مهمترین خبرهای حوزه دارو امروز شنبه (۲۹دی) به همراه لینک در زیر آمده و با کلیک روی هر تیتر، متن کامل خبر قابل دسترسی است:
ایسنا
بدهی سال ٩٦ بیمه سلامت به داروخانهها پرداخت شد
https://goo.gl/2bifdE
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت گفت: بدهیهای سازمان بیمه سلامت به داروخانهها مربوط به سال ٩٦ در سراسر کشور پرداخت شده است. محمدهاشمی در این باره افزود: با پرداختیهای سازمان بیمه سلامت به داروخانهها در سال ٩٧، پرداخت مطالبات در برخی استانها به شهریور و در برخی استانها به مرداد ماه امسال میرسد. پرداخت مطالبات داروخانههای طرف قرارداد همواره در اولویت سازمان بیمه سلامت قرار داشته؛ بههمین منظور تمامی تلاش خود را برای پرداخت به موقع و منظم مطالبات به عمل آورده است. حاصل این تلاشها، پرداختهای منظم و ماهیانه متناسب با تخصیص اعتبارات و وجوه دریافتی از خزانه در سال ٩٧ بوده است.
استفاده از یک باکتری خائن برای نابودی باکتریهای آب
https://goo.gl/iRyy7s
دانشمندان از یک باکتری اصطلاحا خائن برای توسعه یک فیلتر آب گرافنی و کشتن باکتریهای دیگر و در نهایت تصفیه آب استفاده کردند. گیزمگ نوشته است، همانقدر که فناوری فیلترهای آب مهم است، پاکیزگی آنها نیز مهم است، چرا که باکتریها پس از مدتی سطح فیلترها را میپوشانند و موجب کاهش کارایی آنها میشوند.
اکنون محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس یک نوع جدید از فیلتر آب را ایجاد کردهاند که این مشکل را از سر راه برداشته است و با استفاده از یک باکتری به طور موثر باعث کشتن دیگر باکتریها با گرافن میشود. محققان برای ساخت این فیلتر جدید ابتدا یک ماده شیرین را به باکتری “گلوکوناستوباکترهانسنی” دادند. سپس باکتری از این ماده برای تولید نانوفیبرهای سلولز در آب استفاده کرد. در حالی که این فیبرها در حال رشد هستند، محققان اکسید گرافن را برای ثبات و دوام به فیلتر اضافه کردند.
“یانگ-شین جون” یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: این کار همانند چاپ سهبعدی با میکروارگانیسمها است. ما میتوانیم در طول رشد نانوسلولز باکتری هر چیزی که دلمان میخواهد به آن اضافه کنیم. ما آن را تحت شرایط pH مختلف شبیه آنچه که در محیط با آن روبرو میشویم، مشاهده کردیم و مشخص شد که این فیلترها نسبت به انواع دیگر فیلترها پایدارتر است.
این باکتری بهعنوان یک خائن در جهان باکتریها نقش ایفا میکند. زیرا استفاده از این باکتری و فرآوری آن میتواند موجب نابودی دیگر باکتریها و در نهایت تصفیه آب شود.
رونمایی از شش فروند بالگرد اورژانس هوایی کشور
https://goo.gl/cYK6bZ
سرپرست سازمان اورژانس کشور با تاکید بر اینکه اورژانس باید به بالگردهای دید در شب مجهز شود، ابراز امیدواری کرد بودجه لازم برای خرید اینگونه بالگردها تخصیص یابد. دکتر پیرحسین کولیوند در سفر خود به استان همدان، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اورژانس هوایی کشور تاکنون ۲۴ هزار مصدوم را به مراکز درمانی منتقل کرده که ۶۵ درصد از مصدومان بلافاصله به اتاق عمل منتقل شده و درصد بالایی از آنها از مرگ حتمی نجات یافتهاند. اورژانس هوایی میتواند خدمات ویژه و اساسی به مردم ارائه دهد. در حال حاضر ۴۱ پایگاه هوایی در کشور فعال است که مالکیت ۱۰ فروند از بالگردهای اورژانس متعلق به این سازمان است و مابقی متعلق به هوانیروز، سپاه پاسداران و بخش خصوصی است.
سامانه #۴*۴* برای کسب اطلاع بیمهشدگان تامیناجتماعی از علت عدم دریافت«بسته حمایتی»
https://goo.gl/BbmKfF
فعالیت مرکز نگهداری از زنان معتاد در استان تهران، آغاز واریز «بسته حمایتی» به حساب بیمه شدگان تامین اجتماعی، انتقال ۱۱۰۰ میلیارد تومان از معوقات فرهنگیان به سال ۹۸، افشاگری فرمانده ناجا از تلاش دشمنان برای بر هم زدن مراسم ۲۲ بهمن و… از مهمترین اخبار اجتماعی ایسنا در روز ۲۹دیماه هستند.
ابلاغ دستورالعمل رتبهبندی مسئولین فنی تجهیزات پزشکی
https://goo.gl/NrWkUG
رییس اداره مهندسی و نگهداری اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت نحوه رتبه بندی مسئولین فنی تجهیزات پزشکی و ضوابط مربوط به آن را تشریح کرد.
