کارگاه بین المللی سازی شرکت های دارویی برگزار می شود
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزهّها مختلف مرتبط با دارو یکی از بخشّهای جنبی این نمایشگاه است. «بینالمللیسازی شرکتّهای دارویی» عنوان کارگاه آموزشی است که با دبیری دکتر محمدرضا سعیدی مدرس و همراهی و تدریس دکتر برنا پایندهمهر در آخرین روز ایران فارما برگزار خواهد شد. در این کارگاه اصول و مبانی تجارت بینالملل و صادرات در صنعت دارو مطرح و تجربیات موفق در بینالمللیسازی بهصورت موردی بررسی خواهد شد.
«یکی از استراتژیهای رشد و توسعه، بینالمللی سازی و این امکان است که شرکتها بتوانند محصولات فعلی را در بازارهای جهانی عرضه یا محصولات جدید را معرفی کنند؛ این موضوع برای صنایع دارویی مثل هر صنعت دیگری اهمیت بالایی دارد که بتوانند وارد بازارهای منطقهای و جهانی شوند.»
محمدرضا سعیدی ضمن عنوان این مطلب درباره مباحث این کارگاه گفت: «سوال کلیدی این است که چگونه یک شرکت بینالمللی میشود و باید چه فرآیندی را طی کند تا بتواند در بازارهای بینالمللی به سود برسد. چه قابلیتهایی باید درون سازمان آن باشد؟ وقتی شرکتی وارد عرصه بینالمللی میشود، ارائه و عملکرد او تابع چه عواملی است؟ کدام قابلیتها اهمیت بیشتری دارند؟ نوآوری، تولیدات، آموزش و یادگیری و…»
او در ادامه افزود: «از طرف دیگر مبحث شبکهای شدن، چگونگی شروع یک رابطه، گسترش و انتقال یا پایان دادن آن روی بینالمللی شدن اثر دارد. حضور در بازارهای جهانی باید با چه استراتژی باشد؟ صادرات؟ لایسنسها؟ سرمایهگذاری مستقیم؟ کدام بازارها برای ما جذابتر هستند؟ رابطه کیفیت با ارائه بینالمللی چیست؟ تکنیکّهای رصد بازار، ابعاد مختلف آن، جهتگیریهای بازار و… مساله مهمی است.»
به گفته سعیدی کارگاه به سوالاتی از این دست پاسخ میدهد و بخشی از تجربیات کشورهای خارجی را در اختیار شرکتکنندگان قرار میدهد.
دبیر کارگاه دلیل انتخاب این موضوع را تخصص، آشنایی و سابقه و تجربیات خودش در این حوزه عنوان کرد: «معتقدم صنعت دارویی ایران از بینالمللی سازی غافل است و فرصت عظیمی در بازارهای جهانی نهفته است (چه در منطقه و کشورهای همسایه یا حتی در کشورهای دورتر) ولی ما از این فرصت استفاده نکردهایم. انتظار اول من از نتیجه برگزاری چنین کارگاهی یادگیری و انتظار دوم گشودن پنجرههایی برای مدیران شرکتهاست تا بدانند از زاویه جدیدی میتوانند به بینالمللی سازی نگاه کنند.»
محمدرضا سعیدی در پایان تاثیر منفی تصمیمّها و بخشنامههای دولتی بر صادرات شرکتها را دلیل خوبی برای وارد نشدن به این حوزه ندانست و گفت: «اگر قرار باشد منتظر خطراتی باشید که به خاطر تصمیم دیگران کارتان را تهدید میکند، نفس هم نباید بکشید. کارآفرین و مجموعهای که میخواهد روی پایش بایستد، باید برای شرایط مختلف آمادگی داشته باشد و تهدیدها را به فرصت تبدیل کند؛ اگر استراتژی شرکت درست باشد اتفاقا میتواند از همین شرایط نرخ ارز بهرهبرداری کند.»
پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) ۲ تا ۴ مهرماه سال جاری در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.