جلسه بررسی مشکلات تامین مواد تولیدکنندگان شربت و سوسپانسیون عصر روز دوشنبه ۱۹ دیماه با حضور دکتر محمد پیکانپور مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، مدیران اداره کل دارو، تولیدکنندگان شربت و سوسپانسیون، تولیدکنندگان شیشه و درب بطریهای دارویی و تولیدکنندگان آلومینیوم در محل سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در این جلسه تولیدکنندگان شربت و سوسپانسیون به بیان مشکلات خود که از جمله مهمترین آنها کمبود نقدینگی جهت خرید مواد اولیه بود، پرداختند.
از دیگر مشکلات تولیدکنندگان کمبود درب شیشههای شربت بود که باعث توقف خط تولید کارخانجات و در نهایت منجر به کمبود این داروها در بازار میشود.
در ادامه این جلسه شرکتهای تولیدکننده درب بطری نیز مشکلات خود را مطرح کردند که از جمله این مشکلات میتوان به تامین آلومینیوم مورد نیاز خطوط تولید اشاره کرد. به گفته این تولیدکنندگان با توجه به افزایش قیمت آلومینیوم، شرکتهای تولیدکننده با کمبود نقدینگی جهت خریداری نقدی آلومینیوم مواجه هستند.
از سوی دیگر نماینده شرکت تولیدکننده آلومینیوم در این جلسه عنوان کرد که هیچ مشکلی بابت تامین آلومینیوم شرکتها ندارد و اگر شرکتها سیاست خود را اعلام کنند و مشخص شود در طول سال در هر ماه چه میزان آلومینیوم نیاز دارند، میتوان میزان آلومینیوم درخواستی را تولید و برای آنها ارسال کرد اما در مورد افزایش قیمت با توجه به افزایش قیمت شمش آلومینیوم، تغییرات قیمتی محصولات اجتنابناپذیر است.
شرکت تولیدکننده شیشههای دارویی نیز در این جلسه از اختصاص کورههای بیشتر برای شیشههای دارو خبر داد. تغییر کاربری این کورهها که تا پیش از این برای تولید بطریهای مورد استفاده در صنایع غذایی استفاده میشد، ظرفیت تولید بطری دارو را در این مجموعه به ۲ برابر رسانده است. بر این اساس تولید سالانه ۷ هزار تن بطری دارو در سال، هماکنون به بیش از ۱۵ هزار تن رسیده است.
در پایان جلسه بررسی مشکلات تامین مواد تولیدکنندگان شربت و سوسپانسیون، با توجه به بیان مشکلات این تصمیمات اتخا شد:
•در جلسهای با حضور مدیران مالی شرکتهای تولیدکننده شربت، بهای تمام شده محصولات مشخص شود و طبق یک جدول قیمتهای پیشنهادی برای سازمان جهت اصلاح قیمت ارسال شود.
•سازمان غذا و دارو در نامهای به بانک مرکزی اعلام کند برای تولیدکنندگان درب بطری حد اعتباری در نظر بگیرند تا مشکل تامین آلومینیوم آنها حل شود.
•سازمان غذا و دارو به شرکتها اعلام کند در سال چه میزان شربت نیاز دارد تا تولیدکنندگان کپ بتوانند سیاست خود را مشخص کنند و سفارش آلومینیوم دهند.
•جلسهای با شرکتهای پخش درخصوص پرداختشان به شرکتهای تولیدکننده برگزار شود.