دکتر غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره مراسم تقدیر از توانمندیهای تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور و محصولات دارویی تولید داخل گفت: داروهای داخلی از استانداردهای لازم برخوردارند و نه تنها توانستهاند کیفیت زندگی بیماران را بالا ببرند، بلکه هزینه درمانی پرداختی مردم و نیز هزینه سلامت کشور را کاهش داده است؛ در عین حال صنعت داروسازی ما بستر مناسبی برای اشتغالزایی فراهم کرده و در کنار اینها توانسته است بازار کشورهای اطراف را نیز هدف قرار بدهد و امیدواریم با تلاشهایی که در حوزه اقتصاد سلامت و اقتصاد دارویی صورت گرفته است، سال آینده گشایشهایی در این زمینه ایجاد شود و بتوانیم در بازارهای همسایه حضور پررنگی داشته باشیم.
او با اشاره به تأثیر تحریمها بر صنعت و تولید داخل، تأکید کرد: لازم است مردم بدانند علیرغم تمام محدودیتها و تحریمهایی که بر کشور تحمیل شده است، دستاندرکاران این صنایع توانستهاند در دو سال اخیر همچنان در زمینه دریافت، توسعه و اجرای دانش و تکنولوژی مرتبط با دارو و صنایع پزشکی، به فعالیت خود ادامه بدهند و در این زمینه موفقیتهای قابل توجهی داشته باشند که میتوانیم نتیجه آن را در محصولاتی که در حوزه سلامت کشور توزیع میشود، ببینیم.
به گفته مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، پخش بعضی شایعات و اخبار منفی درباره تولیدات دارویی یک شرکت، مختص ایران نیست و حتی گاهی در کشورهای پیشرفته نیز پیش میآید که علیه یک شرکت دارویی بزرگ و صاحب برند، اخباری منتشر میشود. او چنین مواردی را در بازار رقابتی طبیعی دانست و توضیح داد: از آنجا که خلق ثروت و سودآوری جزئی از بازار هر نوع محصولی است، گاهی اوقات رقابت بین شرکتهای مختلف میتواند در پخش اخبار مؤثر باشد؛ اما واقعیت این است که کیفیت داروهای تولید داخلی کیفیت قابل قبولی دارند و از استانداردهای لازم برخوردار هستند. بخشی از مسائل مربوط به مصرف داروی داخلی و اعتمادسازی در این مور، فرهنگی است و ذینفعان زیادی در این حوزه نقش دارند.
دکتر مهرعلیان در ادامه افزود: به طور مثال شرکتهای دارویی باید در ایجاد شواهد کیفی داروی خودشان، ارتباط با جامعه پزشکی و معرفی فرآوردههای دارویی خودشان خیلی جدیتر وارد شوند که خوشبختانه اخیراً دراین مورد اقداماتی را شاهد هستیم. این عوامل باید در کنار هم ما را به این نتیجه برساند که ما میتوانیم در صنعت دارو، جایگاه بالایی در منطقه داشته باشیم.
او با اشاره به نقش سازمان غذا و دارو نیز در بررسی و تائید کیفیت داروهای تولید داخل، توضیح داد: سازمان باید این اطمینان را به پزشکان بدهد که داروهای تأییدشده از استانداردهای لازم برخوردارند و در عین حال پزشکان هم باید به این باور برسند که فرآوردههای داخلی تولید داخل کیفیت مطلوبی دارند که خوشبختانه این تغییر رویکرد در سالهای اخیر بیشتر شده است و حتی در زمینه داروهای بیماران خاص و محصولات هایتک، اقبال و توجه پزشکان به تولیدات داخلی افزایش یافته است.
دکتر مهرعلیان فرهنگ غالب کشور را نیز در این مورد مؤثر دانست و گفت: مردم ما باید به این باور برسند که داروهای داخلی از کیفیت بالایی برخوردارند و وقتی یک دارو، استانداردهای لازم را نداشته باشد خود وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، مانع ورود آن به بازار خواهند شد و به هیچ وجه امنیت و سلامت جامعه را فدای یک شرکت، یک محصول و حتی مسائل ریالی و ارزی نمیکنند.
به گفته مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، تبلیغات بعضی شرکتهای دارویی که اخیراً در رسانه ملی منعکس میشود، محصول محور نیست و حتی میتواند با مسئولیتهای اجتماعی مرتبط باشد که این تولیدکنندهها برای خود در نظر گرفتهاند و تا زمانی که در همین محدوده و با حفظ این ضوابط باشد، بر خلاف ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو نیست.
دکتر غلامحسین مهرعلیان در پایان یکی از اهداف اصلی برگزاری همایش «تقدیر از توانمندیهای تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور» را انعکاس گوشهای از توانمندیها و نیز نتایج تلاشهای تولیدکنندگان کشور در صنعت دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی عنوان و یادآوری کرد: لازم است این موفقیتها را به نمایش بگذاریم تا همه علاقهمندان این دو صنعت و نیز حوزه سلامت و بقیه بخشهایی که ارتباط نزدیکی با سلامت دارند، از این فعالیتها و ظرفیتها مطلع شوند و اطلاعات بیشتری درباره تولیدات داخلی به دست آورند.