دکتر دیناروند در ادامه این نشست بیان کرد: داروهای وارداتی عمدتا گران قیمت و کم مصرف هستند و نباید این قبیل داروها را با داروهای تولید داخل که ارزان قیمت هستند، مقایسه کرد.
وی با اعلام اینکه پیش بینی شده در برنامه ششم سهم داروهای تولید داخل از بازار دارویی کشور به ۷۵ درصد برسد، گفت: مطمئن هستیم ظرف دو سال ابتدایی برنامه ششم به این هدف برسیم و هدف نهایی صنعت دارویی کشورمان را رسیدن به تراز تجاری مثبت دانست. هر وقت این تراز مثبت شد، می توانیم ادعا کنیم که صنعت دارویی کشور بالنده است..
رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که صنعت دارویی کشور زبان بین المللی تجارت را نمی دانند، گفت: صنعت دارویی به بازار داخلی متکی است و هنوز حاضر به هزینه کردن و سرمایه گذاری نیستند. موفقیت در بازارهای صادراتی دو تا سه سال تلاش می خواهد و باید در این راه تلاش بسیاری از طرف تولیدکنندگان صورت بگیرد.
وی با بیان این مطلب که سیاست وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بعد از پسابرجام این نبوده که مرزهای واردات دارو را باز کند، گفت: سیاست ما، سرمایه گذاری برای تولید دارو در کشور و صادرات از ایران است
دیناروند با اعلام اینکه در سال ۹۳ توانسته ایم ۲۰ میلیون دلار صادرات دارو داشته باشیم، افزود: در مقابل یک میلیارد دلار واردات دارو داشته ایم که نشان می دهد تراز تجاری دارو منفی ۸۰ است و باید تا ۱۰ سال آینده بتوانیم ۱.۵ میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم.
صادرات دارو نیازمند تحول است
رئیس سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که برای صادرات دارو نیازمند حمایت دولت و مجلس هستیم، گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، تلاش خود را کرده اند و با ثبت دارو، اجازه تولید داروهای خارج از فهرست برای صادرات و… سعی کرده ایم که تولید کنندگان داخلی را تشویق کنیم. اما، می بایست فراتر از این اقدامات، کارهایی انجام داد. در همین راستا جوایز صادراتی یکی از اهرم های تشویق برای صنعت دارویی کشور است که متاسفانه این جوایز را نداریم.
به گفته دیناروند برگزاری نمایشگاههای بینالمللی در سطح بینالمللی فرصتی طلایی برای صنایع دارویی جهان و به خصوص کشور ماست تا بتوانیم بازارهای خود را گسترش دهیم.
سیاست ایران در پساتحریم باز کردن درها به سوی واردات نیست
دکتر دیناورند با تاکید بر ضرورت لنتقال تکنولوژی خاطرنشان کرد: باید در دنیا برای سرمایه گذاری کارهای زیادی انجام دهیم مثلا خط تولید داشته باشیم و همچنین دفاتر داشته باشیم .اشکال این است که شرکتهای دارویی ما فروش زیاد خارجی ندارند و بزرگترین آن ۱۰۰ میلیون دلار است درحالیکه ۱۰ شرکت دارویی هندی هر کدام فروش یک میلیاردی دارند بنابراین باید شرکتهای دارویی ایرانی ادغام شوند تا بتوانند سرمایه گذاری میلیاردی کنند زیرا یک شرکت دارویی با سرمایه ۱۰ میلیارد نمیتواند فروش ۲۰ میلیاردی داشته باشد.
وی در ادامه ضمن بیان این موضوع که باید در زمینه تشخیص داروهای قاچاق از غیر آن ، فرهنگسازی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: قاچاق بسیار در ایران وجود دارد و کل قاچاق حدود ۱۵ میلیارد دلار است که در حوزه سلامت بیش از یک میلیارد دلار است که یک سوم آن حوزه آرایشی است و کمترین قاچاق مربوط به دارو است و عمده این قاچاقها نیز تقلبی هستند. متاسفانه برخی داروهای خارج از فهرست کشور را پزشکان تجویز میکنند درحالیکه انگیزه قاچاق آن زیاد میشود بنابراین سختگیری با قاچاقچیان از سیاستهای کشور است که از دو سال قبل دستگاه قضا سریعتر برخورد میکند زیرا هزینه قاچاق را باید بالا برد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اثرات ناشی از داروی قاچاق تنها به اقتصاد کشور صدمه نمی زند، اظهارداشت: مردم را باید مجهز کنیم تا کالای قاچاق را تشخیص دهند حال میخواهد فرآورده غذایی باشد یا کرم و یا محصول دیگر، بنابراین کمپین تبلیغاتی برای سامانه تشخیص کالای قاچاق برگزار خواهد شد کما اینکه این سامانه برای تعزیرات در ناصر خسرو به اجرا درآمد
.