دکتر مهرداد علیمیان عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در آستانه برگزاری نمایشگاه بین المللی “اصفهان فارما” تمرکززدایی از فعالیتهای اقتصادی ، صنعتی و فرهنگی در پایتخت را یکی از اصلیترین فاکتورهای این تصمیمگیری عنوان کرد و در گفتوگویی اختصاصی بیان کرد: اصفهان از لحاظ صنعتی پیشینه خوبی داشته ، همچنین شرکتهای دارویی موفقی در آن مشغول به کار هستند و از این نظر انتخاب خوبی برای برگزاری یک نمایشگاه در خارج از تهران محسوب میشود، اما در کنار استان اصفهان ، شهرهای دیگری چون مشهد و تبریز هم بود که تقریبا همتراز با اصفهان هستند. اما بنابر گفت و گوها و جمعبندیهای صورت گرفته و آمادگی بیشتری که از سوی شهر اصفهان احساس شد این شهر به عنوان پایلوت انتخاب شد و پیشبینی ما این است که انتخاب درستی صورت گرفته و شاهد اتفاق های خوبی در این روزها خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با عنوان اینکه فعالیتهای صادراتی در حوزه دارو نیاز به زیرساختهای درست دارد بیان کرد: وضعیت ما به مثابه ماشینی است که چرخهای مربع دارد و میخواهد حرکت کند. چرا که هر بار که برای پیشرفت در بخش صادرات گام برمیداریم و همه کارها درست ، اصولی و طبق برنامه انجام میگیرد، با سیاستهایی که خارج از حوزه ماست اما بر ما اعمال میشود دوباره به نقطه شروع باز میگردیم.
وي با بیان اینکه با بستن مرزهای کشور و تحریم دارو نمیتوانیم چشم امیدی به پیشرفت و گسترش صادرات در حوزه دارو داشته باشیم عنوان کرد: باید تمهیدی اندیشیده شود تا دارو از دایره موارد تحریمی بیرون بیاید و زحمتهای این حوزه بینتیجه نماند. مثال واضح این مورد درباره اقلیم کردستان اتفاق افتاد که در زمینه صادرات دارو کاملا به ترکیه باختیم.
رییس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، همچنین معوقات مالی را یکی دیگر از مشکلات بزرگ حوزه صادارت دارویی برشمرد و گفت: بسیاری از کارخانجات ما برای هزینه روزشان درگیر مشکلات هستند، نمیتوانند هزینه مواد دارویی را بدهند، برای پرداخت حقوق کارگرها و دستمزدها با مشکل روبرو هستند و با این وضعیت نمیتوان انتظار داشت در زمینه صادرات که نیاز به بازار متصل و مدیریت پیوسته دارد کاری را از پیش ببرند.
دکتر علیمیان همچنین درباره پیوستن به سازمان تجارت جهانی و موضوع برندینگ دارو که در این زمینه مطرح میشود اظهار داشت: اگر میخواهیم در موضوع برندینگ موثر و موفق باشیم باید صنعت دارو را از داخل تقویت کنیم و مشوقهای لازم در این زمینه را هم لحاظ کنیم.
وي اضافه کرد: تنها با مطرح کردن موضوع برندینگ نمیتوان شرکتها را تشویق و یا مجبور به اعمال برندینگ در محصولاتشان کنند. هزینههای برندینگ کردن محصولات بالاست و مسئولان ردههای بالایی باید به این نتیجه برسند که میخواهند برندینگ داشته باشند یا نه و اگر می خواهند باید بستر مناسب برای این کار را که یکی از آنها در نظر گرفتن قیمت مناسب است اعمال کنند.
به گفته این عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در حال حاضر ۱۰۰ کارخانه داروسازی در کشور مشغول به فعالیت هستند که در آیندهای نه چندان دور به این تعداد ۲۰ الی ۳۰ شرکت داروسازی دیگر اضافه خواهد شد. بازار داخل در حال حاضر به اشباع رسیده است و با توجه به اینکه توان تولید داروهای داخلی کشور، بیش از ۲ برابر نیاز مصرفی است، در صورتیکه که نگاه صادراتی بر شرکتها حاکم نباشد، در آینده دورنمای خوبی نخواهیم داشت.
رییس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پایان با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته توسط این کمیته بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر کارگروه صادرات در سندیکا، فعالیتهای قابل توجهی دارد و با همکاری اعضا، این فعالیتها شتاب بیشتری خواهد گرفت. از طرفی ارتباط خوبی میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سندیکا برقرار است و کارهایی که ممکن بود انجام آنها چند روز زمان ببرد، در حال حاضر در سریعترین زمان ممکن و به سهولت صورت میگیرد. اما نکتهای که نباید از نظر دورداشت، این است که سندیکا به تنهایی نمیتواند تمام اقدامات را انجام دهد و فعالان هم باید برای توسعه صادرات قدم بردارند.