نسیم تربتی با اشاره به تدوین دستورالعمل رتبه بندی مسئولین فنی تجهیزات پزشکی، گفت: با توجه به اینکه حوزه تجهیزات پزشکی وسیع بوده و این تجهیزات در کلاسهای خطر متفاوت طبقه بندی میشوند و از آنجایی که مسئولین فنی حوزه تجهیزات پزشکی باید بر حسن اجرای ضوابط و مقررات حوزه تجهیزات پزشکی در واحدهای تولیدکننده، واردکننده و توزیع کننده، نظارت خوبی داشته باشند، دستورالعمل رتبه بندی مسئولین فنی با هدف تعیین حداقل الزامات مربوط به هر یک از حوزههای تجهیزات پزشکی از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شد. این دستورالعمل درباره تمام مسئولین فنی تجهیزات پزشکی که متقاضی فعالیت در واحدهای تولیدکننده، واردکننده و توزیع کننده هستند، کاربرد دارد. باید توجه کرد که این رتبهبندی به نوعی میزان دانش، تجربه و توانمندی مسئول فنی در حوزه تجهیزات پزشکی را نشان میدهد و بر اساس میزان امتیازی که مسئول فنی کسب کرده است، رتبهای کسب خواهد کرد.
پروفایلهای سلامتی به موبایلها میآیند
https://goo.gl/xryMyB
معاون برنامهریزی راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت ضمن تشریح الزامات نظام ارجاع و پزشکی خانواده و اقدامات انجام شده در جهت استقرار پرونده الکترونیک، گفت: بنابراین به دنبال این اقدامات، تا پایان سال هر فرد میتواند پروفایل سلامتی خود را بر روی موبایلش ببیند.
دکتر علیاکبر حقدوست گفته است، پزشک خانواده، نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت را سه تکه از پازل و الزامات سطحبندی خدمات در حوزه سلامت دانست و گفت: در حوزه سطحبندی خدمات باید سه واژه پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع و پزشک خانواده در کنار یکدیگر دیده شوند. باید توجه کرد که این بخشها اصلا از یکدیگر جدا نیستند، بلکه باید آنها را باهم ببینیم.
درمان دیابت با تبدیل سلولهای بنیادی به سلولهای مولد انسولین
https://goo.gl/VKpV4f
محققان دانشگاه واشنگتن موفق به تحریک سلولهای بنیادی برای تولید انسولین شدهاند که میتواند به عنوان یک رویکرد کارآمد برای درمان دیابت استفاده شود. گیزمگ نوشته است، در حالی که دیابت عمدتا میتواند به وسیله یک رژیم دقیق و کنترل شده و تزریق منظم انسولین کنترل شود، یک راه حل بهتر و شاید حتی یک درمان میتواند با استفاده از سلولهای بتای بیمار که به طور طبیعی هورمون تولید میکنند، ایجاد شود.
محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس با تبدیل سلولهای بنیادی به سلولهای بتا که قادر به تولید هورمون انسولین هستند، یک گام به این نوع درمان نزدیک شدهاند. چندی است که دانشمندان توانستهاند سلولهای پوستی بیماران را به سلولهای بنیادی موسوم به سلولهای iPS تبدیل کنند. این سلولها سلولهای خامی هستند که میتوانند تقریبا به هر نوع سلول دیگری در بدن تبدیل شوند. در این مورد، این سلولها به سلولهای بتا تبدیل میشوند تا بتوانند هورمون انسولین را برای درمان دیابت تولید کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ابقا شد
https://goo.gl/mchQEU
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر لاریجانی را در سمت معاون آموزشی این وزارتخانه ابقا کرد.
در متن حکم دکتر سعید نمکی خطاب به دکتر باقر لاریجانی آمده است: “با توجه به سوابق ارزشمند علمی و اجرایی جنابعالی در عرصههای مختلف، بدینوسیله به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابقا میشوید.
اصلاح مشروط قیمت دارو
https://goo.gl/9qbozB
سرپرست وزارت بهداشت با بیان اینکه میتوان صنعت دارویی کشور را با امکانات موجود ظرف مدت یکسال دگرگون کرد، گفت: قیمت داروها نیز باید اصلاح شود چون انقباضی است، اما مشروط بر این که بیمهها هزینهها را تقبل کنند و باری بر دوش مردم نباشد.
دکتر سعید نمکی در جلسه شورای عالی نظام پزشکی، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دکتر سیدحسن قاضی زادههاشمی – وزیر سابق بهداشت با عنوان این مطلب که کشور روزهای سخت اقتصادی را طی میکند، گفت: در نظام سلامت نیز دچار مشکلاتی هستیم و این امکان وجود دارد که هر لحظه با گردبادهایی مواجه شویم، اما یکی از ارکان اصلی مدیریت نظام سلامت، سازمان نظام پزشکی است که بنده شخصا هیچ گاه به عنوان یک سازمان صرفا مدافع حقوق صنف به آن نگاه نکردهام، بلکه این سازمان صنفی است که سلامت مردم را اداره میکند و یک رسالت فراسازمانی و فراصنفی به عنوان طبیب و عضو تیم نظام سلامت بر عهده دارد.
برنامه سازمان غذا و دارو برای حمایت از فراوردههای آرایشی و بهداشتی تولید داخل
https://goo.gl/5AX91D
مدیرکل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، از برنامه ویژه این اداره کل به منظور حمایت از تولید داخل و مقابله با کالای قاچاق خبر داد. به گزارش ایسنا، عبدلعظیم بهفر با اشاره به برنامه اداره فراوردههای آرایشی و بهداشتی برای حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی، اظهار کرد: این برنامه به منظور صیانت از سلامت مردم؛ با همکاری معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با هدف مقابله با عرضه و فروش کالاهای قاچاق در سطح بازار اجرا میشود.
