دکتر محمد عبدهزاده؛ رییس هیئت مدیره سندیکا
مطالبهگری هیئت مدیره جدید از مسئولان درباره شعار حمایت از تولید داخل
اهداف، برنامهها و استراتژی هیئت مدیره جدید برای حمایت از صنعت
هفتیمن دوره انتخابات سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در روزهای پایانی شهریور ۱۳۹۹ با مشارکت حداکثری اعضا برگزار و هیئت مدیره جدید برای چهار سال آینده معرفی شد. در شرایطی که صنعت داروسازی کشور در کنار فشارهای شدید اقتصادی، تحریمها و محدودیتهای زیاد آنرا نیز تاب میآورد، صدور بخشنامهها و دستورالعملهای متعدد نیز موانع دیگری بر سر راه تولیدکنندگان قرار میدهد. در سال جهش تولید همه حرفها به حمایت از صنعت داخلی برمیگردد ولی داروسازان در عمل، ارادهای در این زمینه نمیبینند و شعارها تحقق پیدا نمیکنند. مشارکت بالای مدیران کارخانههای دارویی در انتخابات نشانه نگرانی و دغدغه آنها بود که مورد توجه هیئت مدیره جدید نیز هستند. دکتر محمد عبدهزاده که بیشترین آرای مجمع عمومی را به دست آورد و با توافق سایر منتخبان به عنوان رییس هیئت مدیره، انتخاب شد در اولین مصاحبه اختصاصی خود اهداف، استراتژی و برنامههای مجموعه جدید را تشریح کرد.
برنامه و استراتژی هیئت مدیره جدید سندیکا برای رفع مشکلات صنعت دارو
دکتر محمد عبدهزاده در ابتدای سخنانش از حضور حداکثری مدیران صنعت دارو در انتخابات سندیکا تشکر و تاکید کرد: «این مشارکت پررنگ نشان میدهد فارغ از اینکه چه کسانی در هیئت مدیره باشند، اعضای سندیکا خواستهها و مطالباتی دارند که دستیابی به آنها و آینده صنعت برایشان مهم است. امیدوارم هیئت مدیره جدید بتواند نگرانی و دغدغه آنها را برآورده کند و زبان گویای صنعت داروسازی کشور باشد. ما با توجه به شرایط کنونی صنعت اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی را برای خود تعریف کردهایم. کاهش مشکلات فعلی صنعت، جزو اهداف کوتاهمدت هیئت مدیره است و همه ما تلاش میکنیم تا جایی که منابع موجود اجازه میدهد برای تامین ارز به نتیجه برسیم.»
او درباره مشکلات داروسازان در زمینه تامین ارز گفت: «یکی از مسائلی که همه تولیدکنندگان با آن درگیر هستند مساله تامین و تخصیص ارز (چه نیمایی و چه ۴۲۰۰ تومانی) است، نوسان روزانه نرخ ارز نیمایی و اینکه کسی خود را متولی تامین آن نمیداند، وضعیت به مراتب حادتر و مشکلات بیشتری برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است. این تغییرات هر روزه نرخ تمامشده محصول را برای شرکتهای داروسازی افزایش میدهد. وزارت بهداشت و سایر نهادهایی که وظیفه تامین ارز نیمایی را دارند چندان در این زمینه احساس مسئولیت نمیکنند اما تامین ارز همانقدر که برای تهیه مواد اولیه مهم و لازم است، برای خرید مواد جانبی، بستهبندی یا سایر محصولات مرتبط با تولید دارو نیز ضروری است و اگر این ارز تامین شود، خود به خود بسیاری از مسائل و مشکلات این حوزه حل خواهد شد.»
مطالبهگری سندیکا از مسئولان حوزههای مختلف درباره وعده حمایت از دارو
او در ادامه درباره اهمیت تولید در شرایط فعلی و لزوم مطالبهگری سندیکا درمورد وعدههای مسئولان و توجه به نیازهای صنعتگران گفت: «علاوه بر اینکه تاکید همیشه بر خودکفایی و حمایت تولید داخل بوده، شعار امسال هم جهش تولید است. بنابراین سندیکا از وزارتخانهها و نهادهای مرتبط مانند وزارت بهداشت، وزارت صمت، وزارت دارایی، بانک مرکزی و… مطالبهگری خواهد داشت. در سالی که همه مسئولان و نهادها به این یقین رسیدهاند که باید از تولید داخلی و دارو به عنوان یک صنعت استراتژیک حمایت شود، برنامههای عملیاتیشان برای این حمایت چیست؟»
دکتر عبدهزاده با اشاره به اینکه شعار حمایت از تولید داخلی، حرف درستی است، یادآوری کرد: «برنامه حمایتی نهادها فراتر از شعار برای صنعت چیست؟ برای تشویق تولیدکننده وزارت دارایی چه مشوقهای مالیاتی در نظر گرفته است؟ آیا اصلا چنین برنامهای دارد یا قرار نیست اعمال شود؟ آیا وزارت رفاه برای صنعتگری که در شرایط تحریمی در حوزه تولید سرمایهگذاری و اشتغالزایی میکند، مشوقهای بیمهای در نظر میگیرد؟ آیا بانک مرکزی برای توسعه زیرساختهای صنعت و نوسازی تجهیزات مستهلک شده، منابع ارزی با بهره پایین در نظر گرفته است؟ آیا وزارت بهداشت در حوزه سیاستهای دارویی، قیمتگذاری، تدوین و تنظیم فهرست دارویی کشور، پوشش بیمهای و… چه برنامهای دارد؟»
او در ادامه گفت: «از تمام کسانی که تا الان حمایت کردهاند، تشکر میکنیم، محدود شدن واردات کمک بزرگی بوده ولی اینها همه کار نیست و چون همین که در کلام گفته شود ما از تولید حمایت میکنیم، کفایت نمیکند. اثرات منفی بخشنامهها، دستورالعملها و سیاستهای غلط داخلی اگر بیشتر از واردات بیرویه و غلط نباشد، کمتر هم نیست. در سالی که همه اهداف، سیاستها و برنامهها منطبق بر تولید داخل است، باید برنامهها قابل دسترس و اجرایی باشد.»
رییس هیئت مدیره سندیکا درمورد پیگیری خواستههای تولیدکنندگان تاکید کرد: «ما تا به حال مطالبهگری و سوال نکردهایم که آقای وزیر، مدیرکل، نماینده مجلس، رییسجمهور یا هر مسئول دیگر، شما قرار بوده در طول سال این کار را برای صنعت انجام دهید، چه کردهاید؟ تا به حال همه حرفها کلی بوده و کسی پاسخگو نبوده است، گزارشهایی به عنوان حمایت داده میشود ولی اگر وضعیت تولید را بسنجیم، میبینیم که این روشها دوایی برای درد صنعتگر نیست. مطالبهگری درباره این موارد قطعا جزو اهداف و برنامههای صنعت و هیئت مدیره جدید سندیکا خواهد بود.»
ما از رییسجمهور فعلی و آینده مطالبه داریم که صراحتا برنامهشان را برای کمک به صنعت دارو اعلام کنند، کاندیداهای انتخابات آینده بگویند برای صنعت دارو چه برنامهای دارند؟ نیازهای این صنعت مشخص است و ما برای تامین نیاز کشور تلاش میکنیم بنابراین مطالبهگری داریم و آن را پیگیری میکنیم ولی وزارتخانههای زیرمجموعه دولت هم باید پاسخگوی تعهدات خود باشند.