در اولین جلسه هیئت مدیره جدید سندیکا بررسی شد:
قیمتگذاری ۵۸ قلم داروی بدون نسخه
اولین جلسه هفتیمن هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران روز یکشنبه ششم مهرماه ۱۳۹۹ در محل دفتر این سندیکا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکا جلسه اول هیئت مدیره دوره هفتم سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران به تقسیم وظایف و طرح مباحث کلی گذشت تا در جلسات آینده به جزییات پرداخته شود.
دکتر مهدی پیرصالحی؛ نایبرییس هیئت مدیره مهمترین موضوع و دغدغه تیم جدید را آسان کردن تولید با توجه به مواردی مانند مشکلات ارزی، حذف آییننامهها و ضوابطی که این روند را سخت کند یا به تاخیر بیاندازد عنوان کرد.
پیشبینی او از همکاری و تعامل سازمان با هیئت مدیره مثبت خواهد بود چون هدف سازمان حمایت از تولید داخلی است و در سالهای گذشته نیز همین رویکرد را داشته است.
یکی از نتایج اولین جلسه هیئت مدیره جدید سندیکا قیمتگذاری ۵۸ قلم از داروهای بدون نسخه بود.
دکتر پیرصالحی درباره چگونگی کارشناسی و پیشنهاد قیمتهای جدید توضیح داد: «با توجه به اینکه نرخ ارز نیمایی هر روز تغییر میکند و داروهای بدون نسخه از این ارز استفاده میکنند، باید سندیکا و سازمان این قابلیت را داشته باشد که قمیت جدید سریعتر به شرکتها ارائه شود تا متضرر نشوند و با وقفه احتمالی در فرآیند تولید، کمبودی در کشور پیش نیاید. این فرآیند از دوره قبل شروع شده بود و تعداد دیگری هم باقی مانده است که در جلسات آینده بررسی و قیمت جدید اعلام خواهد شد.»
به گفته نایبرییس هیئت مدیره همچنان قیمتگذاری نهایی با سازمان غذا و داروست و سندیکا مراحل کارشناسی را به عهده دارد، با توجه به توافق بین سازمان و سندیکا و رضایت از کارشناسی داروهای قبلی، امکان سپردن کارشناسی بخشی از داروهای درمانی به سندیکا نیز هست که در این صورت قیمتگذاری داروها سرعت خواهد گرفت.
دکتر پیرصالحی درباره میزان افزایش قیمت دارو گفت: «قیمت دارو نمیتواند درصدی و مانند سایر اقلام مصرفی کشور باشد بلکه باید به گونهای در نظر گرفته شود که تولیدکننده ضرر نکند و پرداختی از جیب بیماران افزایش زیادی نداشته باشد. رسیدن به این نتیجه مطلوب با همکاری بیمهها اتفاق میافتد چون این مورد بخشی از وظایف آنهاست. با توجه به افزایش قیمت ارز نیمایی و اینکه غیر از ماده اولیه، سایر اقلام مورد نیاز یک محصول نهایی با این ارز تهیه میشود، اگر دولت و بیمهها این هزینهها را نپذیرند و پوشش ندهند، تولیدکنندهها به مشکل میخورند و نتیجه آن کمبودهای دارویی در کشور خواهد بود.»
نایبرییس هیئت مدیره سندیکا تاکید کرد: «اولویت ما این است که داروی باکیفیت و قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد و در عین حال تولید آن برای شرکتهای داروسازی به صرفه باشد. ما به طور کلی با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو مخالفیم چون تامین این ارزمشکلات و چالشهای زیادی دارد و در بعضی موارد هم باعث به وجود آمدن رانت هم میشود.»
دکتر مهدی پیرصالحی در پایان گفت: «با توجه به استقبال خیلی خوب اعضای سندیکا و شرکت اکثریت آنها در انتخابات ما باید دو نکته را در نظر داشته باشیم؛ اعضا از سندیکا مطالبهگری داشته و خودشان هم در برنامههای سندیکا حضور فعال داشته باشند، هیئت مدیره را جدای از خودشان ندانند و فکر نکنند همین ۷ نفر باید همه کارها را پیگیری کنند و انجام دهند. در واقع امور مربوط به شرکتهای تولیدی یک کار تیمی است که ما به عنوان نماینده سندیکا فعالیت داریم و باید با اعضا و سازمان داشته باشیم تا نیازهای صنعت را زودتر و بهتر پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم.»