اظهارات اخير فاطمه هاشمي رییس بنياد امور بیماران خاص، سبب شد سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، واکنش نشان دهد.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، فاطمه هاشمی، بیان کرده است که مصرف داروی برند خارجی و تحت پوشش بیمه قرار دادن این داروها، حق بیماران است و بیمار حق دارد، داروی «با کیفیت!» مصرف کند که به نظر می رسد منظور ایشان این است داروی ایرانی از کیفیت لازم برخوردار نیست.
در همین راستا، «سنديكاي صاحبان صنايع داروهای انسانی ایران» به منظور پاسخگويي و تنوير اذهان عمومي متنی در پاسخ به اظهارات ریاست بنیاد امور بیماران خاص منتشر کرده است که بدین شرح است:
«سوال سندیکا از خانم هاشمی اين است كه این اظهار نظر، بر اساس كدام دانش يا موقعيت حقوقي يا حقيقي در خصوص كيفيت فرآوردههاي دارويي توليدِ داخل صورت گرفته است؟! بر اساس کدام اسناد و مدارک، کیفیت داروی ایرانی را پایینتر از داروی خارجی میدانند؟ آن هم در مورد بیماریهای خاص، که بارها و بارها از سوی مسئولان اذعان شده است که در این حوزه، افتخارآفرینیهای زیادی داشتهایم آن هم با هزینههایی به مراتب پایینتر. چه شده است که اینروزها جای اینکه بیشتر هوای تولید داخل را داشته باشیم، برخی دست گذاشتهاند روی واردات؟!
مسلما دغدغه وزارت بهداشت به عنوان متولي اصلي سيستم سلامت كشور، از هر بنیاد! و سازمان دیگری بیشتر است و اگر جز این اعتقادی داشته باشیم به یقین مصداق تشکیک در ارکان نظام محسوب میشود.
چگونه پس از گذشت بیش از يك دهه از مصرف داروهاي توليدِ داخل برای بیماران خاص و صعب العلاج و رضايت كامل وزارت بهداشت، پزشكان و بيماران از كيفيت داروي ايراني و صادرات این داروها به کشورهای دیگر، امروز بر طبل بي كيفيت بودن محصول ايراني کوبیده میشود؟!
هم اكنون نیازِ حدود نود درصدِ كلِ بيمارانِ خاص، از داروهاي توليد داخل تامین میشود، در حاليكه هزينه تامین این داروها، ۱۰درصدِ داروهاي برند خارجي است. این موضوع نشان میدهد، داروسازان ایرانی، از دل و جان مایه گذاشتهاند تا به تولید انبوه داروهای خاص برسند؛ چگونه است که هر کسی از هر ارگانی، به خودش اجازه میدهد اینطور نسبت به کیفیت تولید داخل، شایعهپراکنی کند. اینکه بیمار نسبت به انتخابِ دارو، باید آزاد باشد، حرف ما نیز هست اما اینکه چگونه این اتفاق بیافتد و پیش از آن، چه تمهیداتی برای حمایت از تولیدِ داخل، صورت بگیرد، نیازمند سیاستگذاریهای نهادهای بالادستی است؛ نه نهادهای غیرمرتبط با امر سیاستگذاری!
چرا بايد موافق با صرف هزينه گزاف از جيب ملت و دولت براي داروهاي خارجي كه دانشمندان و داروسازان ايراني موفق به توليد داخلي مشابه آن شده اند، باشيم؟! در حالیکه آزمون های مختلف کیفی را نیز گذرانده اند و همه بر کیفیت بالای آنها، صحه میگذارند. اگر باور ندارید که داروی ایرانی، از نظر کیفیت، جایگاه قابل توجهی در صنایع مختلف دارویی جهان دارد، کافی است به ایرانفارما سری بزنید و شور و شوق تولید داروهای مختلف را مشاهده کنید.
به نظر میرسد تنها عده کمی هستند که مدام بر واردات تاکید میکنند و هیچ نگاه و آیندهنگریای نسبت به صنایع دارویی ایران ندارند. آیا خونِ مطالبهگرانِ داروهای وارداتی، از اکثریت بیماران خاصِ کشور-که از قضا در بسیاری از مواقع با مشکلات مالی نیز دست و پنجه نرم میکنند- رنگینتر است؟!
اگر چنین نیست پس چرا بودجه ی عمومی کشور میبایست صرف تامین داروهایی شود که به مراتب گرانتر است و موجبات خروج ارز را ایجاد میکند؟!
آیا مطلع هستید که بسیاری از داروهای نجات بخشی که اکنون در دنیا مصرف می شود به دلیل کمبود یارانهی دارویی که دوستان خرج واردات داروی مشابه تولید داخل میکنند، اصلا وارد فهرست دارویی کشور نمی شود؟!
به عبارتی چون برخی از بیماران دوست دارند داروی برند مشابه تولید داخل را با قیمت بالاتر مصرف کنند حق مصرف داروهایی که مشابه تولید داخل ندارند را از هم وطنان خود سلب می کنند. چگونه ممكن است به راحتي بتوانيم از هدر رفت سرمايه هاي سيستم سلامت كشور سخن برانيم حال آنكه يكي از توانمندترين صنايع داروسازي منطقه را دارا هستيم.
اين رويكرد در ضديت عيني با منويات مقام معظم رهبري در خصوص اقتصاد مقاومتي است. متاسفانه در اين ميان شركتهاي چندمليتي نيز با همسو كردن تعداد معدودي پزشك و بيمار بر آسياب اين بی انصافی آب ميريزند و به دنبال منافع غير معقول خود هستند. شنيدن سخناني غير تخصصي و نا صحيح از فرزند بزرگ مردي كه معمار سازندگی دوران معاصر ایران است و جز براي اعتلاي کشور و توسعه صنعت اين مرزو بوم تلاش نكرد، جاي بسي تعجب و تاسف است.»
در پایان این متن، اعضای هیئت مدیره سندیکا با انتقاد از اظهارنظرهای غیرتخصصی و لزوم نقش رسانهها در بازتاب اخبار موثق، بر بهره مندي از نظرات تخصصي و كارشناسيشده و دوري از ارائه نظرات احساساتی و غیر کارشناسی تاکید کرده و تصریح کردند: امیدواریم با دریایت بتوانيم در كاهش آلام بيماران خاص كشور مفيد باشيم. تولیدِ دارو یک امر حساس است و خوشبختانه ما این توانمندی را بر خلاف بسیاری از کشورها، در ایران داریم. این موضوع باید افتخارِ ما باشد.