این برنامه و برنامههای آموزشی و فرهنگی، مضرات و خطرات خرید و استفاده از کالاهای قاچاق و تقلبی را یاد آور میشود تا مردم ضمن آگاهی از مخاطرات آن، به کاهش حجم تقاضای قاچاق منجر شود.
تلاش برای پیادهسازی طرح ژنوم ایرانیان/ لزوم ورود خیرین به حوزه پژوهش
https://goo.gl/7wNwg3
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرعت پیشرفت علوم مربوط به ژندرمانی در کشورهای پیشرفته بسیار بالا است، گفت: در کشور نیز در حال پیادهسازی پروژه ژنوم ایرانیان هستیم تا نقشه خاصی از ژن ایرانیان به دست آوریم.
دکتر افشین زرقی در نخستین “گردهمایی عمومی برنامه ملی ثبت بیماران مبتلا به تحلیل رفتگیهای ارثی شبکیه چشم در کشور” که به همت مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف اطلاعرسانی به بیماران و جلب حمایتهای مردمی برگزار شد، اظهار کرد: ما اعتقاد داریم مشکلات نظام سلامت از مسیر پژوهش حل میشود.
رونمایی از ۴۰ داروی جدید در دهه فجر
https://goo.gl/VV3Pnv
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به کمبود ۲۱ قلم دارو در کشور، گفت: در زمینه داروی بیماران خاص و عمومی در دهه فجر، ۴۰ داروی جدید به بهرهبرداری میرسد. دکتر مهدی پیرصالحی در مورد داروهای جدید بیماران گفت: در زمینههای مختلف دارویی اعم از داروی بیماران خاص و عمومی در دهه فجر، ۴۰ داروی جدید به بهرهبرداری میرسد. همچنین در بحث مواد اولیه نیز اقداماتی در دست انجام است؛ به طوری که در بخشهای مختلف دارویی، با این اقدام سعی خواهیم کرد در بحث داروهای خارجی که در بازار بوده، کاهش قیمتی محسوسی ایجاد شود. در داروهای عمومی تا ۳۰ درصد و داروهای بیماران خاص حداقل ۴۰ درصد کاهش قیمت خواهیم داشت که البته در برخی موارد، این کاهش قیمت به ۶۰ درصد نیز میرسد.
حفظ محیط زیست و کاهش بیماری با حذف رسید کاغذی خرید
https://goo.gl/f6A9Nc
یک قانونگذار در مجلس کالیفرنیا لایحه حذف رسید کاغذی خرید را ارائه کرد و با تصویب این لایحه، خردهفروشان مجبور به پرداخت قبض دیجیتال به جای قبض کاغذی هستند.
بر اساس گزارش روزنامه آمریکایی «آمریکای سبز» هر سال ۱۰ میلیون درخت در ایالات متحده برای تهیه رسیدهای کاغذی از بین میرود و برای تهیه این مواد حدود۲۱ میلیارد گالن آب لازم است البته این مواد حدود یک تن زباله نیز تولید میکنند. با حذف رسیدهای کاغذی میزان زیادی از دیاکسیدکربن (CO۲) در جو کاهش مییابد که این میزان معادل حذف یک میلیون اتومبیل در جاده است.
در سالهای اخیر، هر روز بر تعداد رسیدهای کاغذی از طرق مختلف افزوده شده و تقریبا ۹۳ درصد رسیدهای کاغذی با بیسفنول آ ( BPA) یا بیسفنول اس ( BPS ) پوشش داده میشوند تا قابل خواندن باشند که با لمس این مواد شیمیایی از طریق دستها حتی به مدت چند ثانیه این مواد شیمیایی وارد بدن میشوند و تاثیرات این مواد بر بدن، ایجاد مشکلات مربوط به رشد و اعصاب است.
محققان وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا اظهار کردند: BPA همچنین بر رشد جنین تاثیر میگذارد و با مشکلات مربوط به تولید مثل، دیابت نوع ۲ و تیروئید نیز مرتبط است.
واکنش نظام پزشکی به دو مصوبه مالیاتی پزشکان
https://goo.gl/iMtC8U
نایبرییس اول شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به دو مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره الزام پزشکان به نصب پایانههای فروشگاهی و کسر ۱۰ درصد از حقالزحمه آنها از سوی مراکز درمانی به عنوان مالیات، گفت: معتقدیم که جامعه پزشکی قطعا باید مالیات پرداخت کند، اما باید شرایط پرداخت مالیات عدلانه باشد.
دکتر عزتالله گلعلیزاده با اشاره به دو مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورایاسلامی درباره مالیات پزشکان، گفته است: متاسفانه نگاهی که در حال حاضر به ویژه در بین برخی مسئولین و نمایندگان مجلس، وجود دارد به نوعی جو ضد پزشک را ایجاد کرده است؛ در حالیکه این تصویر از پزشکان درست نیست. باید پرسید که در این مملکت چند نفر از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟ در سایر مشاغل فرار مالیاتی چقدر است؟. بنابراین تصویر برخیها از جامعه پزشکی تصویری غلط بوده و بهتبع آن برخوردشان هم اشتباه است.
