گفتگو با دکتر فضل اله حیدرنژاد؛ مدیرعامل داروسازی «مهردارو»:
وقتی «ایران فارما» به معدن فرصت ها تبدیل می شود
شناسایی رقبا، معرفی محصولات، فعالیت های نو و باز شدن باب آشنایی با سایر شرکت کنندگان در پنجمین نمایشگاه «ایران فارما» سبب شد تا شرکت داروسازی «مهردارو» برای نخستین بار به سایر شرکت کنندگان نمایشگاه های «ایران فارما» بپیوندد و نام خود را برای نخستین بار میان مشارکت کنندگان ایران فارما ۲۰۱۹ ثبت کند.
دکتر فضل اله حیدرنژاد؛ مدیر عامل داروسازی «مهردارو» در آستانه برگزاری نمایشگاه پنجم «ایران فارما» چشم انداز روشنی از حضور در این رویداد بزرگ دارویی دارد. ایشان در گفتگوی کوتاهی از مزایای حضور در نمایشگاه های «ایران فارما» می گوید ضمن آنکه منشا ایجاد ضعف در این نمایشگاه ها را شناسایی می کند. گفتگوی ما با دکتر فضل اله حیدرنژاد در ادامه می آید:
اگر در دوره های قبلی برگزاری نمایشگاه بین المللی «ایران فارما» حضور داشته اید تغییرات دوره های مختلف این نمایشگاه را چگونه دیده اید؟ ضمن آنکه شرکت داروسازی «مهردارو» در فاصله برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی «ایران فارما» و پنجمین دوره آن، فعالیت جدیدی را آغاز کرده یا خیر؟
سال های قبل از سوی داروسازی امین (هلدینگ کوثر- امین) در نمایشگاه «ایران فارما» حضور داشتم و شاهد فعالیت مطلوب و بازتاب بسیار خوب بخش های مختلف این نمایشگاه دارویی و صنایع وابسته بودم. اما امسال برای اولین بار است که شرکت داروسازی «مهردارو» به عنوان یک مجموعه دارویی خصوصی در نمایشگاه «ایران فارما» حضور دارد. «مهردارو»، حضور در پنجمین نمایشگاه بین المللی «ایران فارما» را فرصتی برای معرفی و آغاز فعالیت های جدید می داند.
برای انجام این فعالیت های نو که مدنظر شرکت داروسازی «مهردارو» است کدامیک از ویژگی های ایران فارما به عنوان یک نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته، محورِ برنامه ریزی مجموعه شما قرار گرفته است؟
بر اساس سیاست سازمان غذا و دارو تعداد تولیدکنندگان داروهای مخدر رو به افزایش است و« مهردارو» تلاش می کند ضمن معرفی مجدد خود، در این فرصت رقبا و توانمندی آنها را ارزیابی کند. هرچند پنجاه درصد از تولیدات این شرکت داروهای جنرالی هستند که هریک به نوبه خود انحصاری بوده و بازار خاص خود را دارد. نمایشگاه ایران فارما رویداد بزرگی در کشور است و طی چهار سال برگزاری، توانسته هم تعدد شرکت کنندگان و غرفه داران را تضمین کند و هم بازدیدکنندگان از این نمایشگاه افزایش پیدا کرده اند. درحالیکه حضور در نمایشگاه های مشابه خارجی برای صاحبان صنایع دارویی داخلی، هزینه بر است شرکت در ایران فارما- با برخورداری از امکانات مطلوب مختص نمایشگاه های بین المللی دارو- فاقد خصیصه هزینه بری برای حضور است.
اگر تحریم ها همچنان ادامه داشته باشد تاثیر برپایی نمایشگاه های ایران فارما در مواجهه با تحریم های اعمال شده چه می تواند باشد؟
نمایشگاه چهارم «ایران فارما» نسبت به نمایشگاه های قبل بسیار بهتر برگزار شد. تیم اجرایی و برگزارکننده نمایشگاه چهارم «ایران فارما» با هدایت خانم مهندس لیلا چگینی از انجام هیچ فعالیت حمایتی و تبلیغی برای صاحبان صنایع حاضر در نمایشگاه چهارم، دریغ نکردند. چنین فعالیت هایی در رویدادهای نمایشگاهی به خوبی دیده می شود و باعث دلگرمی صاحبان صنایع داخلی در حوزه داروسازی می شود. درست است که با افزایش تحریم ها امکان داد و ستد ما به عنوان تولیدکنندگان داروی داخلی در کشور محدود شده است اما امید داریم این نمایشگاه ها و حمایت های ارائه شده در آن ما را در تهیه مواد اولیه و تولید محصول در سال رونق تولید ملی یاری کند.
به نظر شما شعار پنجمین نمایشگاه «ایران فارما» چگونه می تواند در این دوره نمود پیدا کند؟
ما امیدواریم تدابیر این نمایشگاه در سالِ رونق تولید ملی به صنعت داروسازی کمک کند تا مسیر پیش رو برای توسعه تولید و صادرات را بهتر طی کند. آنطور که امارها می گویند ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می شود. اما دقت داشته باشید حجم زیادی از بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صرف تهیه داروهای تخصصی و… می شود که جزو آن سه درصد داروی وارداتی است. ما اکنون با وجود تولید ۹۷ درصد نیاز داخلی در کشور برای تهیه مواد اولیه داروها نگرانی داریم. از طرفی برخی داروخانه ها و پزشکان همچنان به فروش و تجویز داروی خارجی اصرار می کنند. امیدواریم در نمایشگاه پنجم «ایران فارما» مصرف کنندگان با کیفیت داروی تولید داخل بیشتر آشنا شده و اطمینان لازم را برای مصرف داروی باکیفیت تولید داخل کسب کنند. هرچند در درجه اول آرزو می کنم بیماری و نیاز به مصرف دارو برای هیچ یک از هموطنان مان پیش نیاید.
با ملاحظه روند پیشرفت نمایشگاه های «ایران فارما»، نمایشگاهِ سال آینده؛ «ایران فارما ۲۰۲۰» را چطور ارزیابی می کنید؟
در مورد نمایشگاه «ایران فارما» ۲۰۲۰ ، در حال حاضر ارزیابی ندارم. به طور کلی نمایشگاه «ایران فارما» در ابتدا یک نمایشگاه داخلی به نظر می رسید اما کم کم به صورت فرامرزی عمل کرد. همانطور که تا این دوره به خوبی پیش رفته امیدوارم سال آینده هم بهتر از تمام دوره ها برگزار شود. چرا که صنعت دارو در کشور رشد خوبی داشته. به خصوص که با موضوع سلامتی مردم سر و کار دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم نظارت خوبی روی تولیدات داخلی در حوزه دارو دارد و این به حصول نتایج قابل قبول در این صنعت کمک ویژه ای می کند. این در حالی است که تولیدات داخلی در کارخانه های تولید دارو هم تحت نظارت چندین ناظر قرار دارند و آزمایش های مختلفی را پشت سر می گذارند. همه این موارد گویای پیشرفت صنعت دارو در کشور است که با رشد قابل توجهی همراه است و بالتبع نمایشگاه های دارویی پیش رو را پربارتر می سازد.