دکتر عباس کبریاییزاده در نشست هماهنگی مشارکت کنندگان و عوامل اجرایی نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷ که بعد از ظهر چهارشنبه هشتم شهریور ماه در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، تاکید کرد: نمایشگاه ایران فارما نمایشگاهی مانند سایر نمایشگاههای سنتی نیست، بلکه بزرگترین رخدادی علمی و فرهنگی است.
به گزارش روابط عمومی سندیکا به نقل از ستاد خبری نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷، رییس شورای سیاستگذاری نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷ با اعلام مهمترین برنامههای در نظر گرفته شده برای این دوره بیان کرد: نمایشگاه ایران فارما که به ابتکار دکتر نجفی حدود چهارسال پیش در سندیکای صنایع داروسازی شکل گرفت، اولین دوره خود را در محل نمایشگاه بینالمللی در خیابان سئول آغاز کرد. طبیعتاً اول کار فقط به صورت یک نمایشگاه بود و استقبال نسبتا خوبی هم صورت گرفت. برای اولین بار بود که شرکتهای داروسازی جدای از نمایشگاه ایران هلث، اقدام به برگزاری نمایشگاه مستقل کردند؛ به این دلیل که ایران هلث اگرچه نمایشگاهی بود که کل حوزه سلامت باید شرکت میکردند اما خیلی امکان برنامه ریزی خاص دارو فراهم نبود.
وی افزود: دومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته که سال گذشته برگزار و موسسه رسایش به عنوان مجری انتخاب شد، از ابتدا این موضوع مد نظر برگزار کنندگان قرار گرفت که ما رخداد علمی را صرفاً چیدمان و بازدید غرفه و پخش یک سری کاتالوگ ندانیم. زیرا وقتی یک نمایشگاه علمی را برگزار میکنیم باید به دنبال یک رخداد باشیم. وقتی ما شرکتهای داروسازی و تجهیزات پزشکی و شرکت های دارای دانش و فناوری و خلاقیت را دعوت میکنیم انتظار این است که یک رخداد رقم بخورد. بنابراین برنامهریزی به شکلی است که ما ایران فارما را یک رخداد علمی، فرهنگی، فناوری ببینیم.
دکتر کبریاییزاده با تاکید بر نگاه صادراتی نمایشگاه ایران فارما افزود: رخدادهای در نظرگرفته شده در نمایشگاه ایران فارما مانند کارگاهها و دورههای آموزشی برگزار شده از سوی انجمنهای علمی و تخصصی، دعوت از شرکتهای ایرانی و خارجی ، به گونهای است که ما را به خارج از ایران ببرد.
وی در توضیحات جزییات این رخدادهای بیان کرد: نزدیک به ۴۰ کارگاه و دوره آموزشی در طول مدت نمایشگاه برگزار میگردد. همچنین طی هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت ارشاد ، قرار شد تا برای نسل آیندهای که با این صنعت قرار است در ارتباط باشد نمایشگاه کتابی برگزار شود. امسال با برنامهریزی خوبی که صورت گرفته هم تعداد ناشران خارجی و ایرانی رشد قابل توجهی داشته و هم تخفیفات بسیار خوبی در نظر گرفته شده است. از طرفی حدود ۱۰۰ میلیون تومان سوبسید برای دانشجویان در نظر گرفته شده است. دانشجویان اداره کننده آینده این صنعت هستند، به همین منظور اتوبوسهایی در نظر گرفته شده است تا دانشجویان از بیمارستان و دانشگاه به نمایشگاه منتقل شوند و دستاوردهای هم میهنان خود را در نمایشگاه ببینند.
دانشجویان داروساز امروز؛ کارآفرینان فردا
دکتر کبریایی زاده تصریح کرد: ناراحت کننده است که ما میبینیم بسیاری از جوانان ما که وارد دانشگاه میشوند از ابتدا به فکر رفتن هستند ولی وقتی میآیند و کار یک نسل بعد از خود را میبینند بسیار علاقهمند به ماندن و کارآفرینی در کشور میشوند. شرکتهایی که به شدت نوآوری میکنند و در صنعت داروسازی سرآمد هست همین فارغالتحصیلان جوان دانشگاها هستند. لازم به ذکر است، بیشترین تعداد شرکتهای دانشبنیانی که محصول وارد کشور کردند و یا موفق به صادر کردن محصولات خود به کشورهای دیگر شدند در حوزه علوم پزشکی است.
ایران فارما به فراتر از مرزهای داخلی فکر می کند
رییس سومین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته با بیان این موضوع که نگاه ما در ایران فراما این نیست که خودمان قربان پای بلوری خودمان برویم و از خود تعریف کنیم، افزود: ما سعی کردیم ایران فارما را در سطح بینالمللی برگزار کنیم و کور شود هر آنکه نتواند دید. بسیاری از کشورها در سطح هیئتهای بزرگ و حتی وزیران برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردندو تعداد بازدیدکنندگان در سال قبل بیش از ۱۰۰۰ نفر بود و امیدواریم امسال خیلی بیشتر شوند. نگاه ما در ایران فارما صادرات محور کردن صنعت داروسازی است و این نیست که واقعاً در بازار داخل از خود تعریف کنیم. آنچه که به دست ما رقم میخورد برنامهریزی خوب و شایسته اجرا کردن آنهاست. جا دارد از مسئولین مصلی بابت همکاری خوبشان تشکر کنم.