نامه رییس انجمن علمی رواندرمانی به دکتر سیدحسنهاشمی
https://goo.gl/AYQ1T1
رییس انجمن علمی رواندرمانی ایران در نامهای به دکتر سیدحسنهاشمی – وزیر سابق بهداشت، ضمن تقدیر از اقدامات او در زمینه سلامت روانی – اجتماعی، ابراز امیدواری کرد که این نگرش در مدیران آینده وزارت بهداشت نیز تداوم داشته باشد.
دکتر سامان توکلی در نامهای خطاب به دکتر سیدحسنهاشمی آورده است:« بیتردید، دوره مدیریت شما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از حیث توجه به سلامت روانی ـ اجتماعی، دورهای متمایز و منحصر بهفرد بوده است. در حالی که سلامت روان، بر اساس شیوع و بار ناشی از مشکلات و اختلالات روانی، باید در صدر اولویتهای نظام سلامت باشد، همواره و به طور مزمن مورد غفلت و بیتوجهی قرار داشته است.
۱۰ تهدید اصلی برای سلامت بشر در ۲۰۱۹
https://goo.gl/GA5DGa
جهان با تهدیدها و چالشهای متعددی در حوزه سلامت روبروست که شیوع بیماریهای قابل پیشگیری با واکسیناسیون، افزایش پاتوژنهای مقاوم به دارو، بالا رفتن نرخ چاقی و تاثیرات آلودگی زیست محیطی بر سلامت تنها بخشی از این چالشها هستند.
آلودگی هوا و تغییرات اقلیمی
بر اثر عواملی همچون سوء تغذیه، مالاریا، اسهال و گرمازدگی میشود.
بیماریهای غیرواگیر
همهگیری جهانی آنفلوآنزا
زندگی در شرایط آسیبپذیر و شکننده
مقاومت آنتیبیوتیکها
ابولا و دیگر پاتوژنهای پرخطر
کمبود مراقبتهای بهداشتی اولیه
خودداری از واکسیناسیون
تب دنگی ، HIV
تشریح اقدامات مناطق آمایشی در حوزه آموزش/آمایش سرزمینی گفتمان فکری جدیدی را ایجاد کرده است
https://goo.gl/81mmJg
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مناطق آمایشی کشور، یکپارچگی و همکاری مشترک دانشگاههای مستقر در مناطق را یکی از عوامل اصلی ارتقای آموزش علوم پزشکی ذکر کرد.
دکتر باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزیر بهداشت در نشست مجازی رؤسا و معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی که با حضور سرپرست بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعی از معاونان و مشاوران وزارت بهداشت، رؤسای کلان مناطق آمایشی و مدیران حوزه آموزش امروز برگزار شد، آمایش سرزمینی را یکی از مهمترین مصوبات حوزه آموزش ذکر کرد و گفت: از این بستر برای پیادهسازی برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی استفاده شده و دستاوردهای ارزشمندی نیز به دست آماده است.
ماموریتهای مشترک و ویژهای به دانشگاهها و مناطق آمایشی داده شده است. برخی از این ماموریتها مشترک بین تمام مناطق است که پایه آن بحث تحول در آموزش و آمایش است. برخی ماموریتها نیز در راستای توسعه علمی در رشتههای مورد نیاز کشور به صورت ویژه به مناطق داده شده که با همکاری تمامی دانشگاههای منطقه و در سطح ملی در حال اجرا است.
مهر
مزایای جراحیهای دیجیتال در بازسازی فک و صورت
https://goo.gl/v7YrVS
دبیر علمی هفدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران با اشاره به مزایای جراحیهای دیجیتال، گفت: این روش امروزه بیشتر برای جراحیهای فک و صورت و به ویژه ایمپلنت کاربرد دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا پرهیز، در آستانه برگزاری هفدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان فک و صورت ایران، اظهار داشت: این کنگره ۳۰ بهمنتا ۳ اسفند ۹۷ در هتل المپیک تهران برگزار میشود که در این کنگره آخرین دستاوردهای علمی و تغییرات مربوط به جراحیهای فک و صورت توسط اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد. موضوع استفاده از تکنولوژیهای نوین در جراحی از جمله جراحیهای دیجیتال و روشهای کمتر تهاجمی و غیر تهاجمی در درمان ضایعات سر و صورت و حتی انجام جراحیهای زیبایی فک و صورت از دیگر مباحث مورد طرح در این کنگره به شمار میرود.
تهیه اطلس بیماریهای نادر ایران/ آغاز غربالگری از مدارس
https://goo.gl/hMSZkf
مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر ایران، از تهیه اطلس بیماریهای نادر در کشور خبر داد. حمیدرضا ادراکی، در گفتگو بابا خبرنگار مهر، به برگزاری اولین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، اشاره کرد و گفت: یکی از نکات مهم در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، غربالگری است. وی با عنوان این مطلب که بخشی از غربالگری بیماریهای غیر واگیر شامل بیماریهای نادر میشود، افزود: ما باید به مرحله ای برسیم که با آموزش و غربالگری، نسبت به تشخیص بیماریهای غیر واگیر اقدام کنیم.
ادراکی با اشاره به روند رو به افزایش بیماریهای غیر واگیر، ادامه داد: احتمال ژنتیکی و مادرزادی بودن بیماریهای نادر خیلی بالاست. از همین رو، لازم نسبت به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای نادر، قبل از تولد تلاش کنیم. مدیرعامل بنیاد بیماریهای نادر ایران، از تهیه اطلس بیماریهای نادر خبر داد و افزود: این اطلس به پزشکان و گروههای درمانگر کمک میکند تا بیش از پیش با بیماریهای نادر آشنا شوند و بتواند نسبت به تشخیص و درمان بیماران اقدام کنند.
