دکتر محمدرضا زرگرزاده عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با بیان این مطلب که معوقات تنها مسئله صنعت داروسازی نیست و کل کشور با آن درگیر است گفت: باید این موقعیت را به نسبت سهمی که در صنعت کشور داریم تحمل کنیم تا این مشکل مرتفع و نهایتارفع شود.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، او ضمن اشاره به مطلب بالا، تاکید کرد: فکر میكنم مسئله معوقات شکل پوششی به خود گرفته که سعی در پنهانسازی مشکلات و مسایل دیگر صنعت داروسازی کشور دارد.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، حل مسئله معوقات را در کل کشور حتمی و ضروری دانست، اما با طرح این پرسش که “اگر همین امروز هم معجزهای شود و تمام مشکلات معوقات حل شود، آیا وضعیت دارو و حال این صنعت خوب میشود؟” عنوان کرد : به عقیده من مسئله معوقات تبدیل به دستاویزی برای ما شده است تا مسائل اصلی پشت این قضیه را فراموش کنیم، برنامهریزیهای لازم را نداشته باشیم، درگیر روزمرگی شده و از مسائل اصلی دور شویم.
او تاکید کرد: اگر شرایط واقعا بحرانی است، پیشنهاد میشود مدتی شرایط اضطرار اعلام شود تا همه به این موضوع کاملا واقف شوند و از طرفی بخشنامههایی هم که از طرف سازمان غذا و دارو صادر میشود، متناسب با اوضاع باشد تا همه طبق یک روش عمل کنند. در غیر این صورت، برنامه واحد قانونگذاری از سوی تصمیمگیران اعلام شود تا همه پایبند به آن باشند.
دکتر زرگرزاده تصریح کرد: متاسفانه گاهی بحران را خودمان به خودمان وارد میکنیم و چشممان را بر روی خطاهایی که از سوی افراد خاطی اعمال میشود، میبندیم. صنعت داروسازی کشور یک صنعت حیاتی و ملی است و از این وجه با صنایع دیگر متفاوت است .شرایطی که الان وجود دارد میطلبد که همچون زمان جنگ که همه ما حرفمان یکی بود به این صنعت به چشم یک صنعت عادی نگاه نشود. اعضای این صنعت تا چند سال قبل برای خواستههایشان میجنگیدند، اما بعدها روی به محافظهکاری آوردند که موجودیت این صنعت چنین چیزی را نمیپذیرد.
برندینگ؛ موضوعی شرکتی نه کشوری
دکتر زرگرزاده همچنین با تاکید بر ضرورت برندینگ به عنوان یک بحث شرکتی نه کشوری گفت: برندینگ یک بحث کشوری نیست که به طور کلی بتوان برای آن دستورالعملی داشت، بلکه یک بحث شرکتی است و هر شرکت داروسازی بر اساس طرح حیات خودش به آن باید فکر کند و برای آن برنامهریزی داشته باشد.
دکتر زرگرزاده با این پیشبینی که اگر روزی به تجارت جهانی بپیوندیم ناچار یک سری از صنایع به علت نداشتن پتانسیل حذف و برخی دیگر در عرصه جهانی باقی خواهند ماند، ادامه داد: صنایعی که برای آینده خود فکر کرده باشند، برنامهریزی و حرفی برای دنیا داشته باشند باقی خواهند ماند و اگر درگیر مسایل غیر ضروری و معمول شده باشند طبیعتا باقی نخواهند ماند.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران همچنین هشدارها و آموزشهای داده شده در این زمینه را کافی دانست، ولی خواستار هوشیاری مدیران صنایع و برنامهریزی بلندمدت برای ماندگاری شد.
دکترزرگرزاده همچنین به نقش هلدینگهای بالاسری و اهمیت وجود برنامهریزی آنها برای شرکتهای زیرمجموعه اشاره کرد و گفت: من فکر میکنم آنها برنامه درست و عملیاتی ندارند در حالیکه اگر قرار باشد صنعت دارو به تجارت جهانی بپیوندد بیشترین نقش را آنها ایفا میکنند.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به این مطلب که او تحصیلاتش را در اصفهان گذرانده و رشته تحصیلیاش هم در این شهر رقم خورده است، در خصوص انتخاب « اصفهان» به عنوان کلانشهری برای برگزاری نمایشگاه دارو و صنایع وابسته بیان کرد: به لحاظ پیشینهای که اصفهان در این صنعت دارد و خود فضای شهر اصفهان، با برگزاری این رویداد به طور استثنا در اصفهان موافق هستم.