بازخوانی مواد اولیه دارو جهت به روز شدن اطلاعات و موجودی ها
عصر روز چهارشنبه ۶ شهریور جلسه بررسی مشکلات و چالشهای گروه هلدینگ پوراطب با حضور غلامحسین مهرعلیان مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، مدیران بخشهای مختلف سازمان غذا و دارو، احمد شیبانی رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، حمیدرضا بهشتی رئیس هیات مدیره هلدینگ پوراطب، مدیران عامل و مسوولین شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ پوراطب در محل دفتر مرکزی این هلدینگ در تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر شیبانی در ابتدای جلسه با اشاره به مفید بودن این جلسات و رفع مشکلات بسیاری از شرکتهای دارویی در جلسات هفتگی مدیر کل دارو با گروه ها و شرکت های دارویی، گفت: یکی از شرکتهایی که در ابتدا واردکننده بودند سپس به حوزه تولید ورود نمودند شرکت پوراطب است که در زمینه داروهای شیمیایی، گیاهی، فرآوردههای خونی و پخش فعالیت دارند، این اتفاق بسیار با ارزش است و این نوع شرکتها باید حمایت شوند.
دکتر غلامحسین مهرعلیان مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در این نشست گفت: تامین ارز باعث شده تا دپو مواد اولیه، داروهای اساسی و بیمارستانی در وضعیت خوبی قرار بگیرد. به طوری که یکی از موفقیتهای ما در ۵ ماه گذشته سال جاری تخصیص حدود ۶۰ درصد ارز به حوزه واردات مواد اولیه و حد واسط بوده است.
دکتر مهرعلیان در ادامه افزود: کمبودهای اخیر ما داخلی بوده و کمتروارداتی هستند ، ضمن اینکه ماده اولیه کمبودهای داخلی عمدتا تولید داخل است.
وی ضمن تاکید بر مدیریت بازار ۲۵ هزار میلیارد تومانی دارو اظهار داشت: وظیفه اصلی ما تامین دارو و کیفیت آن است و بایستی در این راستا تعامل بین دو سندیکای دارویی را بیشتر کنیم تا بیش از پیش بتوانیم به اهداف حاکمیتی خود دست یابیم.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: از تیرماه سال جاری جهت بازخوانی مواد اولیه دارو و بدست آوردن موجودی به تمامی تولیدکنندگان ماده اولیه دارو در کشور فراخوان دادیم. سپس طی دو هفته با حضور مدیران عامل، مسوولان فنی و مدیران بازرگانی شرکت های تولیدکننده ماده اولیه به صورت حضوری اطلاعات بدست آمده را مورد بررسی مجدد قرار دادیم. با این فرآیند به حجم وسیعی از اطلاعات در ارتباط با ماده اولیه دارویی اعم از حجم موجودی و قیمت دست یافتیم.
مهرعلیان یادآور شد: در اولین روز قرارگاه هیچ آمار، عدد و رقمی از موجودی مواد اولیه دارویی کشور نداشتیم؛ ماده اولیهای که ارز دولتی به آن تخصیص داده شده و اجازه تولید و فروش دارد. وی در ادامه بیان داشت: طی بررسی های انجام شده، اظهارات و شواهد موجود از شرکت های تولیدکننده ماده اولیه ۱۵۹ مولکول می توانند تولید دارو داخل را پوشش دهند.
دکتر غلامحسین مهرعلیان در مورد قیمتگذاری ماده اولیه ضمن تائید رقابتی بودن محصولات خارجی گفت: از تولیدکننده ماده اولیه قول گرفتهایم که با تولیدکننده داخلی همکاری کنند و اگر تفاوت قیمت با محصول خارجی فاحش باشد، سازمان ورود میکند. سندیکای دارو باید اسناد و شواهد خود را ارائه دهد و وقتی تهیه یک ماده اولیه با توجه به قیمت جهانی بهصرفه نباشد، سندیکای ماده اولیه ساز موظف است تا یک هفته پاسخ و مدارک خود را ارائه دهد که اگر قانعکننده باشد روند قبلی ادامه پیدا میکند ولی اگر پاسخ مناسب و قانع کننده نباشد، ما در نقش حاکمیتی موظف به تأمین داروی مورد نیاز جامعه در زمان مناسب هستیم. البته در این میان موضوعاتی از قبیل تغییر منبع ماده اولیه و الزامات تولید را هم لحاظ خواهیم کرد.
در این نشست از طرف مدیران هلدینگ پوراطب در ارتباط با تامین ماده اولیه مورد نیاز با حجم و قیمت مناسب، مشکلات حوزه توزیع و پخش دارو و نحوه برگشت پول، دریافت مجوز مراکز جمع اوری پلاسما، استفاده از آزمایشگاههای هلدینگ پوراطب در جهت کاهش هزینهها و تسریع امور و نهایتا بروکراسی IRC و ثبت در سامانه ماده اولیه و محصولات نهایی پرسشهایی مطرح شد که مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل و سایر مدیران سازمان غذا و دارو به تفصیل به آنها پاسخ دادند.
در خاتمه غلامحسین مهرعلیان مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان ساخت: با تلاش های انجام شده مجوز IRC مواد اولیه تولید بچ ازمایشی محلول نگهداری پیوند کبد یک روزه صادر شد و در حال انجام هست.