اندک پزشکان متخلف حیثیت حرفه را زیر سئوال میبرند
https://goo.gl/ePzr8U
سرپرست سازمان نظام پزشکی، گفت: متاسفانه عده قلیلی که در جامعه پزشکی تخلف میکنند، حیثیت کل حرفه را زیر سئوال میبرند. به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در جلسه شورای عالی نظام پزشکی که با حضور سرپرست وزارت بهداشت برگزار شد، اظهارداشت: دکتر نمکی از پختگی و تجربه لازم در حوزه بهداشت، پزشک خانواده و حوزه اقتصاد سلامت برخوردار بوده و صاحب نظر در عرصه نظام سلامت است. با توجه به اینکه سرپرست وزارت بهداشت در ردهها و بخشهای مختلف حوزه سلامت مشغول به فعالیت بوده اند و آشنایی کامل با نقاط ضعف، قوت و چالشهای این حوزه را دارند، بدیهی است سازمان نظام پزشکی میتواند یک همکار خوب در جهت تحقق اهداف و برنامههای پیش رو و مثبت حوزه سلامت باشد.
چالشهای حوزه تجهیزات پزشکی در سال ۹۸/وضعیت صادرات
https://goo.gl/JQ3mBG
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، عدم تعیین سیاستهای کلان ارزی در اردیبهشت ۹۸ و بدهی مراکز درمانی به تامین کنندگان تجهیزات پزشکی را از چالشهای پیش رو در این حوزه دانست. رضا مسائلی، با بیان اینکه در سال گذشته میزان صادرات تجهیزات پزشکی از ۲۴ به ۲۴۰ میلیون دلار در سال جاری افزایش یافته است، افزود: برای اینکه ۲۴ میلیون دلار تبدیل به ۲۴۰ میلیون دلار شود پشتوانه رسانهای خیلی لازم و مهم است و ما در این راستا اهداف مهمی داریم که نیاز است رسانهها با انگاره سازی مثبت در این زمینه یاری مان کنند. عدم دسترسی به منابع اطلاعاتی آنلاین، دقیق و قابل اتکا، مصوبات متعدد و متناقض مراجع تصمیم گیری و سیاست گذاری، عدم تعیین سیاستهای کلان ارزی در سال ۹۸، بدهی مراکز درمانی به تامین کنندگان تجهیزات پزشکی، افزایش قابل توجه قیمت تجهیزات پزشکی و عدم سنخیت ساختار سازمانی با مسئولیتهای محوله در ستاد و دانشگاهها از مهم ترین چالشهای پیش روی حوزه تجهیزات پزشکی است.
مشکلی در تامین مواد اولیه تولید دارو نداریم/ مردم نگران نباشند
https://goo.gl/MfKo7q
سرپرست وزارت بهداشت، گفت: در خصوص تامین مواد اولیه تولید دارو تا شش ماهه اول سال آینده مشکلی نداریم و برای شش ماهه دوم سال آینده نیز تدابیر لازم اتخاذ شده است. سعید نمکی، در حاشیه اجلاس معاون درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار داشت: علیرغم فشارهای ظالمانه که دشمنان ما در قالب تحریم به ایران وارد میکنند، اما به گونه ای مدیریت میکنیم که کوچکترین نگرانی برای تامین داروی مورد نیاز بیماران عادی و خاص وجود نداشته باشد و به عنوان مسئول سلامت میگویم که مردم کوچکترین نگرانی در مورد تامین دارو نداشته باشند.
به خاطر یک مشت اسکناس!
https://goo.gl/5LP4pv
کمیسیون تلفیق مجلس در مصوبه ای، پزشکان را ملزم به استفاده از کارتخوان کرد، اما این مصوبه با واکنش تند برخی نهادهای قدرت صنف پزشکی همراه و تلاشهایی برای لغو مصوبه آغاز شده است. خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: چند وقتی است که موضوع نصب دستگاه کارتخوان در مطبهای پزشکان به چالشی جدی برای بیماران، پزشکان و مسئولان مالیاتی کشور تبدیل شده است.
مردم گلایه دارند که پرداختی نقدی در مطبهای پزشکان و مراکز درمانی برایشان دردسرهایی را به همراه داشته است، مردم میگویند منشی برخی پزشکان یک بیمار که توان راه رفتن ندارد را مجبور میکنند تا مبالغ ویزیت را نقدی پرداخت کنند که این موضوع باعث میشود که برخی بیماران که پول نقد به همراه ندارند مجبور شوند برای تهیه پول نقد مسیر بسیار طولانی را تا دستگاههای خودپرداز طی کنند. از طرفی مسئولان مالیاتی نیز نداشتن کارتخوان را باعث عدم شفافیت مالی و مشخص نشدن رقم دقیق مالیات پزشکان میدانند. اما برخی پزشکان؛ تا امروز مقاومت کرده اند و بر خلاف تمام قوانین وضع شده در این خصوص از نصب کارتخوان در مطبهای پزشکی و دندانپزشکی و برخی مراکز درمامی سر باز میزنند.
