به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، جلسه بررسی مشکلات و چالشهای هلدینگ دارویی شفا با حضور مدیران سازمان غذا و دارو، سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و همچنین مدیرعاملان شرکتهای تابعه بعدازظهر روز چهارشنبه ۹ مردادماه برگزار شد.
در ابتدای جلسه بعد از معرفی تمامی شرکتهای تابعه این هلدینگ، مدیرعاملان شرکتها به مشکلات و چالشهای خود در حوزههای مختلف پرداختند.
دکتر شیبانی رئیس هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، با ابراز خرسندی بابت حضور در این جلسات افزود: پیشانی دارو در کشور صنعت داروسازی است و این صنعت باعث افتخار کشور و جامعه دارویی است. در چند سال اخیر این صنعت دارای پیشرفت چشمگیری بوده و بسیار سالم و پاک راه خود را ادامه میدهد.
وی همچنین افزود: همانطور که قبلاً اشاره کردم این جلسات کار بسیار پسندیدهای است و باعث میشود سازمان غذا و دارو از نزدیک در جریان مشکلات شرکتها قرار بگیرد و وقت کمتری از مدیران سازمان در این زمینه گرفته خواهد شد. همچنین سندیکا طبق روال گذشته جلساتی عمومی با حضور مدیران صنعت برگزار خواهد کرد تا مسائل و مشکلات صنعت را بیان کند.
شیبانی با اشاره به مواضع وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در خصوص حمایت از تولید، گفت: این حمایت جدیداً بسیار جدیتر دنبال میشود و در این راستا خوشبختانه به تشکلهایی مانند سندیکا بهای بیشتری دادهشده است و همانطور که همه میدانند قیمتگذاری داروهای otc و صادرات به عهده سندیکا است و ما از هیچ کمکی در این زمینهها دریغ نخواهیم کرد.
وی در ادامه در خصوص مشکلات ارزشافزوده عنوان کرد: ارزشافزوده یکی از مشکلات صنعت است. در صنایع دیگر ارزشافزوده از مشتری گرفته میشود ولی در صنعت دارو این حلقه مفقود است و تولیدکننده مبلغ ارزشافزوده را پرداخت میکند ولی از مشتری نمیگیرد. ما طرحی را در سال گذشته به مجلس ارائه کردیم تا این مشکل حل شود ولی تاکنون حلنشده و ما بهشدت پیگیر هستیم.
رئیس هیئتمدیره سندیکا همچنین در خصوص صادرات دارو گفت: اگر قرار است صادرات ممنوع شود بهصورت موردی برخورد شود. تولیدکنندهای که بهتمامی تعهدات خود عمل کرده و بهموقع دارو را وارد بازار کرده و زمینه صادرات را دارد نباید تاوان شرکتهای دیگر را بدهد.
وی همچنین در ادامه افزود: به گفته دکتر نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان قرار است در شهریور ۴۰۰۰ میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی و ۱۰۰۰ میلیارد تومان به سازمان بیمه سلامت اختصاص داده شود که فقط برای تزریق به شرکتهای دارویی است.
شیبانی در خصوص ارتباط بین صنعت و دانشگاه اعلام کرد: ما برای اولین بار در آذرماه نشستی مشترک با حضور فرهنگستان علوم پزشکی، مدیران صنعت داروسازی و هیئتهای علمی دانشگاهها برگزار خواهیم کرد.
دکتر مهرعلیان مدیر اداره کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه بعد از شنیدن تمامی مشکلات صنعت دارو از زبان مدیران با اشاره به شرایط بسیار سخت کشور ازلحاظ درآمد ارزی افزود: ما دو منبع ارزی داریم، ارزی که در سالهای پیش فروخته شده و در بانکهای منطقه قرار دارد که این نوع ارز رو به اتمام است و نوع دیگر ارزهایی است که از طریق فروش نفت تأمین میشود و خوشبینانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز است و ارز حاصل از آن با مکانیسمهای سختی وارد کشور میشود و در اختیار کارگزارهای معتمد شرکت نفت است تا بتوانند از آنها برای انتقال ارز استفاده کنند. پس درنتیجه منابع ارزی ما بسیار کم شده است و سخت به دست میآید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در شرایط جنگی قرارداریم افزود: مهمترین کار ما در سازمان تأمین امنیت روانی جامعه در حوزه دارو است. در این شرایط سخت حاکم بر جامعه هیچ فرد و شهروندی نباید نگران تهیه دارو باشند. این هدف برای ما مقدس است و غیر این هدف چیزی را دنبال نمیکنیم و تنها راه رسیدن به این هدف حمایت از تولید داخل است.
دکتر غلامحسین مهرعلیان با اعلام اینکه در این اداره سه هدف شفافیت سازمانی، کارایی سازمانی و عدالت سازمانی با جدیت دنبال میشود افزود: همانطور که در جریان هستید در حوزه شفافیت گامهای مؤثری برداشته شده و سازمان به دنبال افزایش شفافیتها است و همچنین در حوزه کارایی به دنبال آن هستیم تا نقش حاکمیتی خود را بهخوبی ایفا کنیم. در همین جهت در سیاستگذاری و تنظیم راهبرد های کوتاه مدت و بلند مدت اتاق فکر داریم و با درایت و خرد جمعی پیش میرویم. در اداره کل دارو بر این باور هستیم که باید در آییننامهها و سیاستگذاریها ثباتی ایجاد شود تا همه ذی نفعان بتوانند متناسب با آن برنامهریزی کنند.
وی در ادامه افزود: در این راستا جلسهای با حضور نمایندگان سندیکای تولیدکننده ماده اولیه و سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران داشتیم و به توافقاتی در حوزههای تأمین کافی ماده اولیه، قیمت مناسب و کیفیت مناسب رسیدیم. طبق توافقات اگر تولیدکنندهی ماده اولیه اظهار کند که مواد اولیه را برای مدتزمانی مناسب (تا آخر سال ۹۸) تأمین میکند و این موضوع به تایید سندیکای تولیدکننده محصول نهایی نیز آن نیز برسد بپذیرد ما در سازمان IRC ان ماده اولیه را برای مدت ۳ ماه غیر فعال میکنیم و شرکتهای تولیدکننده باید مواد اولیه خود را از منبع داخلی تهیه کنند.
وی همچنین در خصوص عدالت سازمانی گفت: در این حوزه تلاشها بر این است تا تمامی ذینفعان اداره کل دارو از تساوی و برابری برخوردار باشند و حقوق تمامی آنها یکسان دیده شود.