سید ابراهیم هاشمی، عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش ایران:
باید برای حضور شرکتهای خارجی در ایرانفارما دولت حمایت کند
باید درمورد حضور تعداد بیشتر شرکتهای خارجی در نمایشگاه ایرانفارما کار و برای آن برنامهریزی شود، حتی اگر کشور برای آن هزینه بدهد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، سید ابراهیم هاشمی، عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش ایران، حضور بیشتر شرکتهای خارجی را برای موفقیت این نمایشگاه لازم دانست.
لزوم افزایش تعداد شرکتهای خارجی در ایرانفارما
«شرکتهای خارجی در هر بخشی که فعالیت داشته باشند (تولید مواد اولیه، ساخت تجهیزات و ماشینآلات دارویی، شرکتهایی که کارشان ساخت کارخانههای داروسازیاست، شرکتهایی که در زمینه دانش فنی فعالیت دارند، شرکتهای مختلف آر-اند-دی و…) باید برای حضور در نمایشگاه ایرانفارما ترغیب شوند که نتیجهاش همکاری با سیستم دارویی کشور خواهد بود.»
عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای صنعت پخش ایران ضمن بیان این نکته، انجام چنین کاری را منوط به حمایت دولت دانست و گفت: «این امر به مجموعه دولت برمیگردد، اگر قبول داشته باشیم که دارو برای ما هم مثل تمام کشورهای دنیا یک کالای استراتژیک است، باید کاری کنیم که بخش اساسی این نیاز به شکل معقولی مرتفع شود.»
خصولتی بودن بعضی شرکتهای بزرگ، به زیان تولید
هاشمی در ادامه افزود:«وقتی خارج از کشور، اسم ایران را بیاوریم بعضی افراد وحشت میکنند که با ما حرف بزنند ولی پس از اینکه از فرودگاه امام وارد هتل و شهر میشوند، نظرشان کاملا زیر و رو میشود، حضور این افراد در ایران بخش عمدهای از مشکلات ما را حل خواهد کرد؛ خصوصا جاهایی که میخواهیم انتقال تکنولوژی داشته باشیم.»
سید ابراهیم هاشمی یکی از مشکلات حوزه دارویی را خصولتی بودن بعضی تولیدکنندههای بزرگ عنوان کرد و گفت: «من اگر مسئولیتی داشتم، اولین کاری که میکردم واگذاری این بخشهای خصولتی (هلال احمر، بانک ملی و…) به بخش خصوصی بود. با چنین تغییر و انتقالی کارایی شرکتها بالاتر میرفت، مدیریت بهتری مشغول میشد و بهترین سرویسها را به مردم ارائه میدادند. در آن صورت بخش خصوصی دستاوردهای خیلی بیشتری به دست میاورد و مثلا چه بسا بسیاری از شرکتهای خارجی حتی با هزینه خودشان برای شرکت در نمایشگاه ایرانفارما اقدام میکردند.»
بیاطلاعی بعضی مدیران از پتانسیل تولیدکنندگان داخلی
«یک نکته درباره ایرانفارما که جای سوال دارد این است که چرا بعضی شرکتهای داخلی فعال در حوزههای مختلف دارو، مشارکت لازم در نمایشگاه ندارند؟ دلیل را نمیدانم ولی نتیجهاش این است که مدیران ما از فعالیتها و پتانسیلهای این شرکتها اطلاعات کافی ندارند و فقط با گزینههای محدودی که قبلا تعامل و آشنایی داشتهاند، همکاری میکنند.»
ابراهیم هاشمی ضمن طرح این موضوع گفت: «شرکت بخش خصوصی حساب و کتاب میکند که حضورش در ایرانفارما چه منفعتی برایش دارد؟ شرکتها باید از این مشارکت احساس برد کنند، چه در زمینه معرفی خودشان و توانمندیشان، آشنایی با شرکتهای دیگر و استفاده از دانش آنها، تبادل اطلاعات و به دست آوردن منفعت دوسویه. استراتژی برگزارکنندگان ایرانفارما باید بر این مبنا باشد که شرکتهای بیشتری در نمایشگاه حاضر شوند و دانش و تکنولوژی خود را معرفی کنند.»
ایرانفارما فضایی برای افزایش تولید قراردادی
سید ابراهیم هاشمی را به بعضی شرکتهای حاضر در ایرانفارما وارد میداند: «ظاهرا این مشارکت براساس یک استراتژی و برنامه مدون و صحیح نیست و بیشتر حالت انجام تکلیف دارد. شاید دلیلش این باشد که چنین شرکتهایی هدف و نتیجه مطلوب و مورد نظرشان را از حضور در ایرانفارما مشخص نکردهاند.»
هاشمی ضمن بیان این نکته، به فراهم شدن امکان همکاری شرکتهای حاضر را چنین توضیح میدهد: «خیلی از کارخانههای ما ظرفیت خالی تولید دارند، شرکتهای حاضر میتوانند از طریق مذاکراتی که در این فضا شکل میگیرد، «تولید قراردادی» را در برنامه خود قرار بدهند؛ این امکان یکی از پتانسیلهای سیستم دارویی کشور است که تعداد زیادی از کارخانهها چه برای تولید عادی یا تحت لیسانس میتوانند از آن بهره ببرند.»