کبریایی زاده در نشست مشترک فدراسیون اقتصاد سلامت ایران با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران :
عدم استفاده صحیح از منابع گریبان نظام سلامت شده است/ مسئولان در حوزه سلامت خودخواهانه تصمیم نگیرند
نایب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نشست مشترک فدراسیون اقتصاد سلامت ایران با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با انتقاد از نحوه عملکرد دولت، تاکید کرد باید جلوی زورگوییهایی که به نظام سلامت میشود گرفت.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، این نشست که صبح روز سهشنبه ۵ دی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد، روسای تشکلهای حوزه سلامت هر کدام به بیان مهمترین دغدغهها و مشکلات خود پرداختند.
دکتر عباس کبریاییزاده نایب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست بیان کرد: حال حوزه سلامت خوب نیست و دلیل این امر به آناگاهی است که در اداره امور سلامت بیداد میکند. زمانیکه می خواهیم در حوزههایی که با خدمات، علم، تکنولوژی و نیازهای روزمره مردم سرو کار دارد که طبیعتا جریانهای اقتصادی نیز بر آنها حاکم میشوند وارد شویم، ناچاریم از اصول مدیریت منابع درست استفاده کنیم. اما متاسفانه بیماری عدم استفاده درست از منابع، امروز گریبان نظام سلامت را گرفته است.
وی با انتقاد از نحوه عملکرد دولت بیان کرد: امروز مواجه هستیم با دولتمردانی که تصمیمگیری میکنند برای جیب دیگران، بنگاهها، بدون اینکه مسئولیتی داشته باشند به تعهدات خود؛ شاهدیم که وزیر مربوطه تصمیم میگیرد که قیمت دارو را تا دوسال تغییر ندهد و متاسفانه سندیکاها و اتاقهای ما منفعل در برابر این تصمیمات هستند. اجتنابی گریبان ما را گرفته است که به مرگ تدریجی تن میدهیم.
نایب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: ما در حوزه سلامت، به اقداماتی فراتر از مصاحبه و برگزاری سمینار نیاز داریم. اقدامی که مجلس و تصمیمگیران را وادارد تا اینقدر خودخواهانه در حوزه سلامت تصمیم نگیرند.
گفته میشود تعاملات خوبی در عرصههای مختلف برای نمونه مالیات بر ارزش افزوده صورت گرفته شده است، اما کجای این تعاملات نتیجه داده است. در کجای دنیا مالیات ارزش افزوده از کالاهای سلامت گرفته میشود. اصل این موضوع مشکل دارد و فرع آن هم زورگویی و اجحاف حق تولیدکننده است.
دکتر کبریاییزاده خاطرنشان کرد: دولت زورگو شده است به بنگاهها؛ مالیاتهای تکلیفی و ارزش افزوده را می گیرد، اما پولی که باید به صنعتی که کالا برایش تولید کرده است نمی دهد. بعضا میشونیم مسئولی با وقاحت و بدون درک تعهد یک شرکت تولیدکننده دارو میگوید اگر ضرر میکنند چرا تولید میکند.
نایب رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ادامه داد: صنعت داروسازی کشور ۹۷ درصد نیاز جامعه را با ۷۷۰ میلیون دلار ارز تامین میکندو دولت برای ورادت ۳ درصد مابقی به منظور تامین نیاز جامعه، ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارز اختصاص میدهد. متاسفانه این دید و منطق وجود ندارد که اگر فقط ۱۰ درصد تولید متوقف شود، چه اتفاقاتی گریبانگیر خود دولت خواهد شد و چه بلایی بر سر مردم خواهد آمد.
وی همچنین گفت: متاسفانه نه تنها مسئولان، بلکه شاهدیم که اتاق بازرگانی هم به عنوان پارلمان بخش خصوصی منفعلانه عمل می کند و انتظار می رود اتاق جلوی زورگوییهایی را که به جامعه پزشکی وارد میشود ، بگیرد.
در ادامه دکتر محمود نجفی عرب رییس کمیسیون افتصاد سلامت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران توضیح داد: اقدامات قابل توجهی از سوی اتاق بازرگانی برای حل مشکلات از جمله بودجه صورت گرفته شده است. رایزنیهای مختلفی با مجلس انجام شده، اما متاسفانه مجلس هم در این زمینه زورش نمی رسد.
وی در تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته از سوی اتاق بازرگانی در حوزه سلامت که از لحاظ قانونی، پشتوانه خوبی دارد، بیان کرد: بحث خصوصیسازی در حوزه سلامت و اصلاح قانون مصوب سال ۱۳۳۴، دو پروژه مهمی است که از سوی اتاق بازرگانی تهران در حال پیگیری و اجرایی شدن است.
بهبود کسب و کارها با حمایت از تشکلها
بهمن عشقی دبیر کل اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز ضمن بیان این موضوع که واحد تشکلهای اتاق بازرگانی با هدف همگرایی به وجود آمدهاند و با پیگیریهای صورت گرفته، آییننامه مدونی در خصوص حمایت از تشکلها ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: به نظر میرسد در شرایط فعلی راهی جز توجه به رهنمودهایی که از سوی تشکلها صادر می شود نیست تا بتوان فضای کسب و کار کشور را از این تنگنایی که به آن دچار شده است، نجات داد.
وی افزود: مرتبا از سوی کارشناسان در مصاحبههای مختلف میشونیم که ممکن است دولت بیراههای را در نظام سلامت در پیش گرفته باشد که مصداق عینی آن، انبوه بدهیهای صنعت است.
دبیر کل اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران تصریح کرد: مهمترین دلیلی که امروز شاهد این چالشها هستیم، به نبود آینده پژوهی در کشور برمیگردد. متاسفانه این آینده پژوهی در هیچ جا وجود نداشته است و شاهدیم که هر دولتی و هر وزیری بنابر صلاحدید خود تصمیم گرفته و عمل میکنند.
عشقی با تاکید بر این موضوع که نبود صلاحدید و آینده پژوهی فقط در حوزه سلامت نیست و در هر کجای مملکت نیز شاهد آن هستیم، افزود: در ایران چیزی به عنوان شناسایی آینده وجود ندارد و همین است که ما « روزگرا» هستیم و به روز رفتار میکنیم، به روز عمل می کنیم و به روز تصمیم میگیریم.
وی در پایان خبر داد: در اواخر ماه جاری با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین ریاست اتاق تهران تفاهمنامهای امضا خواهد شد که به موجب آن حضور شرکتهای دانش بنیان در اتاق تهران تسهیل خواهد شد.