فارس
استانداردها در نظام ارجاع اجرایی میشود
https://goo.gl/qKHYnP
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: نوبت دهی الکترونیکی یکی از اجزای نظام ارجاع بوده که برای اجرای آن، برنامه ریزیهایی انجام شده است. قاسم جان بابایی در اجلاس معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار کرد: دنیا از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده توانسته ساختار ارائه خدمت منظم مبتنی بر مدیریت منابع و مصارف ایجاد کند. وی افزود: عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات سلامت، استفاده از تکنولوژی جدید و ارائه خدمات با پیچیدگی بالا با الکترونیکی شدن خدمات، امکان پذیر خواهد بود.
پلمب ۱۱ عطاری و دستگیری ۴ نفر به دلیل فروش ترامادول و متادون
https://goo.gl/v1dwct
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز با اعلام طرح ضربتی پاکسازی عطاریهای کرج گفت: در این طرح، ۱۱ عطاری به دلیل فروش ترامادول و متادون پلمب شدند. علیاکبر مختاری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز از پلمب یازده عطاری در پی اجرای طرح پاکسازی عطاریها در شهر کرج خبر داد و گفت: در این رابطه چهار متهم نیز بازداشت شدند. طرح ضربتی برخورد با عطاریهای متخلف در کرج طبق مصوبات کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اجرا میشود. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان البرز تأکید کرد: پنج اکیپ متشکل از روسای شعب این اداره کل، بازرسان صنعت معدن و تجارت، اصناف، کارشناس غذا و دارو و اماکن نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز این طرح را اجرا میکنند.
دستهای پشتپرده برای حذف مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در مورد مالیات پزشکان
https://goo.gl/nb5Adh
برخی دستهای پشت پرده در تلاش اند تا مصوبه مجلس که موجب شفافیت درآمد پزشکان میشود و جلوی فرارمالیاتی گسترده آنها را میگیرد را حذف کنند. دستهای پشتپرده برای حذف مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در مورد مالیات پزشکان یکی از مهترین اقدامات قوای مقننه و مجریه که ضرورت دارد به آن اهتمام داشته باشند کاستن از بودجه نفتی و روی آوردن به درآمدهای غیر نفتی است و مهمترین بودجه غیر نفتی «مالیات» است. امروزه مالیات در نظام اقتصادی دنیا صرفا یک منبع درآمد نیست بلکه مسیری برای کنترل و هدایت اقتصاد کشور به سمت تولید است. هیچ عاملی همچون یک نظام مالیاتی درست نمیتواند در رشد و توسعه اقتصاد یک کشور نقش داشته باشد اما متأسفانه کشورمان در این موضوع نقصهای فروان دارد چرا که هنوز ساز و کار مشخصی که به صورت شفاف بتواند دهکهای بالا را مورد هدف خود قرار بدهد و همه هجمه نظام مالیاتی به دوش تولید کنندگان و کار آفرینان نباشد وجود ندارد.
دروغپردازی برای ترساندن مردم از مصرف “روغن کنجد“
https://goo.gl/VfjWmo
طی این سالها که مراکز عرضه روغن کنجد در سطح شهرها گسترش یافته و برخی از این مراکز اقدام به روغنگیری کنجد در حضور مشتری میکنند، مطالب مجعول و فاقد سند علمی در فضای مجازی مدعی ناسالم بودن این دسته از روغنها شدهاند!
طی این سالها و در پی افزایش میزان بیماریهای قلبی و عروقی، بسیاری از مردم کشورمان بهتوصیه اساتید برجسته حوزه طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی به مصرف روغنهای سالمی مانند روغن ارده کنجد، روغن کنجد، روغنهای حیوانی مانند شحم گاوی و روغن زرد روی آوردهاند و از مصرف “روغنهای مایع” موجود در بازار که عموماً تراریخته هستند بهشدت پرهیز دارند.
استفاده از فرآوردههای تراریخته دامی در صنایع غذایی مرسوم است؟
https://goo.gl/Xg4WSQ
پرونده ذرتهای دامی تراریخته که به مصرف انسانی رسیده حاکی از این است که این مسئله میتواند ابعاد بسیار گستردهتری داشته باشد. ۲۳ آذر امسال بود که خبری با عنوان تولید پفک در د پیش روی حوزه تجهیزات پزشکی دانیی در کارخانه با ذرتهای تراریخته دامی در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که از استفاده دو شرکت از ذرت دامی تراریخته برای مصارف انسانی خبر میداد.
براساس این خبر، اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با ارسال نامهای به دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: پیرو مذاکره تلفنی مورخ ۱۳۹۷/۸/۳ در مورد فرآوردههای تراریخته دامی بهاستحضار میرساند، طبق بررسیهای بهعملآمده بخشی از محمولههای وارداتی این فرآوردهها در برخی از کارخانههای مواد غذایی پس از فرآوری مختصری “بهعنوان مواد اولیه مصارف انسانی از قبیل پفک و…” مورد استفاده قرار میگیرد.
چرا باید پس از کندن پوست موز دستهایتان را بشویید
https://goo.gl/a7ch4y
اداره حفاظت از حقوق مصرفکنندگان آلمان توصیه میکند به کودکان موز پوست کنده بدهید و خودتان هم حتمأ به سرعت دستهایتان را بشویید. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، موز میوه پرطرفداری است. این میوه از زمان برداشت تا فروش راهی طولانی را پشت سر میگذارد و پوست آن به موادی آغشته میشود که برای سلامت انسان مضر است.
