نشست خبری نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷، بعد از ظهر یک شنبه در سازمان غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، دکتر عباس کبریاییزاده رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در نشست خبری سومین نمایشگاه بینالمللی ایرانفارما اظهار داشت: معرفی توانمندی های داخل و توسعه صادرات مهمترین رویکرد نمایشگاه ایران فارماست.
وی افزود: نمایشگاه ایرانفارما به عنوان یک کار مشترک توسط وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی و با هدف به نمایش گذاشتن داروهای تولید داخل برگزار میشود. صنعت داروسازی کشور به صورت یک زنجیره دانشی و صنعتی شکل میگیرد تا کشورها بتوانند در زمره کشورهای صنعتی قرار گیرند و خوشبختانه امروز در کشور ما این زنجیره شکل گرفته است.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ادامه داد: زمانی حدود ۸۰ درصد از داروهای کشور به صورت وارداتی بود، اما پس از انقلاب اسلامی با برنامهریزیهایی که دولتها انجام دادند، زنجیره تولید دارو به سمت دانشی شدن پیش رفت و امروزه صنعت دارویی کشور در شرایطی قرار دارد که میتوان از آن برای توسعه ملی در سطح بینالمللی استفاده کرد.
وی در خصوص اهداف نمایشگاه بینالمللی ایرانفارما توضیح داد: هدف اصلی نمایشگاه بنیالمللی ایرانفارما معرفی صنعت دارویی کشور ایران به مخاطبان و مهمانان خارجی است، همچنین در قسمتهای مختلف این نمایشگاه، صنعت داروسازی در بخشهای مختلف نظیر فرمالسیون ساخت، ماشینآلات تولید دارو، بستهبندی و … به نمایش گذاشته خواهد شد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: یکی از سیاستهای دنبال شده در اجرای این نمایشگاه این است که تمام شرکتهای حاضر نقش اساسی در تولید دارو دارند و به شرکتهایی که فقط کار واردات دارو انجام میدهند، اجازه برگزاری غرفه و نمایش داروهای داده نشده است.
وی با بیان اینکه صادرات دارو یکی از موضوعاتی است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از استراتژیهایی که سندیکای دارو دنبال میکند بحث صادرات داروهای تولید داخل به کشورهایی نظیر سوریه، عراق و… است که این کشورها نیز کمیتههایی را برای بررسی خرید دارو از ایران و سایر کشورها تشکیل دادهاند.
وی در خصوص مخاطبین این نمایشگاه توضیح داد: مخاطبین نمایشگاه امسال، شرکتهای داروسازی و صنعتی، داروسازان کشور، پزشکان به خصوص گروههای تخصصی و دانشجویان خواهند بود.
کبریاییزاده گفت: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار مرکز توزیع دارو یا داروخانه در سطح کشور در حال فعالیت هستند که این نمایشگاه میتواند کمک زیادی به داروسازان و همچنین دانشجویان کند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از بخشهای نمایشگاه امسال، برگزاری نمایشگاه کتابهای پزشکی و دارویی است که این کتابها تا ۶۰ درصد تخفیف به علاقمندان ارائه خواهد شد. همچنین به موازات این نمایشگاه، نمایشگاهی با عنوان رسانههای حوزه سلامت برقرار خواهد بود.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: حدود ۵۰۲ شرکت دارویی در این نمایشگاه شرکت کردهاند که این رقم نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است. سال گذشته حدود ۹۰ شرکت خارجی در این نمایشگاه حضور یافتند که خوشبختانه امسال این آمار به ۱۶۴ عدد افزایش پیدا کرده است.
دکترکبریایی زاده تصریح کرد: نمایشگاه امسال در فضایی به وسعت ۱۵ هزار مترمربع برپا خواهد شد و شرکت هایی از کشورهای چین،استرالیا،انگلیس، فرانسه، اسپانیا،دانمارک،فلاند،هند،ایرلند،امارات،ویتنام،سنگاپور،پرتقال،سوئد،سوییس،ترکیه.،مالزی،ارمنستان،بلژیک،لیتوانی،کره، سوئد،انگلیس و … حاضران نمایشگاه ایران فارما ۲۰۱۷ حضور دارند و انتظار می رود تا در این نمایشگاه به معرفی مطلوب صنعت داروسازی کشور بپردازیم تا زمینه سرمایه گذاری مشترک دارویی با شرکت های خارجی فراهم شود.
در ادامه، دکتر محمود نجفیعرب عضو هيات مديره سنديكای صاحبان صنایع داروهای انسانی در این نشست بیان کرد: نمايشگاه ایران فارما در راستای شناساندن توانمندیهای صنعتی و تكنولوژيكی كشور است و يكی از اهداف اين نمايشگاه رشد و توسعه صنعت به لحاظ علمی است. از اهداف ديگر، انتقال دانستهها و دانش علمی و فنی صنعت دارو به يكديگر است. همچنين نشان دادن توانمندیهای صادراتی صنعت دارو به طرفهای بيرونی است.
از اهداف دیگر این نمایشگاه انعقاد قراردادهای مختلف در جهت همکاری در روابط تجاری و اقتصادی است که این اتفاق یک امری طبیعی در هر نمایشگاهی است . اهداف ریز و درشتی در برپایی این نمایشگاه نهفته است، اما چیزی که برای ما بسیار جدی است و در حال کار کردن روی آن هستیم، ارتباط هرچه بیشتر ایران فارما با دنیای بیرون و نزدیک شدن به cphi است. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم و به سطح cphi برسیم خیلی برای ما موثر است.