به گزارش سندیکا، دکتر عباس کبریاییزاده رییس سندیکا در ابتدای این جلسه که بعد از ظهر سه شنبه ۱۴ دی در ساختمان سندیکا برگزار شد ، با تاکید بر ضرورت حذف جوایز دارو بیان کرد: طی جلسات متعددی که با مسئولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در همین رابطه برگزار شد، همواره تاکید کردیم دارو جزو کالاهایی است که تمامی اعتبارات خود را از تولید گرفته تا فروش و نگهداری از دولت وام می گیرد و وزات بهداشت نباید اجازه دهد این کالای استراتژیک مشمول تخفیفهای غیرعادی شود.
وی در توضیح اثرهای ناشی از اعطای این تخفیفهای غیرعادی، گفت: متاسفانه در حال حاضر سیستم فروش دارو به داروخانهها یکی بخر دو تا ببر شده است. غافل از اینکه این اقدام ، اثرات بسیار مخربی بر صنعت داروسازی کشور دارد. زیرا علاوه بر کاهش کیفیت داروی تولیدی، شاهد مصرف بیرویه دارو و عدم اعتماد مصرف کنندگان هستیم.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن بیان این موضوع که در حال جاضر حتی داروهای تخصصی هم مشمول تخفیفات غیرمنطقی شدهاند، تصریح کرد: طی نامه نگاریهای صورت گرفته از طرف سندیکا، تخلفات به وزارت بهداشت مکتوب اعلام شد، اما متاسفانه هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفت و با هیچ منطقی نمی توان درک کرد تولیدکنندگان چرا باید با چنین کارهایی اقدام به فروش محصول خود کنند.
وی با تاکید بر تربیت نیروهای متخصص و توسعه بازارهای صادراتی خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که صنعت امروز داروسازی کشور، صنعت بومی شده است و این صنعت باید به فراتر از مرزها فکر کند. متاسفانه صنعت داروسازی در حال حاضر ناتوان از صادرات است و دلیل اصلی آن به این تصور برمی گردد که یک تولیدکننده خوب میتواند صادر کننده خوبی هم باشد. علاوه بر این بسیاری از فعالان صنعت داروسازی فرصت سرمایه گذاری در کشورهای همسایه را نادیده می گیرند. برای نمونه وقتی با رایزنی های متعدد سندیکا توانست در CPHI روسیه، اولین پاوین رسمی جمهوری اسلامی ایران را بگیرد، کمتر شرکت داروسازی تولیدکننده برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرد. اما وقتی نمایشگاه cphi بارسلون برگزار میشود، همه شرکت های ایرانی از یک هفته قبل در این نمایشگاه حاضر می شوند. این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد بازار دارویی کشور روسیه، وارداتی است و اگر بتوانیم تنها ۵ درصد از بازار بیست میلیارد دلاری این کشور را به خود اختصاص دهیم، تراز تجاری داروییمان مثبت خواهد شد.
دکتر کبریاییزاده در ادامه توضیحات خود گفت: خارج از مرزهای کشور، قیمتها بسیار بالاتر است و اگر فعالان صنعت به جای تمرکز بر فروش داروی خود با اعطای جایزه و ترفندهای دیگر بر این بازارها متمرکز شوند، بدون شک سودهای بسیاری نصیبشان خواهد شد. برای نمونه در بازار هند ایجاب می شد که داروی ” سیپلا” ۵۰سنت فروخته شود، اما هندی ها پس از بررسی بازارهای دیگر همین دارو را در آمریکا ۱۲دلار و در یک کشور دیگر چند برابر فروختند.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: شاید مدیران شرکت های دولتی (به دلیل جابه جایی )در بازه مشخص شده ای به فکر سود در همین بازار داخلی باشند، اما مدیران شرکتهای داروسازی خصوصی نباید از فرصتهای سرمایهگذاری در خارج کشور غافل بمانند.
وی در پایان با تاکید بر ضرروت مقابله سازمان غذا و دارو با تخفیفات غیرعادی گفت: به یقین سازمان غذا و دارو با همان ابزار حقوقی که قیمت داروهای سه گانه را تعیین کرد می تواند جلوی اعطای جوایز را بگیرد.
لازم به ذکر است در پایان این جلسه حاضران ضمن بیان نقطه نظرات خود درباره مشکلات صنعت داروسازی طی نامه ای به رییس سازمان غذا و دارو خواستار برخورد این سازمان با متخلفان پرداخت جایزه دارو به داروخانه ها شدند.