دکتر مهرداد علیمیان؛ عضو هیات مدیره و رییس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران:
پیش بینی افزایش چشمگیر فعالیت ها در ایران فارما ۲۰۲۰
لیلا به طلب- برای مشاهده رشدی که نمایشگاه های ایران فارما از دوره های قبل تا کنون پیدا کرده می توان به نمودارهایی مراجعه کرد که جهتگیری این نمایشگاه هارا در تمام سال های برگزاری ثبت کرده است. این سخن دکتر مهرداد علیمیان؛ عضو هیات مدیره و رییس کمیته صادرات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران است وقتی از او درباره چشم انداز ایران فارمای ۲۰۲۰ سوال می کنیم و از او می خواهیم ارزیابی درباره نمایشگاه های ایران فارما داشته باشد. او می گوید هرچند ایران فارما در جایگاه ایده آلی نایستاده اما رشد و تعالی این رویداد را نمی توان انکار کرد. در حاشیه برگزاری یکی از جلسات سندیکای صاحبان داروهای انسانی ایراندر ساختمان این سندیکا با دکتر مهرداد علیمیمان گفتگو کرده ایم که در ادامه می آید:
نمایشگاه «ایران فارما» طی دوره های گذشته تا امروز چه تغییرات محسوسی داشته است؟
حرکت نمایشگاه «ایران فارما» تاکنون رو به جلو بوده به نحوی که می توان نتیجه گرفت این نمایشگاه رشد و بلوغ پیدا کرده است. این نمایشگاه از جایگاه اولیه خود به جایی رسیده که هرچند نمی توان به آن لقب ایده آل نسبت داد اما می توان به جرات گفت این نمایشگاه تکامل یافته و رو به تعالی است.
تاثیر تغییرات نمایشگاه های ایران فارما در مواجهه با اعمال تحریم ها چه بوده است؟
فرایند رشد و تعالی نمایشگاه های «ایران فارما» در دوره هایی همزمان با اعمال تحریم ها طی شده است. طبیعی است دوره هایی از این نمایشگاه در زمان هایی برگزار شده که اعمال تحریم ها کمتر محسوس بوده است. اما موضوع مهم برای برگزارکنندگان این نمایشگاه این است که ما مسیر خودمان را به گونه ای شناسایی کردیم که فارغ از بحث تحریم ها و کارشکنی ها بتوانیم توانمندی های صنعت داروی کشور را به نمایش بگذاریم. درست است که تحریم ها محدودیت هایی را برای شرکت های دارویی ایجاد کرده اند ولی این باعث نشده که رویکرد شرکت های داخلی برای ارتباط با نمایشگاه بین المللی ایران فارما و نمایش توانمندی های شان تضییع شود.
آیا این موضوع درباره شرکت های خارجی حاضر در نمایشگاه ایران فارما هم صادق است؟
طبق اطلاعات موجود در مورد شرکت های خارجی، کاهشی نسبت دوره های قبل برگزاری نمایشگاه ایران فارما دیده نمی شود. در این زمینه حتی افزایش هم دیده شده اما ممکن است نوع و جنس شرکت های خارجی حاضر در نمایشگاه با دوره های قبلی تفاوت داشته باشد. شاید برای برخی از شرکت های خارجی به دلیل اعمال تحریم ها محدودیت هایی ایجاد شده باشد اما شرکت های دیگری از سایر کشورها جایگزین آنها شده اند.
نقاط قوت و ضعف نمایشگاه ایران فارما در دوره های مختلف از نظر شما چه بوده است؟
«ایران فارما» پیشانی تولیدکنندگان دارو در کشور است و این موضوع نقطه قوت این رویداد محسوب می شود. نمایشگاه ایران فارما در دوره های مختلف نشان داده تولیدکنندگان دارو و صنایع وابسته در داخل از چه مراحلی گذر کرده اند.
اگر دوره های مختلف ایران فارما را رصد کرده باشید خواهید دید که حضور شرکت های تولیدکننده «غیرمحصول نهایی» در دورهای قبلی کمرنگ بوده است. اما امسال و در پنجمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما این شرکت ها و تولیدکنندگان اقلام بسته بندی و مواد جانبی حضور پررنگ تری دارند.
با این اوصاف می توان نتیجه گرفت اگر ایرنا فارما نقاط ضعف هم داشته در حال برطرف شدن و تبدیل به نقطه قوت است.
تاثیر برپایی نمایشگاه ایران فارما در شرایط فعلی کشور چیست؟
تاثیر برگزاری نمایشگاه ایران فارما این است که با برپایی آن نشان می دهیم با وجو د تمام محدودیت ها و سختی هایی که ناجوانمردانه به کشورمان تحمیل می شود همچنان به طور فعال حضور داریم و رسالت خود را که تامین داروی باکیفیت داخلی است به خوبی انجام می دهیم. علاوه بر این ذره ای از توانمندی خودمان را در این صنعت کاهش نخواهیم داد.
چه چشم اندازی برای نمایشگاه سال آینده (ایران فارما ۲۰۲۰) ارزیابی دارید؟
اگر افزایش درصدهای آماری از هر دوره نمایشگاه ایران فارما رسم شود و این نمودار با نمایشگاه های قبل و بعد مقایسه شود جهتگیری این نمایشگاه مشخص می شود. با روندی که نمایشگاه های ایران فارما طی کرده پیش بینی می کنیم درصد فعالیت و حضور موسسات و همینطور بازدیدکنندگان برای نمایشگاه ۲۰۲۰ افزایش چشمگیر داشته باشد و جهت گیری نمایشگاه ایران فارما ۲۰۲۰همان جهتگیری باشد که در این سال ها شاهد آن بوده ایم.