سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مراسم افتتاحیهی پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما:
اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای همراهی با صنعت دارو
تلاش جدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همراهی سازمان غذا و دارو موقعیت ویژه ای خلق کرده است موقعیتی که کمک می کند رخدادهای خوبی در حمایت از تولید داخل ایجاد شود.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه این رویداد بزرگ به عنوان دومین سخنران پشت تریبون حضور یافت.
او طی سخنانی کوتاه، ضمن تشکر از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تولیدکنندگان صنعت دارویی کشور، گفت: در حال حاضر ارزش تولیدات حوزه بایوتک یک و دو دهم میلیارد دلار است.
او ضمن اشاره به اینکه فعالیت در حوزه بیوتکنولوژی در خون ایرانی هاست افزود: ما به صورت ژنتیکی در این زمینه برتری داریم.
دکتر سورنا ستاری ادامه داد: حدود ۴۰- ۵۰ درصد صادرات کشور در این حوزه دانش بنیان انجام می شود.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: این حوزه دارای دانشگاه ها، نیروی انسانی و شرکت ها فوق العاده ای است که سرمایه گذاری های چندصد میلیاردی در این حوزه انجام می دهند. این امر نشان دهنده آن است که یک اکو سیستم بسیار پویا در این حوزه فعال است.
دکتر ستاری بیان کرد: از سال گذشته برنامه ویژه ای در مواجهه با تحریم ها در نظر گرفته ایم و چیزی در حدود ۲۷ داروی بایولوژیک، ۵۰ داروی شیمیایی، ۵۸ ماده اولیه دارویی و ۱۳۵ قلم محصول دارویی با ارزبری ۵۷۰ میلیون دلار داشته ایم.
او گفت: از جمله کارهای ما معافیت های مالیاتی شرکت ها به خصوص در شرکت های بیوتک است که از دو سال پیش پیگیر آن بوده ایم. این معافیت های مالیاتی طی این دو سال به شرکت های (R&D) منتقل شده است.
دکتر سورنا ستاری افزود: کمک بسیار جدی وزارت بهداشت خصوصا سازمان غذا و دارو موقعیت ویژه ای ساخته که کمک می کند اتفاق خوبی در حمایت از تولید داخل بیفتد.
دکتر سورنا ستاری ادامه داد: این دوره از دوره های استثنایی است و باید از آن استفاده شود تا پایه های کار طوری ریخته شود که مشکلاتی که دیروز داشتیم مجددا پیش نیاید.
او افزود: ما در حوزه غذا بسیار وابسته هستیم و تصور می کنیم غذای داخل را تهیه می کنیم، اما وابستگی شدیدی در حوزه های دانشی داریم.
او گفت: حجم واردات داروهای دام و طیور و واکسن ها و پروبیورتیک ها و اصلاح ژنتیکی و همینطور سنتی بودن فضا آزاردهنده است.
دکتر سورنا ستاری از برنامه جدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه دام و طیور و بیوتک گیاهی خبر داد و گفت: این حوزه بکر است و ما آمادگی داریم در این زمینه کمک کنیم اگرچه شبکه های جدی وارداتی در این زمینه وجود دارد.
او ابراز امیدواری کرد بتوانیم با مبارزه در کنار هم بازار را پس بگیریم چراکه دانش، نیروی انسانی و توانایی این کار در کشور وجود دارد.
او یادآور شد: قطعا از لحاظ تکنولوژی نیروی انسانی لازم را نداریم تنوع محصولات و تولید محصولات نو جزو حوزه هایی است که در آن برنامه و آمادگی همکاری داریم.
دکتر ستاری در پایان درخواست کرد حوزه دارو و بیوتک انسانی به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد.