سلامت و دارو در رسانههای دیگر؛ ۲۶ و ۲۷ دیماه ۱۳۹۷ – ایرنا
۲۶ دیماه
پیشرفت ایران در تولید داروها وکیتهای آزمایشگاهی
http://www.irna.ir/fa/News/83173143
گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر سید جلیل حسینی روز چهارشنبه در مراسم یازدهمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین افزود: ما جوانان باهوشی داریم که در دوره های تخصصی پزشکی و آزمایشگاهی در حال تحصیل هستند، به این افراد در قالب شرکت های دانش بنیان باید توجه بیشتری شود تا شاهد افزایش تولیدات داخلی باشیم.
حسینی به تحریم آمریکا علیه نظام اسلامی نیز اشاره کرد و بیان داشت: با تکیه به جوانان باهوش این مرز و بوم می توانیم تحریم را پشت سر گذاشته و به دستاوردهای بزرگ تری در حوزه بهداشت برسیم
رئیس یازدهمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین ادامه داد: با توجه به ابتلای برخی از مردم به آلرژی ضروری است کارهای تشخیصی بیشتری در این زمینه انجام گیرد.
دولت برای بودجه بهداشت و درمان کم نگذاشته است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: دولت باتوجه به مشکلاتی که در امر بودجه دارد، برای بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور کم نگذاشته است.
دکتر علی نوبخت با اشاره به تاکید همیشگی رییس جمهوری برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای مردم افزود: کمک به مردم در حوزه بهداشت را یک لحظه متوقف نمی کنیم ولی این مردم در جاهای دیگری هم پول می خواهند و نمی توانیم همه را به یک جا اختصاص دهیم.
—
ایران در علم ژنتیک رتبه نخست منطقه را دارد
http://www.irna.ir/fa/News/83173006
دکتر سید محمد اکرمی روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه این کنگره در سالن همایش دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: استادان ما در حال ارایه خدمات لبه های دانش در حوزه ژنتیک اعم از تشخیص، درمان یا پیشگیری هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر در چهار دانشگاه رشته دکترای ژنتیک پزشکی ارائه می شود و در ۱۳ دانشگاه هم کارشناسی ارشد این رشته در حال ارائه است و در این زمینه خودکفا شده ایم.
—-
ارائه ۸۵ ایده و اختراع در دومین جشنواره ابداعات حوزه سلامت
http://www.irna.ir/fa/News/83172008
معصومه محمدپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: علوم دارویی، فناوری نانو، توانبخشی، طب سنتی، علوم اعصاب، تجهیزات پزشکی، علوم پایه و بالینی پزشکی از محورهای دومین جشنواره اختراعات و ابداعات حوزه سلامت است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد ایده و اختراع پذیرفته شده در محورهای تجهیزات پزشکی و علوم دارویی است، گفت: این ایده ها و اختراعات یا به صورت پوستر یا سخنرانی از ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه در سالن همایش های صدرا ارائه خواهد.
—–
خواب کمتر از ۶ ساعت، پلاک مضر در بدن تولید می کند
http://www.irna.ir/fa/News/83171081
تهران- ایرنا- خبرگزاری سی ان ان بامداد سه شنبه گزارش داد؛ یک خواب شبانه کافی بدن را مقاوم و خواب کمتر از شش ساعت، نه فقط در قلب، بلکه باعث ایجاد پلاک های مضر در شریان های بدن می شود. خواب کمتر از ۶ ساعت، پلاک مضر در بدن تولید می کند
—–
استفاده از شیرین کننده های طبیعی برای کنترل دیابت ضروری است
http://www.irna.ir/fa/News/83170758
تهران – ایرنا – رئیس پژوهشکده توسعه تکنولوژی سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف به افزایش دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: برای کنترل دیابت جایگزینی شیرین کننده های طبیعی مانند شیره توت، خرما و انگور به جای شکر ضروری است.
درمان بیماری های التهابی روده با استفاده از انار و توت
http://www.irna.ir/fa/News/83170177
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، این ترکیب که urolithin A یا (UroA) نام دارد، نوعی متابولیت است که در نتیجه تعامل باکتری های روده با پلی فنل های موجود در انار و برخی دیگر از میوه ها ازجمله انواع توت تولید می شود.
به طور خاص واکنش الاجیک اسید موجود در انار و انواع توت از جمله تمشک و توت فرنگی با باکتری Bifidobacterium pseudocatenulatum که در روده گونه ای از آن با عنوان INIA P815 وجود دارد، موجب آزاد شدن ماده UroA می گردد.
این ترکیب طبیعی دارای یک ترکیب مصنوعی مشابه موسوم به UAS03 است که همان اثر درمانی را روی بیماری های التهابی روده بر جای می گذارد.
تشخیص سریع ویروس ها از راه دور
http://www.irna.ir/fa/News/83170074
به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی،این ابزار که MinION نام دارد، امکان تشخیص سریع و زودهنگام ویروس ها را فراهم کرده و بر خلاف روش های قبلی مستلزم انتقال نمونه های آلوده به آزمایشگاه نیست.
این فناوری قادر است توالی های نوکلئوتید بسیار طولانی ایجاد کند و بدین ترتیب امکان تعیین توالی تمام ژنوم ویروس را در اختیار گذارد.
محققان با استفاده از این تکنیک توانستند تنها در چند ساعت توالی تمام ژنوم دو ویروس تک رشته ای آر ان ای، یک مکلورا ویروس (macluravirus) و یک پاتیویروس (a potyvirus) را تعیین کنند.
این ابزار در حال حاضر در حوزه ویروس شناسی گیاهی مورد استفاده قرار گرفته است و راه را برای تشخیص آنی ویروس های فصلی و جدید، از راه دور هموار کرده است. این ابزار امکان تشخیص ویروس ها را در محیط های کاملا مجزا نیز فراهم می کند.
استفاده از مسکن ها عفونت روده را تشدید می کنند
http://www.irna.ir/fa/News/83169608
به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پزشکی مدیکال نیوز تودی/medicalnewstoday باکتری کلستریدیوم دیفیسیل که به نام های دیگری نیز خوانده می شود، نوعی باکتری است که موجب التهاب و عفونت در روده می شود. این نوع عفونت عموما بزرگسالان و سالمندان بستری در بیمارستان را مبتلا می کند و معمولا بعد از استفاده از آنتی بیوتیک ها روی می دهد.
پزشکان معتقدند این عفونت یکی از دلایل عمده مرگ و میرهای عفونی است و بیشتر در بیمارستان ها روی می دهد. افرادی که تحت درمان با انواع آنتی بیوتیک هستند با احتمال بیشتر ابتلا و تشدید عفونت یادشده مواجه می شوند؛ زیرا این داروها بر باکتری های طبیعی مستقر در روده تاثیر می گذارند. همچنین استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی که درد را کاهش داده و تب و التهاب را پایین می آورند نیز می تواند منجر به آغاز یا افزایش عفونت در بدن شود.
اخبار مرتبط:
سلامت و دارو در رسانههای دیگر؛ ۲۶ و ۲۷ دیماه ۱۳۹۷ – ایسنا