با هدف اجرای حقوق شهروندی، تحقق هرچه بیشتر حق دسترسی به سلامت بهعنوان یکی از اصول بنیادین حقوق بشر، کمک به بیماران سخت درمان و کاهش آسیبهای جسمی و روحی ناشی از تحریم نشستی برای بررسی «آثار زیانبار تحریم بر دارو و تجهیزات پزشکی» برگزار و هفت راهكار مقابله با بحران تحريم دارو تشريح شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر شهریار اسلامیتبار -مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو – خبر داد: این نشست که با حضور جمعی از صاحبنظران حوزه حقوق بینالملل ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، و دیوان لاهه و مدیران ادارات تخصصی این سازمان در سطح مدیران دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور همراه بود، با هدف بهرهگیری از نظرات کارشناسی و بیان دیدگاههای تخصصی مربوطه و ارائه تحلیلها و راهکارها با حضور برگزار شد.
به گفتهی او در این نشست، تاکید شد به مردم، مصرفکنندگان و بیماران اطمینان داده شود که با بروز کمبود کاذب دارو و تجهیزات پزشکی خصوصاً در بیمارستانها و برای بیماران بستری، خاص و صعبالعلاج با مشارکت بخش خصوصی، موسسات و شرکتهای مربوطه مقابله میشود.
اسلامیتبار تصریح کرد: ردیابی و توزیع بهینه اقلام موجود و پافشاری و پیگیری بهموقع در جهت ارائه خدمات بهینه پخش دارو و تجهیزات پزشکی در نقاط مورد نیاز کشور با مشارکت شرکتهای پخش و همکاری مستمر مسئولین فنی آنها یکی دیگر از محورهای مورد بحث در این نشست بود.
مدیرکل دفتر بازرسی، رسیدگی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: کنترل قیمت مصرفکننده دارو و تجهیزات پزشکی با انجام نظارتهای مستمر و موثر خصوصاً در داروخانهها و بیمارستانها و تسهیل فرآیندهای قانونی ورود دارو و تجهیزات پزشکی خصوصاً مواد اولیه مورد نیاز تولید داخلی آنها دو محور مورد توجه کارشناسان در این بود.
او همچنین اضافه کرد: مقرر شده است برای پیگیری مراتب قانونی و حقوقی رفع تحریمهای دارو و تجهیزات پزشکی با ارائه مستندات لازم به مراجع عالی ذیصلاح در جهت حمایت از اقدامات صورت گرفته پس از رای دیوان لاهه در خصوص موضوع و استیفای حقوق بیماران و مصرفکنندگان کالاهای سلامت صورت گیرد.
اسلامیتبار در پایان تاکید کرد: سازمان غذا و دارو میتواند مستندات مربوط به نقض رای موقت دیوان لاهه برای واردات مواد اولیه و فرآوردههای دارویی، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و غذاهای ویژه کودکان را با همکاری شرکتهای مربوطه و دانشگاههای علوم پزشکی کشور جمعآوری و به مراجع ذیصلاح حقوق بینالملل ارسال کند.