دکتر محمد بقایی مشاور مدیرکل اداره امور فرآورده های آرایشی، بهداشتی سازمان غذا و دارو:
ایرانفارما مثل نمایشگاهی برای بازنمایی آثار هنری است
علیرغم تحریم و تحدیدهای زیادی که در طول سال گذشته بر کشور تحمیل شد و حتی امکان مراودات بانکی و مالی را از دست دادیم، خوشبختانه وضعیت داروی کشور شرایط نسبتا خوبی دارد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر محمد بقایی، با اشاره به این نکته که کمبود دارو یک اتفاق متداول در دنیاست ولی با توجه به شرایط و موقعیت میتواند کم یا زیادتر شود، درباره وضعیت کلی دارویی کشور با شروع مجدد تحریمها گفت: «نمیتوانیم منکر بعضی کمبودها شویم ولی این کمبودها مقطعی بودهاند و در بعضی موارد اقلامی در دسترس نبودهاند که مشابه داخلی آنرا داشتهایم. خوشبختانه با پیشبینیها و مدیریت درست از طرف سازمان غذا و دارو و همراهی بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز دارو، کشور در شرایط بحرانی قرار نگرفت.»
تاثیر کم تحریمها نتیجه تلاش جهادگرانه مجموعه دارویی کشور است
«یکی دیگر از عوامل موفقیت ما در این مدت، پیشرفتهای علمی و صنعتی در زمینه تولید دارو بوده است و بهویژه در حوزه مواد اولیه هم شاهد پیشرفت هر روزه هستیم.» بقایی با تاکید بر این موضوع افزود: «خوشبختانه صنعت داخلی به این توانایی دست پیدا کرده که بیشتر مولکلولهای دارویی را حداکثر تا دو سال پس از معرفی، در کشور تولید میکنیم. برای این موفقیت به همه کسانی که در حوزه دارویی کشور از آموزش و پژوهش دانشگاهی تا واحدهای تحقیق و توسعه و کارخانهجات دارویی که در حال جهاد علمی هستند و گام بلندی برای رفع مشکلات دارویی کشور برداشتند، تبریک میگویم.»
دکتر حمید بقایی ابراز امیدواری کرد با ادامه همین روند، حداقل نیمی از سه درصد باقیمانده واردات دارویی هم داخل کشور تولید شود و تحریمکنندگان ایران روزی مجبور شوند از دانش فنی ما استفاده کنند که به باور بقایی آن روز دور نخواهد بود.
« از آنجا که غذا و دارو دو محصول مهم و حیاتی هستند، تمرکز مسئولان و تصمیمگیرندگان به درستی براین کالاهاست.» دکتر محمد بقایی ضمن اشاره به این نکته، درباره وضعیت محصولات آرایشی و بهداشتی پس از تحریم گفت: «این حوزه نیز مثل همه بخشهای دیگر پس از تحریم مورد تهدید واقع شد، طبیعتا و به درستی توجه نهادهای رسمی به دارو بود ولی به هرحال محصولات بهداشتی نیز جزو نیازهای مردم هستند، خصوصا که به حیطه آرایشی محدود نمیشوند. پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، عرضه این محصولات با مشکلات بسیاری مواجه شد، خصوصا که سال گذشته حتی برای تخصیص ارز نیمایی مشکل داشتیم ولی خوشبختانه با تخصیص ارز نیمایی، درحال حاضر وضعیت نسبتا متعادل است.»
نمایش تولیدات داخلی در ایرانفارما، عامل افزایش انگیزه
«نمایشگاهها، کنفرانسها و کارگاههای آموزشی در حوزههای تخصصی، بهویژه در حوزه علوم دارویی در همه جای دنیا اهمیت ویژهای دارد.» ؟؟؟؟ با ذکر این نکته افزود: «ایرانفارما نیز در این میان با تلاشهای زیاد توانسته به یک برند جهانی تبدیل شود. نمایشگاههایی مانند ایرانفارما این فرصت را ایجاد میکنند تا شرکتهای داخلی توانمندیها و پتانسیلهایشان را به نمایش بگذارند.»
محمد بقایی، دستاوردهای تولیدی را با آثار هنری مقایسه کرد و درباره اهمیت نمایش آنها گفت: «وقتی یک کارخانه محصول یا مولکولی را تولید میکند مثل یک اثر هنری است که اگر به نمایش درنیاید و کسی از آن باخبر نشود، بخش زیادی از ارزش آن پنهان میماند، وقتی در نمایشگاه نتیجه توانایی و ظرفیتّهای صنعت به نمایش دربیاید، برای تولیدکننده انگیزه بیشتری ایجاد میکند.»
به باور این مشاور سازمان غذا و دارو یکی دیگر از امتیازات مثبت ایرانفارما، حضور شرکتهای خارجی در این نمایشگاه است که با اشتراک گذاشتن ایدههایشان به تولیدکننده داخلی برای یافتن افقهای جدید و همچنین ایجاد فرصت مذاکره کمک میکنند.
پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) ۲ تا ۴ مهرماه سال جاری در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.