پوست موز فایدههای بسیاری دارد. برای مثال میتوان آن را خشک کرد و به عنوان کود پای گلدانهای خانگی ریخت. اداره حفاظت از حقوق مصرفکنندگان در آلمان توصیه میکند پس از کندن پوست موز حتمأ دستهایتان را بشویید. موز میوهای گرمسیری است که نارس چیده میشود و از هنگام برداشت تا فروش راهی طولانی را پشت سر میگذارد.
پوست این میوه به ترکیباتی شیمیایی حفاظتکننده، از جمله محلولهای ضدقارچ آغشته میشود. این ترکیبات که مانع از رسیدن زودهنگام یا گندیدن موز میشوند، روی پوست آن میمانند و هنگام جدا کردن پوست از میوه، دستها را آلوده میکنند.
ایرنا
تولید رگهای خونی انسان در آزمایشگاه
http://www.irna.ir/fa/News/83175775
محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا توانستند سلولهای بنیادی را به گونه ای تحریک کنند که در محیط آزمایشگاه به شکل رگهای خونی انسان رشد کنند.
مدیکال ساینس نوشته است، این رگهای خونی در واقع ساختارهای سه بعدی سلولی رشد یافته در آزمایشگاه هستند که ویژگیهای بافتها یا اندامهای انسان را شبیه سازی میکنند و از آنها با عنوان «ارگانوید» یاد میشود.
محققان پس از تولید رگهای خونی، آنها را درون یک ظرف آزمایشکاهی قرار دادند که محیط دیابتی را شبیه سازی میکند. با انجام این کار، در پدیده ای دقیقا شبیه به آنچه در بدن بیماران دیابتی رخ میدهد، غشای پایه رگهای خونی ضخیم تر شد.
سپس محققان به سراغ ترکیبات شیمیایی مختلف رفتند تا ماده ای را بیابند که مانع ضخیم شدن غشای پایه در رگهای آزمایشگاهی شود و توانستند یک مسدودکننده آنزیم y-secretase را بیابند که دارای اثر موردنظر است. بر اساس نتایج این تحقیقات مسدود کردن این آنزیم در بیماران دیابتی میتواند در درمان این بیماری موثر باشد.
تردید در واکسیناسیون، یک تهدید جهانی نسبت به سلامت
http://www.irna.ir/fa/News/83175599
سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تردید در واکسیناسیون را در فهرست بزرگترین تهدیدهای جهانی نسبت به سلامت قرار داد. به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، تردید در واکسیناسیون به معنای عدم تمایل به واکسینه کردن خود یا فرزندان بوده و یک رویکرد در حال گسترش در بین افرادی است که نگران پیامدهای منفی ایمن سازی از جمله خطر (غیرموجود) ابتلا به اوتیسم در اثر واکسیناسیون هستند.
این عدم اطمینان جمعی، اکنون به حدی رسیده است که سازمان جهانی بهداشت آن را در کنار خطرات بسیار جدی مانند آلودگی هوا و مقاومت دارویی باکتریها، به عنوان یکی از ۱۰ تهدید اصلی نسبت به سلامت ساکنین زمین در سال ۲۰۱۹ میلادی معرفی کرده است. با وجود این که نرخ ایمن سازی عمومی بالا است، تعداد کودکانی که تمام یا بخشی از واکسنهای توصیه شده را دریافت نمیکنند، در حال افزایش است.
درمان انحطاط ماکولا با سلولهای بنیادی
http://www.irna.ir/fa/News/83174420
محققان با استفاده از سلولهای بنیادی، یک شیوه درمانی جدید برای جلوگیری از نابینایی در اثر ابتلا به بیماری انحطاط ماکولا (AMD) ابداع کردند. به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، این شیوه درمانی شامل نمونه گیری از سلولهای خون بیمار و تبدیل آنها به سلولهای بنیادی پرتوان القایی است که قابلیت تبدیل به هر نوع سلول دیگر در بدن را دارند. سپس این سلولها به گونه ای برنامه ریزی میشوند که به سلولهای اپی تلیوم رنگدانه شبکیه (RPE) تبدیل شوند.
این سلولهای تک لایه گیرندههای نور موجود در شبکیه را تغذیه میکنند و در مرحله پیشرفته بیماری انحطاط ماکولا از بین میروند. در نتیجه نابودی این سلولها، گیرندههای نوری نیز از بین میروند و در نتیجه بیمار نابینا میشود.
اما در این شیوه درمانی، سلولهای اپی تلیوم رنگدانه در حال مرگ با سلولهای جدید حاصل از تبدیل سلولهای بنیادی پرتوان جایگزین میشوند تا بینایی بیمار حفظ شود.
نگاهی به پیوند اعضا و رشد اهدای عضو
http://www.irna.ir/fa/News/83175978
نهال نوپای انقلاب اسلامی که بهمن ۵۷ به شکوفه نشست پس از ۴۰ سال حیات پرفراز و نشیب اکنون به درختی تناور و پربار تبدیل شده و در مسیر بالندگی خود دستاوردهای بی شماری برای ملت داشته که یکی از آنها عرصه بهداشت و درمان به ویژه در بخش اهدا و پیوند عضو به بیماران نیازمند است. رشد پیوند اعضا در ایران ظرف ۴۰ سال اخیر به گونه ای بوده است که هم اینک دانشگاههای علوم پزشکی تهران، مشهد و شیراز بالاترین شاخص اهدای عضو را در کشور دارند.
در این میان در حالی شاخص کنونی اهدای عضو (پی.ام.پی) تنها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲۱ اهدا به ازای یک میلیون نفر جمعیت میباشد که همین شاخص در کشورهای آمریکایی و اروپایی ۲۵ اهدا به ازای یک میلیون نفر جمعیت است.
نخستین پیوند عضو به معنای جایگزینی یک عضو با عضو مشابه، سال ۱۳۱۴ با انجام پیوند قرنیه در تهران و نخستین پیوند کلیه سال ۱۳۴۷ در شیراز صورت گرفت. همچنین تا سال ۱۳۵۷ نزدیک به ۸۰ مورد پیوند کلیه در ایران انجام شد.
میزان
https://goo.gl/ddkWUR
قاسم جان بابایی در اجلاس معاونین درمان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: دنیا از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده توانسته ساختار ارائه خدمت منظم مبتنی بر مدیریت منابع و مصارف ایجاد کند. عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات سلامت، استفاده از تکنولوژی جدید و ارائه خدمات با پیچیدگی بالا با الکترونیکی شدن خدمات، امکان پذیر خواهد بود. معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه لازمه الکترونیک شدن، ایجاد زیرساخت است، تصریح کرد: با تمهیداتی که در معاونت درمان با همراهی فناوری اطلاعات، سازمانهای بیمه گر و دانشگاهها اندیشیده شده است، شرایط جهت استقرار ساختار الکترونیک فراهم شده و در حال حاضر در بعضی از دانشگاهها به صورت پایلوت در حال اجرا است. تمام سیاستهای حوزه سلامت در نظام ارجاع که با هدف سطح بندی خدمت و استحقاق سنجی صورت میگیرد، پیاده خواهیم کرد و تمام استاندارهای ما در نظام ارجاع تعریف و اجرایی خواهد شد. نوبت دهی الکترونیکی یکی از اجزای نظام ارجاع است که برای اجرای آن برنامه ریزیهایی صورت گرفته است.
باشگاه خبرنگاران جوان
سال ۹۸؛ اجرای نسخه نویسی الکترونیکی در سراسر کشور
https://goo.gl/856k7K
برنامه داریم تا در سال ۹۸ نسخه نویسی الکترونیکی را در سراسر کشور اجرایی کنیم.
سال ۹۸؛ اجرای نسخه نویسی الکترونیکی در سراسر کشوربه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در اجلاس معاونان درمان دانشگاههای علوم پزشکی که در سالن همایشهای رازی برگزار شد با تاکید بر لزوم راهاندازی نظام ارجاع و سطح بندی خدمات اظهار کرد: سطح بندی تختهای بیمارستانی انجام شده است و اقداماتی در خصوص سطح بندی خدمات در بخش خصوصی بر اساس نقشه ارجاع داشتهایم.
متمم ارجاع تدوین و به دانشگاهها ابلاغ شده است همچنین نظام ارجاع را در ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی مستقر کردهایم.معاون درمان وزارت بهداشت تأکید کرد: در همه دنیا خدمات بر اساس نظام ارجاع داده میشود و هیچ جای دنیا نیست که هر کسی بخواهد در هر زمانی هر خدمتی بگیرد. جان بابایی با بیان اینکه سامانه الکترونیکی نوبت دهی ایجاد شده است گفت: به تدریج ارجاع الکترونیک در کشور استقرار خواهد یافت و تاکنون ۶۰۰ محصول دانشی در حوزه درمان را تدوین و ابلاغ کردهایم.
کاهش قاچاق کالاهای آرایشی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
https://goo.gl/o9PLC6
بدون مشارکت عمومی مردم کاهش قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی امکان پذیر نیست.
عبدالعظیم بهفر مدیرکل امور فرآوردههای آرایشی و بهداشتی با اشاره برنامه اداره فراوردههای آرایشی و بهداشتی برای حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی، اظهار کرد: این برنامه به منظور صیانت از سلامت مردم با همکاری معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و هدف مقابله با عرضه و فروش کالاهای قاچاق در سطح بازار اجرا میشود. وی افزود: این برنامه و برنامههای آموزشی و فرهنگی، مضرات و خطرات خرید و استفاده از کالاهای قاچاق و تقلبی را یادآوری میکند تا ضمن آگاهی بخشی به مردم نسبت به مخاطرات این موضوع، به کاهش حجم تقاضای قاچاق منجر شود.
بهفر با تاکید بر اینکه کاهش قاچاق کالاهای آرایشی و بهداشتی بدون مشارکت عمومی مردم امکان پذیر نیست، عنوان کرد: در حال برنامه ریزیهایی گسترده برای جذب حداکثری مشارکت مردم در این راستا هستیم. علاوه بر جلب همکاری عموم مردم در این برنامه ویژه، در نظر داریم تا از ظرفیتهای مناسب انجمنهای صنفی تولید و واردات نیز بهرهمند شویم. عقیده داریم قاچاق کالاهای آرایشی علاوه بر آسیب رساندن به تولید ملی و لطمه زدن به اقتصاد واردکنندگان قانونی، تهدیدی برای سلامت مردم محسوب میشود.
اخبار مرتبط
سر خط اخبار هفته در حوزه دارو
اخبار روز؛ دارو در رسانهها؛ ۲۶ و ۲۷ دیماه ۱۳۹۷ – ایرنا
اخبار روز؛ دارو در رسانهها؛ ۲۶ و ۲۷ دیماه ۱۳۹۷ – ایسنا