️ الیاس کهزادی، مدیرعامل شرکت داروسازی البرزدارو درباره ضرورت توجه به توسعه، بازسازی و نوسازی در صنعت دارو عنوان کرد: سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه دارو اعم از ماشینآلات، تاسیسات صنعتی و فضاهای تولید، به تدریج و به مرور زمان مستهلک میشوند که بخشی از آن قابل تعمیر و بازسازی است و بخشی دیگر نیاز به نوسازی دارد. به علاوه به مرور زمان و با استفاده از مولکولهای جدید، بهکارگیری طرحهای نوین و تقاضای بازار، نیاز به ظرفیتهای جدید در این بخش دور از انتظار نخواهد بود.
️یک شرکت تولیدی اهداف بلندمدتی را برای ادامه کار خود در نظر میگیرد و بر این مبنا باید خود را با تغییر و تحولات بازار دارو هماهنگ کند تا بتواند باحفظ رتبه خود، کمیت و کیفیت مناسبی را ارائه دهد؛ بنابراین به طور مستمر باید در حوزه توسعه، بازسازی و نوسازی سرمایهگذاریهای موثری را داشته باشد و این کار برای شرکتهای قدیمیتر ضروریتر است.
️نباید انتظار داشت که یک مجموعه با همان سرمایهگذاری اولیه برای مدت طولانی تولید باکیفیت داشته باشد. بنابراین نیاز است تا برای حفظ استمرار و کیفیت تولید در این مجموعهها، بازسازی و نوسازی بهطور مستمر در برنامههای شرکتهای داروسازی قرار گیرد.
️در کشور ما برخی از شرکتها روند نوسازی و بازسازی را در دستور کار خود دارند اما متاسفانه این موضوع در بسیاری از شرکتها مورد توجه قرار نمیگیرد و همین موضوع باعث شده است تا برخی از مجموعههای بزرگ داروسازی که در سالهای گذشته در صنایع داروسازی کشور حضوری پررنگ داشتند، امروز به دلیل همین عدم سرمایهگذاری در حوزه بازسازی و نوسازی، وضعیت چندان مطلوبی نداشته باشند.
️بی انگیزگی مالک به دلیل حاشیه سود نامناسب و ناکافی، عدم تناسب افزایش قیمت مواد اولیه با قیمت دستوری محصول نهایی و تاثیر منفی ارز دولتی در این صنعت، مالکان را هر روز بیش از گذشته نسبت به حضور در این عرصه بیانگیزه میکند.
️این عوامل به صنعت داروسازی کشور صدمه زده، باعث کوچک شدن صنعت دارو شده و توسعه را در این صنعت با چالش روبهرو کرده است.
️نتیجه این کمتوجهی هنوز آثار خود را به صورت کامل نشان نداده است اما ادامه یافتن این رویه در سالهای آینده مشکلات فراوانی را برای صنایع داروسازی کشور ایجاد میکند به شکلی که بسیاری از شرکتهای دارویی دیگر قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود.
️نهادهای بالادست و سیاستگذار در حوزه دارو باید واقعیتهای موجود این صنعت را ببینند و سازوکار اقتصاد و رشد اقتصادی را بدانند و بپذیرند.
️اقتصاد یک پدیده زنده است و ما نمیتوانیم با عوامفریبی یا دخالت دادن سیاست در اقتصاد، کارهای ضروری مورد نیاز آن را انجام ندهیم و انتظار داشته باشیم که شرایط بهتر شود.
️تصمیمگیران این حوزه باید بدانند که نمیتوان همه اجزای اقتصاد را آزاد گذاشت و تنها قیمت محصول نهایی را در مورد یک صنعت با توجیه حمایت از مصرفکننده پایین نگاه داشت.
️قوانین در این حوزه باید به نحوی باشد که صنعت باید متناسب با بازار رشد کند؛ در غیر این صورت توسعه کیفی و کمی در این صنایع حاصل نخواهد شد و سرمایهگذاریهای لازم برای تولید محصولات جدید و ورود تجهیزات نوین رخ نخواهد داد.