سمینار یک روزه برندینگ در صنعت داروسازی یکشنبه ۲۴ بهمن در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی با حضور و سخنرانی اساتید برجسته این حوزه برگزار میشود. در همین راستا دکتر بابک مصباحی و دکتر ایمان ایرانمنش دبیران علمی این کنفرانس طی یادداشتی به بیان اهمیت برندینگ در صنعت داروسازی پرداخته اندکه در ادامه میخوانید:
به گزارش سندیکا، جهان امروز، دنیای رقابت در دستیابی به فناوری ها، تغییر و تحولات سریع و با دامنه وسيع در تمامی ابعاد مؤثر بر فرآيند كسب و كار است .افضای حاكم بر صنعت داروسازی در كليه كشورها نشان از تمایل به جهانی شدن (گلوباليزاسيون) و تخصصی شدن روزافزون دارد.
در راستاي اين موضوع يكي از اهداف اصلي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و بطور خاص سازمان غذا و دارو ايجاد مشوق هاي لازم براي تولیدکنندگان و ترغيب ايشان به مشارکت مؤثر در فضاي رقابتي سالم و به دور از نابهنجارها به منظور کسب اعتبار در مرتبه بین المللی است.
اين مهم صرفا با امكان ايجاد مزيتهاي پايدار رقابتي و منجمله تمايز مشهود كيفيت در فرآوردههاي نهايي شركتهاي داروسازي حاصل میگردد كه ميبايست با يك هويت واقعي و اصيل موسوم به برند و طي عمليات پيچيده، پرهزينه و تخصصي برندينگ به طيف گوناگون ذينفعان معرفي گردد.
امروزه برندینگ در سازمانهای استراتژي محور بعنوان یک فاكتور كليدي موفقيت محسوب ميگردد و لزوم مدیریت و سرمايه گذاري پيوسته در اين خصوص بيش از گذشته احساس مي گردد.
برندهاي معتبر و اصيل در بازار دارويي كشور روند رشد و توسعه بازار را سرعت مي بخشند و همچنین زمینه ای را فراهم ميسازند تا تولید کنندگان بتوانند برای فرآورده هاي نوين و حتي پيشين خود بازارهای جديد و پايدار بیابند.
بدون ترديد مهندسي موفق فرآيند برندينگ در شرايط كنوني صنعت داروسازي كشور يكي از اصلي ترين راه هاي نجات از فضاي مسموم كسب و كار مبتني بر اعطاي جوايز كالايي، جوايز نقدي و دوره هاي طولاني وصول مطالبات است. همچنین با استمرار عدم توجه به اين مهم ميبايست در انتظار سرازير شدن فرآوردههاي دارويي وارداتي از مبادي رسمي و در صورت مقاومت سازمانهاي واضع تنظيمات دولتي در برابر واردات از مبادي غيررسمي به كشور، تضعيف روز افزون صنعت آسيب پذير داروسازي، كاهش انگيزش سرمايه گذاران بالقوه و بالفعل در گسترش تحقيق و توسعه و ارتقاي كيفيت و متقابلا تنزل شيب بهبود مستمر در سيستم هاي مديريت كيفيت و در نتيجه بر هم خوردن توازن تعدادي و ريالي به نفع واردات باشيم.
این در حالی است که صنعت داروسازی كشور در دوره پسابرجام، نیازمند آمادگي روزافزون جهت إلحاق و التزام به معاهدات بين المللي مترتب پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني و رقابت با شرکت های چندمليتي و توجه به مقوله مهم صادرات می باشد.
شايسته است سازمان غذا و دارو نيز بعنوان مجري سياست ملي دارويي به استناد اصل مترقي كيفيت از موضوع برندينگ حمايت واقعي بعمل آورد چرا كه كيفيت جز لاينفك هر برند اصيل و با هويت مي باشد.
به اختصار اثرات مثبت برندینگ در صنعت داروسازی كشور به شرح ذيل ارزيابي مي گردد:
• تسهيل فرآيندهاي مرتبط با بازاريابي از جمله هدفگذاري، پوزيشنينگ و سهمبندي صحيح و علمي بازار هدف.
• تسهيل و تسريع سرعت انتخاب محصولات برند در مقايسه با انواع ژنريك توسط ذينفعان برون سازماني.
• خلق داراييهاي پايدار مبتني بر ارزش مادي برندهاي اصيل كه در حدود يك سوم ثروت كل جهان را تشكيل ميدهند.
افزايش شانس اخذ قيمت هاي مطلوب از نهادهاي واضع تنظيمات دولتي.
• برقراري توازن مثبت به نفع صادرات در قياس با واردات.
• اثرات محسوس در پاسخ به نياز ذينفعان برون سازماني و كاهش شانس واردات اقلام دارويي تقلبي و قاچاق در نتيجه پاسخ دهي مطلوب به اين نيازها.
• امكان جذب و به كارگيري فناوري هاي نوين و شكلگيري و استمرار مديريت دانش، نوآوري و خلاقیت در صنعت غالبا تحول نيافته و پير داروسازي كشور.
• حذف تدريجي تولیدکنندگان بیكيفيت كه صرفا با توسل به ابزارهاي غيركيفي و سطحي نظير Commercial Conditions در بازار نابسمان كنوني فعاليت مينمايند.
• افزايش جذب سرمايه از منابع گوناگون داخلي و خارجي
• ايجاد وفاداري عميق در ذينفعان خارجي و مشتريان بيروني