دومین نشست اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بعد از ظهر یک شنبه ۲۴ دی، با حضور دکتر غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو، دکتر اکبر برندگی مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ، دکتر مصطفی کریمی قائم مقام مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، دکتر کیانوش جهانپور سخنگوی این سازمان و مدیران عامل شرکتهای داروسازی عضو سندیکا در سالن اجتماعات کارخانجات داروپخش برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، در این جلسه سه ساعته، دکتر احمد شیبانی رییس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، پس ازخوش آمدگویی به حاضران، گزارشی از عملکرد چهارماهه هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ارایه و تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامههای سندیکا این است که خانواده صنعت داروسازی کشور حداقل هر دو ماه یکبار دور هم جمع شوند تا بتوانند مشکلات را با یکدیگر در میان بگذارند.
بنا بر گزارش رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در طول فعالیت ۴ ماهه هیئت مدیره دوره ششم، در مجموع ۶۰۰ نامه با مسئولین مختلف درگیر در حوزه دارو، مکاتبه شده و با تشکیل کمیتههای مختلف در این سندیکا تلاش شده تا مسائل به صورت کارشناسی در کمیتههای مختلف که اعضای آن، فعالان و مدیران عامل شرکت های داروسازی هستند پیگیری و حل شود.
دکتر احمد شیبانی رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید بر این نکته که میز دارو گرد است و به هیچ وجه نباید به مقابله با یکدیگر بپردازیم خاطرنشان کرد: همه ما یکی هستیم. پیشکسوتان این حوزه به خاطر دارند که تمام مشکلاتی که در حال حاضر صنعت داروسازی با آن مواجه است، در زمان جنگ هم تجربه شده است، با این تفاوت که در آن زمان با همدلی و همکاری یکدیگر توانستیم مشکلات را حل کنیم و برای همین شاهد بودیم در همان زمان ۱۰ کارخانه داروسازی تاسیس و به بهره برداری رسید.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: فعالان صنعت داروسازی کشور، چه آنهایی که دارو را تولید و چه آنهایی که دارو را عرضه میکنند، همه یک هدف مشترک دارند که خدمت به مردم است و همین هدف مشترک لزوم مشارکت و همدلی فعالان را طلب میکند.
دکتر شیبانی با اشاره به این موضوع که متاسفانه وضعیت صنعت داروسازی کشور مناسب نیست و کمبودها روز به روز در داروخانهها خود را بیشتر نشان میدهد، تاکید کرد: پیش از آنکه مشکلات بیشتری گریبانگیر جامعه شود باید فکری کرد. متاسفانه امروز صنعت داروسازی بیش از آنکه به فکر توسعه باشد، درگیر مطالبات شده و همین امر مدیران را گرفتار روزمرگی کرده است.
رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران همچنین با تاکید بر این موضوع که تخفیفات و جوایزی که بعضا با یکی بخر، شش تا ببر همراه است، آبروی این صنعت را برده است گفت: براساس آمارهای ارایه شده، در سال گذشته بیش از هزار میلیارد تومان تخفیف داده شده و این تخفیفات غیرمعمول حتی پروتکلهای درمانی را هم بهم ریخته است.
در همین راستا دکتر اکبر برندگی مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو تاکید کرد: هیچ کدام از ما مقابل یکدیگر قرار نداریم و وضعیت ما به گونهای از نظر همکاری است که همه ما دور یک میز گرد نشستهایم و منفعت و ضرر همه ما مشترک است.
وی همچنین در توضیح داروهای برند-ژنریک بیان کرد: هیچ داروی برند- ژنریکی اجازه واردات به کشور را ندارد، مگر اینکه برنامهای برای تولید داخل داشته باشد و این برنامه به نتیجه برسد، در غیر این صورت متوقف خواهد شد.
ضابطه قیمتگذاری تغییر خواهد کرد
مدیرکل اداره دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو همچنین خبر داد: در مورد قیمتهای مواد موثره دارویی هم جز در مواردی که دلایل به ما اعلام شده باشد شرکت ها حق افزایش قیمت را ندارند و افزایش قیمت بالای ۱۵درصدی را نداریم. علاوه براین،با تصویب ریاست سازمان غذا و دارو، در آیندهای نه چندان دور ضابطه قیمتگذاری تغییر پیدا خواهد کرد و در مورد کیفیت دارو که برخی از دوستان آن را مطرح کردند واحد تضمین کیفیت را راه اندازی کرده ایم و در این مورد اگر دوستان گزارشی داشتند می توانند به ما هم انتقال بدهند.
