به گزارش سندیکا، در این نشست که در سالن اجتماعات کارخانجات داروپخش برگزار شد، ضمن ارایه گزارش هیئت مدیره از صورت های مالی و فعالیت سندیکا در سال ۹۴، برخی از فعالان صنعت داروسازی به بیان مشکلات خود پرداختند. همچنین در پایان جلسه، انتخابات بازرس قانونی سندیکا صورت گرفت که بر اساس تعداد آرای اخذ شده، دکتر حسین امیر عضدی بعنوان بازرس قانونی سندیکا انتخاب شد.
پس از گزارش صورتهای مالی توسط دکتر محمد عبده زاده عضو هیئت مدیره سندیکا، دکتر عباس کبریاییزاده رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گزارش مفصلی از فعالیتهای سندیکا در سال ۹۴ ارایه داد.
وی در ابتدای ارایه جزییات مجموع فعالیتها گفت: توقع سندیکا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همواره این بوده که قبل از ابلاغ هر تصمیمی با کمیتههای سندیکا مشورت کند، اما نه تنها شاهد این اتفاق نبودهایم، بلکه حتی شاهد دور زدن کمیتههای سندیکا هستیم. با این حال رویکرد هیئت مدیره سندیکا از آغاز فعالیت تا کنون بر حفظ این رابطه بوده است.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید مجدد بر این موضوع که یکی از رویکردهای سندیکا همکاری با سازمانها و متولیان دولتی است ،در ادامه بیان کرد: در دوره جدید هیئت مدیره سندیکا تلاش شد تا به منظور افزایش سطح علمی پزشکان از صنعت داروسازی، امکان بازدید انجمنهای مختلف علمی از کارخانجات داروسازی فراهم شود. در همین راستا جلسات متعددی با فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.
دکتر کبریایی زاده در ادامه صحبتهای خود بر توسعه صادرات و تلاشهای سندیکا در این راستا تاکید کرد: به منظور گسترش بازارهای صادراتی و همکاری های بینالمللی با تلاش سندیکا جلسات متعددی برگزار شد. یکی از مهمترین این جلسات، ” اجلاس سفیران جمهوری اسلامی” در خارج از کشور بود که حدود دو ساعت از زمان این نشست به آشنایی سفرا با فرصتهای صنعت داروسازی اختصاص داده شد. علاوه بر این با دستور سندیکا، به کشورهایی که دارو صادر میشود، سندیکا رابط امور اجرایی است که این امر روال صدور گواهیها را تسهیل کرده است.
فرصتها و چالشهای صنعت داروسازی در پسابرجام مطالعه شد
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن تاکید بر ضرورت شناسایی فرصتها برای صنایع داروسازی در دوران پسابرجام افزود: با همکاری سندیکا، در یک مورد پژوهی به همت دکتر سید اصفهانی پژوهشگر صنایع کشور، آثار پسابرجام بر صنایع داروسازی به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته دکتر عباس کبریاییزاده و آنچه در نتایج گزارش دکتر سید اصفهانی آمده است، رویکرد دارویی دنیا ژنریکگرایی است و طی شش سال گذشته بازار ژنریک دنیا ده درصد بزرگتر شده است که پیش بینی میشود این رقم تا سال ۲۰۲۵ بزرگتر هم شود. بر همین اساس ضروری است تا بعنوان جامعه داروسازی بر سیاستگذارها تاثیرگذار باشیم تا مانع از اجرای سیاستهایی باشیم که موجب کاهش سهم تولیدکنندگان ما در بازارهای جهانی میشود.
وی همچنین بیان کرد: متاسفانه به دلایل مختلف، بازار دارویی کشور رشد نامتوازنی را داشته که مهمترین نتیجه آن کاهش سهم بازارهای تولید داخل است. نگاهی به آمار و ارقام صحت این ادعا را ثابت میکند. برای نمونه در حالیکه میانگین هزینه مصرف دارو در ایران ۶۱ دلار است، میانگین هزینه دارویی کشورهای در حال توسعه ۱۲۰ دلار است. این امر جای نگرانی دارد که مصرف ما ۶۱ دلار است، اما رفتار ما ۲۵۰ دلاری است.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید بر ضرروت تحقیق در صنایع داروسازی، خاطرنشان کرد: بر اساس همکاریهای صورت گرفته میان سندیکا و وزارت اقتصاد و دارایی، تلاش شده تا سهم تحقیقات در صنعت داروسازی به ۵ درصد برسد.
*(پژوهش دکتر سید اصفهانی در قسمت خبرنامه سایت موجود است.)
ایران فارما؛ تجربه موفق سندیکا
دکتر کبریاییزاده با بیان این موضوع که ایران فارما با حضور ۴۰۰ شرکت داخلی و ۹۱ شرکت خارجی تجربه متفاوتی در صنعت داروسازی رقم زد، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه، فعال شدن واحد روابط عمومی سندیکا بود که سبب معرفی دستاوردهای صنایع داروسازی در کشور و خارج از مرزها شد.
اجرای دو پروژه مهم صنعت داروسازی با همکاری سندیکا
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی نظام سلامت دو مقوله مهمیاند که ایجاب می کند صنعت داروسازی توجه ویژه ای به این دو مقوله داشته باشد. در همین راستا پروژهای با همکاری سندیکا، مرکز تحقیقات اقتصاد دارو و فرهنگستان علوم پزشکی در حال انجام است که نتایج آن به زودی منتشر خواهد شد تا مشخص شود بر اساس این دو مقوله، چه سیاستهایی باید در کشور به منظور ارتقای صنعت داروسازی دنبال شود .
علاوه بر این، با همکاری سازمان غذا و دارو نقشه راه صنعت داروسازی در افق ۱۴۰۴ تدوین شده است که مسئولیت اجرایی آن بصورت مشترک میان دانشگاه تهران و صنعت شریف در حال انجام است.