دومین جلسه تشکلهای دارویی ، بعد از ظهر روز گذشته( یکشنبه بیستم اسفندماه) با حضور رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، رییس اتحادیه واردکنندگان دارو، اعضای هئیت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکملهای غذایی رژیمی ایران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران و انجمن صنعت پخش ایران برگزار شد.
در این جلسه که با هدف یکپارچه سازی مباحث ارایه شده درباره مشکلات صنعت داروسازی و ارایه گزارش وضعیت صنعت به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده بود، نمایندگان تشکل ها به بحث و همفکری درباره مهمترین موضوعات پرداختند که روز سه شنبه در دیدار با وزیر مطرح خواهند شد.
حفظ سلامت مردم با تامین دارو هدف اصلی ماست
دکتر احمد شیبانی رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با عنوان اینکه اگر وزیر و مسئولین وزارتخانه اتحاد و ارتباط اعضای سندیکا و تشکلها را ببینند یقینا در نوع تصمیم گذاری هایشان تاثیر می گذارد گفت: هدف اصلی ما در درجه اول سلامت مردم و تامین دارو برای آنها است که دیگر درخواستهای ما را پوشش میدهد.
برای قیمت و مارجین تصمیم بگیرند
ناصر ریاحی رییس اتحادیه واردکنندگان دارو همه تشکلهای سندیکا را عضوی از یک خانواده دانست که اعتلای هر کدام از زیرمجموعه باعث رشد بقیه میشود.او مهمترین مطالبات اعضا را معوقات، قیمت دارو و مارجین عنوان کرد که باید در جلسه دیدار با وزیر مطرح و خواستار راه حلی برای آنها شد.
داروها آزاد نمی شوند، ما متهم میشویم
شکراله معماریان عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان دارو با عنوان اینکه عدم پرداختهای به موقع باعث شده زیربنای کارهای این صنعت با مسایل جدی روبرو شود؛مهمترین درخواستی را که باید در جلسه با وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی مطرح شود؛ مشخص شدن هرچه سریعتر قیمتها دانست.او قیمت داروها را با وجود همه تغییرات خوب ارزیابی کرد و گفت: در این مدت قیمت دارو با همه این مشکلات بالا نرفتهاست.این درحالیکه است که ما از طرفی برای آزاد کردن داروهای وارداتی با مشکل روبرو هستیم و از طرفی هم با این اتهام روبرو میشویم که نمیخواهیم دارو وارد بازار شود.
شفاف حرف بزنیم
دکتر هاله حامدیفر عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی، شفاف صحبت کردن با وزیر و طرح مشکلات، خارج از تعارفهای موجود را تنها راه برون رفت تشکلها از وضعیت سختی که امروز دچارش هستند برشمرد.وی عنوان کرد: من باور دارم اگر حرفی از دلمان بربیاید و حقیقت داشته باشد بر دل شنونده هم خواهد نشست بنابراین باید در ابتدا این باور را داشته باشیم که منافع همه ما مشترک است و در درجه دوم با شفاف سازی درباره مشکلاتی که داریم؛ راه را برای رسیدن به نتایج بازکنیم.
ورود به عرصه بین الملل راه برون رفت از مشکلات داخلی
دکتر ناییلی با بیان اینکه حوزه بین الملل به درک خوبی از صنعت دارو و کارهایی که در ارتباط با آن میشود انجام دهد،رسیده عنوان داشت: به نظر ما مهمترین مسئلهای که میتوانیم در رابطه با صنعت دارو انجام دهیم انتقال تکنولوژی و خرید خدمات به جای تجهیزات است.او با استراتژیک خواندن صنعت سلامت عنوان کرد: درست است که صنعت دارو در زمینه داخلی با مشکلاتی روبرو شده است اما بر این باور هستیم که اگر حوزه فعالیتمان را در خارج از مرزهای ایران گسترش دهیم میتوانیم مشکلات داخلی را هم مرتفع کنیم.
اعداد و ارقام دقیق به وزیر ارایه دهیم
دکتر مرتضی خیرآبادی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران شفاف سازی و ارایه اعداد و ارقام درست و ارایه آنها به وزیر را یکی از مهمترین شاخصههای نشان دادن عملکرد بخشهای مختلف و در نهایت منجر به تصمیم گیریهای درست دانست.خیرآبادی گفت: امیدوارم در سال آینده حتما با وزیر صنایع هم جلسه ای با همین شکل که همه تشکلها در آن حضور داشته باشند بتوانیم برگزار کنیم چرا که راه حل بسیاری از مشکلات ما هم منوط به تصمیم گیریهای این بخش است. وی ثابت نگاه دان نرخ ارز را نیز از جمله درخواستهایی دانست که باید درجلسه با وزیر مطرح و به هیچ وجه کم اهمیت دانسته نشود.او خواستار ایجاد کارگروهی شد که از هر تشکل یک نفر در آن حضور داشته باشد و بتواند مصوبات وزارت بهداشت و مطالبات داروسازان را پیگیری کند.
کاهش یک درصدی مارجین یعنی مرگ شرکت های پخش کننده
دکتر وحید محلاتی با بیان اینکه کاهش قیمت دارو ها با توجه به وضعیت موجود تصمیم گیری درستی نیست گفت: میزان سود شرکتهای پخش کننده در همین یک درصد مارجین قرار میگیرد ولی با حذف این میزان، مرگ شرکت های پخش کننده رقم میخورد.وی عنوان کرد: مهمترین درخواست شرکتهای پخش کننده کاهش تعداد نمایندگیهایی است که باید داشته باشند چرا که با توجه به شرایط موجود امکان اینکه هر شرکتی ۱۰ نمایندگی داشته باشد؛وجود ندارد.
داروخانههای ایران یک هشتم داروخانههای ترکیه فروش ندارند
دکتر حسام الدین شریف نیا کوچک بودن بازار دارویی در داخل و همچنین سهم بزرگ دولتی در بازار را از جمله مشکلات اصلی دانست که باید راهکاری برای آن اندیشیده شود.او با اشاره به اینکه داروخانههای ایران یک هشتم داروخانههای ترکیه فروش ندارند؛گفت:باید به تعرفه خدمات دارویی که سالهاست مغفول مانده است توجه درست و اصولی شود.
آمار درست پخش ارایه بدهیم
دکتر هاشمی عضو هیئت مدیره انجمن صنعت پخش ایران با بیان اینکه با تمام کارهای صورت گرفته در طی سال های اخیرو کمکهایی که صنعت دارو به وضعیت سلامت و طرح تحول داشته است هیچگونه قدردانی از این حوزه صورت نپذیرفته و همیشه مورد اتهام حتی قرار گرفته است؛ گفت: ما تمام ریز اعداد شرکتهای پخش را در دست داریم و می توانیم ارایه کنیم. او همچنین از آماری که توسط دانشگاهها و بیمارستانهای دولتی داده می شود؛ انتقاد کرد و این آمار را دقیق ندانست.
به مظلومیت صنعت دارو اعتقادی نیست
دکتر ناصر نقدی نداشتن باور به مظلومیت صنعت دارو و همچنین کیفیت داروهای تولید داخل را دو معضل اساسی دانست.نقدی خواستار این شد که با ارایه گزارشهای درست این طرز تفکر در ابتدا از وزارت بهداشت و بعد در میان مردم زدوده شود.او این صنعت را یکی از مهمترین صنایعی دانست که در صورت رشد و پیشرفت میتواند بازار قابل توجهی از اشتغال را برای جوانان بوجود آورد چنان چه در سالهای اخیر هم چنین کاری صورت گرفته است.