ضرورت شفاف سازی در حوزه صنعت دارو
دکتر غلامرضا اخوان فرید عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این جلسه ضمن قدردانی از فعالیتهای نتیجه بخش سازمان غذا و دارو از جمله حذف واردات واردات و کاهش قیمت داروهای وارداتی بیان کرد: امیدواریم با تلاشهای سازمان غذا و دارو، اقدامات قابل توجهی در زمینه بستهبندی دارو صورت بگیرد.
او ادامه داد : شاهد بودیم که از زمان شروع فعالیت اعضای جدید سازمان غذا و دارو تلاش شده تا مشکل نقدینگی حل شود، اما حقیقت این است که هنوز این مشکل پابرجاست و چیزی دست صنعت را نگرفته است. بطوریکه بعضی از شرکتهای پخش مدعی هستند که اوراق را دریافت کردهاند و برخی دیگر هیچ اوراق و هزینهای را دریافت نکرده اند. متاسفانه این چالش به عدم شفافیت بازمیگردد و نیازمند این هستیم که مسئولان شفاف سازی و مشخص کنند.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به مباحث مطرح در خصوص پایش بازار گفت: متاسفانه در حال حاضر بخشی از چالش بازار به فعالیت شرکتهای پخش برمی گردد و این شرکت ها هستند که بازار را خراب کردهاند، به این دلیل که شرکتهای پخش در تمام شهرها نمایندگی داشته و مستقیما با داروخانهها در ارتباط هستند. بر همین اساس باید فکری اساسی برای این موضوع اندیشیده شود.
صنعت داروسازی واقعا با بحران مواجه است؟
دکتر محمدرضا زرگرزاده دیگر عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در این نشست با بیان این موضوع که آیا واقعا در شراط کنونی با بحران مواجه هستیم یا خیر، خطاب به ریاست سازمان غذا و دارو گفت: اگر شرایط واقعا بحرانی است، پیشنهاد میشود مدتی شرایط اضطرار اعلام شود تا همه به این موضوع کاملا واقف شوند و از طرفی بخشنامههایی هم که از طرف سازمان غذا و دارو صادر میشود، متناسب با اوضاع باشد تا همه طبق یک روش عمل کنند. در غیر این صورت، برنامه واحد قانونگذاری از سوی تصمیمگیران اعلام شود تا همه پایبند به آن باشند.
دکتر زرگرزاده تاکید کرد: متاسفانه گاهی بحران را خودمان به خودمان وارد می کنیم و چشم مان را بر روی خطاهایی که از سوی افراد خاطی اعمال میشود، میبندیم. صنعت داروسازی کشور یک صنعت حیاتی و ملی است و از این وجه با صنایع دیگر متفاوت است .شرایطی که الان وجود دارد می طلبد که همچون زمان جنگ که همه ما حرفمان یکی بود به این صنعت به چشم یک صنعت عادی نگاه نشود. در برخی از گویش ها شنیده می شود که میگویند صنعت دارو یک صنعت استراتژیک یا عادی است؛ حتی برخی میگویند از صنعت روغن کوچکتر است در حالیکه این طور نیست.دارو مسایل زیادی را با خود به همراه می آورد با بیماران در ارتباط است و موجب می شود عده ای به دنبال دارو حتی مهاجرت کنند.اعضای این صنعت تا چند سال قبل برای خواسته هایشان می جنگیدند اما بعدها روی به محافظه کاری آوردند که موجودیت این صنعت چنین چیزی را نمی پذیرد.
گفتنی است یکی از مهم ترین برنامه های اعضای هیات مدیره دوره ششم سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در راستای پیگیری مطالبات و حل مشکلات صنعت داروسازی برگزاری جلسات مستمر با مسئولان درگیر در حوزه دارو است که پیش بینی می شود این جلسات هر دو ماه یکبار به میزبانی این سندیکا برگزار شود.