دکتر عباس کبریایی زاده در ابتدای این نشست بیان کرد.: ایران پیش از انقلاب یک واردکننده مطلق دارو بود و بیش از ۷۵ درصد نیاز دارویی ما از خارج از کشور تامین میشد. این در حالی است که با برنامهریزیهایی که از سال 60 جهت تعیین نظام نوین دارویی ایران صورت گرفت، به نقطهای رسیدیم که اکنون بیش از ۹۷درصد نیاز دارویی خود را در داخل کشور تامین میکنیم. علاوه بر این در حال حاضر دانش تولید همه اشکال دارویی دنیا، در ایران نیز موجود است و زنجیره دارویی در ایران نسبتا تکمیل شده است. به طوری که بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه داروهایمان در کشور تولید میشود و در صنعت بیوتکنولوژی نیز ظرفیتهای خوبی ایجاد شده است. بنابراین صنعت دارویی ما امروز باید به فراتر از مرزها فکر کند. لذا سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تکیه بر توانمندی داخلی و توسعه صادرات غیرنفتی دومین نمایشگاه بین المللی ایران فارما را برگزار کرده است تا شرکتهای داخلی به فعالیت در خارج از مرزهای کشور تشویق شوند.
,وی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه که به عنوان اولین نمایشگاه بینالمللی حوزه دارو و صنایع وابسته در دوران پسابرجام شناخته میشود، میزبان بسياري از شركتهاي بزرگ دنيا شده است تا براي سرمايهگذاري در ایران به رقابت با یکدیگر بپردازند. نمایندگان شرکتهای دارویی شناخته شدهای از کشورهای انگلیس، هلند، روسیه، ایتالیا، آلمان، فرانسه، کانادا و آرژانتین، ویتنام، استرالیا، کره، چین ،امارات ، بلژیک ، چک، هند، فنلاند، در این نمایشگاه حضور دارند. در مجموع حدود ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت دارند که از این تعداد ۹۰ شرکت خارجی و ۶۰ شرکت دانش بنیان به معرفی آخرین نوآوریها و توانمندیهای خود در حوزههای داروسازی، مواد اولیه، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی، مکملهای غذایی، تجهیزات مراقبتی، چاپ و بستهبندی، تجهیزات داروسازی و خدمات قرارداد زیر یک سقف میپردازند.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی افزود: تمام تلاش ستاد اجرایی نمایشگاه ایرانفارما این بوده که ایرانفارما در مقیاس نمایشگاههای بینالمللی دنیا برگزار شود. به همین دلیل ستاد اجرایی ایرانفارما ۲۰۱۶ در نمایشگاههای CPHI مادرید، بمبئی، استانبول و شانگهای شرکت و سعی شده تمام استانداردهای آن نمایشگاه را در نمایشگاه ایران فارما لحاظ کند. بر همین اساس طی رایزنی های صورت گرفته، ایران فارما سالانه برگزار خواهد شد.
حضور متخصصان؛ مهمترین وجه مشخصه این دوره تز برگزاری ایران فارما
دکتر عباس کبریایی زاده در ادامه اظهار داشت:یکی از مهمترین وجوه تمایز دومین نمایشگاه بین المللی ایران فارما نسبت به نمایشگاه های دیگر، بازدیدکننده های تخصصی آن است. در مجموع ۱۶ هزار بازدید کننده متخصص داخلی و ۲۵۰۰ نفر بازدید کننده خارجی در سایت نمایشگاه ثبت نام داشته اند که احتمال می رود تعداد بیشتری طی این سه روز از نمایشگاه بازدید داشته باشند. در همین راستا یکی از اقدامات تبلیغاتی موثر جهت اطلاع رسانی، برقراری ارتباط مستقیم و حضوری (پروموشن) با داروخانهها و دعوت از آنها جهت بازدید از نمایشگاه ایران فارما بود.
نمایشگاه ایران فارما صرفا یک نمایشگاه تجاری نیست
باید خاطر نشان کرد نمایشگاه ایران فارما صرفا یک نمایشگاه نیست که هدفش بازاریابی باشد. بلکه هدف اصلی توسعه صنعت داروسازی و ارتقای سطح فرهنگی صنعت می باشد. به همین دلیل همزمان با برگزاری این نمایشگاه، اولین نمایشگاه کتابهای علوم دارویی، پزشکی – دانشگاهی برگزار می شود. در این نمایشگاه با مساحت مفید ۵۰۰ متر مربع، ۳۸ ناشر تخصصی کتاب های علوم دارویی و پزشکی و نشریات تخصصی حوزه سلامت حضور دارند و در مجموع از دو هزار عنوان رونمایی می شود و ۲۵ درصد تخفیف برای دانشجویان رشته های پزشکی و دارویی در نظر گرفته شده است تا دانشجویان رشته داروسازی بتوانند به کتاب های مورد نیاز خود به راحتی دسترسی پیدا کنند. ستاد اجرایی نمایشگاه ایران فارما تصمیم دارد تا در دورههای بعدی برگزاری نمایشگاه کتاب از ناشران خارجی هم برای حضور در نمایشگاه دعوت کند و این نمایشگاه را به یک رویداد علمی فرهنگی بزرگ در کشور تبدیل نماید.
برگزاری کارگاه های آموزشی یکی دیگر از مهمترین اقدامات ستاد اجرایی نمایشگاه ایران فارما در راستای ارتقای سطح فرهنگی، برگزاری ۱۳کارگاه آموزشی طی سه روز برگزاری نمایشگاه است.به همین دلیل یکی از مهمترین معیارهای انتخاب مصلی امام خمینی علاوه بر بزرگی فضای مورد نظر، دسترسی دانشجویان و متخصصان به فضای نمایشگاهی به دلیل قرار گرفتن نمایشگاه در مرکز شهر است.