دکتر غلامرضا اخوان فرید در گفتوگویی اختصاصی با خبرنگار سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بیان کرد: یکی از فلسفههایی که از بعد از انقلاب مطرح بوده این است که نهتنها درزمینه دارو، بلکه در کلیه زمینهها باید تمرکززدایی صورت بگیرد تا سرمایهگذاران تشویق شوند و فعالیتهای خود را به شهرستانها، بهخصوص شهرهایی که پتانسیل صنعتی و علمی دارند، منتقل کنند.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن بیان مطلب بالا، تاکید کرد: قبل از انقلاب در مشهد، تبریز، اصفهان، لرستان واحد داروسازی نداشتیم، اما در حال حاضر مهمترین واحدهای دارویی کشور در این شهرها مشغول به فعالیت هستند. با این وجود، علیرغم اینکه در صنعت داروسازی، شرکتهای داروسازی خیلی خوب عمل کردند، زمینههایی که باعث شود واحدهای داروسازی فعالیت خود را به شهرستانها منتقل کنند بسیار پایین است. برای نمونه در بخشنامهای که اخیرا از سوی اداره مکملها صادر شده است، تاکید شده است که برای پیگیری موارد مربوط به مکملها و داروهای گیاهی باید مسئول فنی شخصاً به سازمان مراجعه کند. شاید شرکتی دو الی سه بار در هفته مجبور باشد به اداره مراجعه کند و وقتی شرکتی در شهرستان است چگونه ممکن است مسئول فنی به اداره مراجعه کند. این امر منجر به تحمیل هزینههای اضافی بر دوش شرکتهای داروسازی خواهد شد. شرکتها دارای واحدهای لجستیکی در تهران هستند که مسائل خود را با وزارت بهداشت و یا سازمانهای دیگر پیگیری میکنند و افراد برای این کار آموزشدیده هستند و به وزارت بهداشت مراجعه میکنند و مسائل خود را پیگیری میکنند.
به اعتقاد عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، متاسفانه مسئولین هیچ اهمیتی برای شرکتهایی که در خارج از تهران هستند، قائل نبوده و روز به روز کار برای آنها سختتر میشود.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با بیان این موضوع که رویکرد هیئت مدیره جدید سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران این است که مسائل و مشکلاتی که بر سر راه صنعت داروسازی کشور وجود دارد با همفکری اعضای این سندیکا و مدیران سازمان غذا و دارو حل شود، بیان کرد: صنعت داروسازی کشور به نظر من یک صنعت بسیار حیاتی هم از بعد اقتصادی هم از بعد اجتماعی است و در حوزه سلامت نقش بسیار مهم و ارزندهای را از بعد از انقلاب تا کنون ایفا کرده است. این صنعت توانسته است خدمات بسیار ارزندهای را با حداقل قیمت و با اتکا به خودکفایی و استقلال دارویی کشور فراهم کند. بر همین اساس با توجه به حمایتهایی که بعد از انقلاب از این صنعت مهم شده است، توانستهایم دوران پرفرازونشیب جنگ را با صنعتی که در حین نوسازی در حالت بازسازی بود اداره کنیم و امروز شاهدیم که روزبهروز واحدهای جدید مخصوصاً در بخش خصوصی وارد عمل شدهاند.
وی اضافه کرد: واحدهایی که در خصوص فرمولاسیون مولکولهای جدید، مولکولهای نوترکیب فعالیت میکنند و تمامی اینها میتوانند برای آینده صنعت داروسازی کشور مؤثر باشند. امید است تا با پیگیری این روند و با ارتقای سطح GMP و بهینهکردن خطوط تولید، بتوانیم با اخذ گواهیهای بینالمللی، گامهای مهمی در عرصه صادرات برداریم.
دکتر اخوانفرید در توضیح رویکرد سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران برای توسعه بازارهای صادراتی و انتخاب « اصفهان» برای برگزاری نمایشگاه دارو و صنایع وابسته، بیان کرد: به نظر من با توجه به امتیاز بازآموزی که در نظر گرفتهشده و همزمانی آن با همایش طلای سبز و حضور پزشکان و داروسازان، استقبال خوبی از این نمایشگاه صورت خواهد گرفت. صنعتگران، پزشکان و دانشجویانی که کمتر میتوانند به تهران سفر کنند، میتوانند از نزدیک شاهد برگزاری نمایشگاه ایران فارما و توانمندیهای صنعت داروسازی کشور باشند، داروهای جدید که شرکتها فرموله کردند را ببیند و با صحبت بین مدیران و مسئولین واحدهای داروسازی میتوانند نسبت به توانمندی صنعت داروسازی کشور بیشتر آشنا شوند.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پایان خاطر نشان کرد: صنعت داروسازی کشور امروز با توجه به مشکلات نقدینگی بیش از هر زمان دیگری نیازمند شفافسازی است.