار داریم پیگیری خواهیم کرد.»
رئیس هیات مدیره سندیکا درباره لغو برگزاری ایران فارما گفت: «مجوز برگزاری نمایشگاه را از ستاد ملی مقابله با کرونا گرفته بودیم ولی با توجه به افزایش بار بیماری و شرایطی که در کشور پیش آمده است، به عنوان عضوی از بدنه درمانی کشور وظیفه خود را بسیار سنگینتر از خیلی جاهای دیگر میدانیم. همه ما تلاش میکنیم بار بیماری و شیوع آن کمتر شود و در راستای صیانت از سلامت جامعه و همکارانمان در بخش درمان، وظیفه خود میدانیم با سیاستهای وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا همراه شویم و تا جایی که از دستمان برمیآید نگرانیها را کمتر کنیم.»
دکتر عبدهزاده در همین مورد تاکید کرد: «میدانیم که ایران فارما جدای از بحث نمایشگاهی به عنوان قدیمیترین و معتبرترین نمایشگاه دارویی کشور تجلی تلاش، ایستادگی و توانمندی صنعت داروی کشور است. ایران فارما نشان میدهد شرکتهای دارویی علیرغم مشکلات زیاد سالهای اخیر، سربلند بوده و توانستهاند نگرانی مردم و همکاران بخش درمان را به حداقل برسانند. با توجه به محدودیتهای تامین واکسن لازم است خطر گسترش بیماری کاهش پیدا کند و به همین دلیل در جلسه هیات مدیره تصمیم گرفته شد نمایشگاه ایران فارما در هفته آینده لغو شود. با توجه به غیرقابل پیشبینی بودن وضعیت کرونا و نوسانهای زیادی که به دلیل تعطیلات داریم، تا وقتی از نظر کنترل بیماری و ایمن شدن شرایط کشور فعلا تاریخی اعلام نمیکنیم.»
به گفته رئیس هیات مدیره سندیکا در این شرایط سخت همه بخشهای صنعت داروسازی هر آنچه در توان دارند به کار میگیرند و شبانهروزی تلاش میکنند تا از این مقطع خطیر عبور کنیم. داروسازان، تیمهای تحقیقاتی و صنعت، پشتیبان بخش درمان هستند و داروهای مورد نیاز بیماران کرونا را در کوتاهترین زمان تولید میکنند و این آرامش خاطر را به جامعه میدهند که امکان ساخت داروها در کشور وجود دارد. در بخش واکسن هم فعالیتهای خوبی داشتهایم و همه شرکتهایی که امکان و توان دارند دست به کار شدهاند تا واکسن مورد نیاز کشور را تولید کنند.