به گزارش دبیرخانه مراسم معرفی توانمندهای صنایع و تجهیزات پزشکی دارویی کشور، دکتر سید محمد ناصری دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکملهای رژیمی غذایی ایران در گفتوگویی با اشاره به تأثیرگذاری معرفی توانمندیهای دارویی کشور بر انگیزه بیشتر متخصصان و کارشناسان ایرانی اظهار داشت: خوشبختانه شرکتهای تولیدکننده در زمینه تولید مکملهای رژیمی غذایی بسیار فعالانه عمل میکنند و سهم بازار بسیار خوبی دارند. مکملهای تولید کشور بسیار خوب و با کیفیت هستند و هر سال تعداد بالایی از محصولات جدید به سندیکا معرفی میشوند . برخی از محصولات قبلاً وارداتی بودند و حالا یا توسط شرکتها از طریق انتقال دانش فنی به داخل تولید میشوند و یا محصولاتی هستند که دِوِلوپ و فرمولاسیونشان کلاً حاصل کار محققان و متخصصان ایرانی است.
دکتر ناصری افزود: سال گذشته فهرستی از محصولات جدید و نوآور تعدادی از شرکتهای تولیدکننده مکملها را با هماهنگی که با وزارت بهداشت در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت و امسال نیز وزارت بهداشت از ما تقاضای فهرستی جدید کرد و ما با اطلاعاتی که از شرکتها جمعآوری کردیم بیش از ۳۰ محصول جدید را به وزارتخانه معرفی کردیم و از این سی قلم طبعاً برخی شامل بیشترین شاخصهای مربوطه هستند و انشاالله به عنوان کارهای برتر در مراسم معرفی توانمندیهای دارویی کشور اعلام خواهند شد.
دکتر ناصری با اشاره بر افزایش تولید مکملها در کشور گفت: آمار واردات که مرجع آن سایت گمرک است و اطلاعات تولید که از طرف سندیکا و با همکاری شرکتها تهیه میشود، دو مرجع ما برای آماردهی هستند و با توجه به آمارهای این دو مرجع به نظر میرسد سهم محصولات تولید داخل بیش از ۶۰ درصد بازار را شامل میشود. چه بسا این رقم بالاتر هم باشد اما ما سعی میکنیم با احتیاط و دقت آمار را اعلام کنیم.
او افزود: در سال ۹۸ و در شش ماه اول سال تقریباً معادل ۱۰ ماه سال گذشته آمار تولید و فروش داشتهایم و در سالهای گذشته در کل سهم بازار تولید داخل به نسبت محصولات وارداتی بیشتر بوده است. بنابراین پیشرفت کشور در زمینه تولید مکملها بسیار چشمگیر بوده است.
دکتر ناصری در ادامه گفت: در سال ۸۱ بیش از ۹۰ درصد بازار مکملهای دارویی در اختیار محصولات وارداتی بود. بعد از پنج سال و در سال ۸۶ همچنان بیش از ۸۰ درصد از محصولات داخل بازار وارداتی بودند.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکملهای رژیمی غذایی ایران گفت: وقتی کالایی تولید و عرضه میشود باید توجه کرد که تقاضا برای آنچه میزان است. درواقع ما با توجه به تقاضا میتوانیم بگوییم که آیا محصولاتمان در بازار مورد استقبال مردم قرارگرفتهاند یا نه ؟ خوشبختانه تقاضا در بازار به نفع محصولات داخلی بالاست و همین موضوع نشان از کیفیت محصولات تولید داخل در زمینه مکملها دارد.
دکتر ناصری درباره تأثیر تحریمها بر تولید مکملهای رژیمی غذایی گفت: برخی از شرکتهایی که پیشتر با ما مراوداتی داشتند و مواد اولیه در اختیارمان قرار میدادند به خاطر تحریمها با ما قطع همکاری کردهاند و برخی دیگر بهسختی و از طریق واسطهها همکاری میکنند که طبعاً باعث بالا رفتن قیمت نهایی میشود. همچنین به خاطر تحریمها تهیه لوازم یدکی ماشینآلات کارخانهها سخت شده است. در کنار اینها نوسانات شدید ارز، قیمت تمامشده مکملها را بالا میبرد که ازجمله چالشهایی هستند که تحریمها برای این صنعت به دنبال داشته است.