به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران خط تولید داروهای دسته جامدات ویژه بیماران دیابتی و فشار خون روزپنجشنبه در شهر صنعتی کاوه به بهره برداری رسید. در این مراسم دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر احمد شیبانی رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی، دکتر فرامرز اختراعی رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی، علی آقازاده استاندار مرکزی و محمد رضا منصوری نماینده شهر ساوه در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
دکترسعید نمکی در ابتدای مراسم گفت: ایثارگران برای ماندگاری و اعتلای این سرزمین دعا میکنند و این کشور همواره رشد و پیشرفت خواهد داشت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: واردات نباید به بهای ضربه زدن به تولید داخلی باشد. واردات باید در بخش مواد اولیه و تولید محصولی باشد که در کشور با کیفیت تولید نمیشود.
دکترنمکی گفت: در سختترین شرایط واردات مناسب نیست و باید متمرکز روی تولید دارو باشیم.
وی با اشاره به این که دو برابر کشورهای توسعه یافته سهم دارو داریم، افزود: برای تامین دارو راهی جز تامین آن از داخل وجود ندارد.امروز جوانان برومند این کشور توانستهاند از ظرفیت و منابع موجود با بهره مندی از شرکتهای دانش بنیان موفقیتهایی کسب کنند.
دکتر نمکی با اشاره به تحریمها و فشارهای امروز بیگانگان علیه ملت بزرگ ایران، گفت: دشمنان حتی دارو را از محرومترین و نیازمندترین افراد کشور دریغ میکنند و دیری نخواهد پایید که این دوران با خودکفایی کامل در تامین دارو سپری خواهد شد.
دکتر احمد شیبانی در این مراسم گفت: راهاندازی خطوط جدید دارویی نشانه جدیت حوزه دولتی و خصوصی کشور برای تحقق رونق تولید است. تامین مواد اولیه تولید دارو در شرایط تحریم از شاخصهای مهم است و باید تحریمها را به فرصت تبدیل کرد و نقشه بدخواهان کشور را در حوزه داروسازی ناکام گذاشت.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران اظهار کرد:۱۰۲ کارخانه داروسازی و محصولات تولیدی شیمیایی در کشور فعالیت میکنند که نقش محوری در تامین نیازهای دارویی داخل کشور ایفا می کنند. قبل از انقلاب حدود ۴۰ واحد داروسازی که ۱۴ واحد آن خارجی بود در کشور فعالیت داشتند و ۲۵ درصد نیاز دارویی ایران در داخل و بقیه از طریق واردات تامین میشد.
او افزود: اکنون ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و این افتخاری بزرگ است. همچنین ۶۷ درصد مواد اولیه مورد نیاز در حوزه داروسازی در داخل کشور تولید می شود و ۱۰۰ درصد مواد لازم برای بسته بندی دارو نیز بومی است.
دکتر شیبانی گفت: ایران در سال ۵۶ با جمعیت ۳۵ میلیون نفری حدود ۵۰۰ میلیون دلار در تامین نیازهای دارویی هزینه داشت و اکنون با ۸۰ میلیون نفر جمعیت سه درصد داروی وارداتی دارد.
وی ادامه داد: نیازهای صنعت داروسازی به اندازه کافی پیشبینی و تامین شده کمبودی وجود ندارد.
رئیس سندیکای تولید کنندگان مواد اولیه دارویی کشور نیز در این آیین گفت: ۶۷درصد از داروهای تولیدی در کشور با استفاده از مواد موثره تولید شده در داخل به بازار می آیند.
دکتر فرامرز اختراعی افزود: دشمنان برای زمین زدن تولیدات دارو و رساندن هزینه های این بخش به ۴۴ میلیارد یورو نقشه کشیدند و تمام تلاش صورت گرفت که اقتصاد کشور در حوزه صنایع دارویی با بحران مواجه شود اما، تاکنون این مهم ناکام مانده است.
او اظهار کرد: خط تولید داروهای دسته جامدات در واحد مهبان ساوه بار بزرگی را از دوش حوزه دارویی کشور برداشته است و اقدامی جهادی است.
استاندار مرکزی نیز در این آیین گفت: شرایط تحریم دشمنان با برنامهریزی میتواند بهترین عرصه برای باروری ظرفیت ها و استعدادهای داخلی باشد و موفقیت های داروسازی کشور نمونه ای از همت داخلی در شرایط سخت است.
علی آقازاده افزود: کاهش وابستگی کشور در حوزه دارویی و نزدیک شدن به آستانه خودکفایی در تولید اقلام دارو بخشی از اقتدار ایران اسلامی است.ایران اسلامی علاوه بر خیز بلند تولید اقلام دارویی در تولید رادیوداروها و پزشکی هسته ای هم موفقیت های قابل توجهی را با حمایت وزارت بهداشت، سازمان انرژی اتمی و سایر متخصصان داخلی داشته است.
استاندار مرکزی بیان کرد: دستگاههای مدیریتی استان مرکزی مکلف هستند در کنار تولیدکنندگان به خصوص شرکت داروسازی باشند و در سایه برنامه و حمایتهای هدفمند مشکلات عرصه تولید را رفع کنند.
نماینده مردم ساوه وزرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: مافیای دارو آسیبزا است و باید با تمام توان در برابر آن ایستاد.
محمد رضا منصوری افزود: روند تولید دارو در کشور با اتکا به توان داخلی قابل تقدیر است واین موفقیت حاصل درایت مسئولان وزارت بهداشت و همراهی بخش خصوصی است.
شرکت داروسازی مهبان، تولید کننده انواع مکملهای غذایی ودارویی شامل گروه فرآوردههای پروبیوتیک و گروه ویتامینها، مواد معدنی و محصولات جامد عمومی است.