در مراسمی که صبح یکشنبه ۲ اسفند ۹۴ با حضور مسئولان و داروسازان کشور در تالار وحدت برگزار شد، دستاوردهای صنعت دارویی و تجهیزات پزشکی کشور معرفی و از تولیدکنندگان آنها تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان این موضوع که واردات دارو در مقایسه با سالهای گذشته روند کاهشی در پیش گرفته است، گفت: در دوران پسابرجام فرصت عالی برای نوسازی صنعت دارویی کشور فراهم شده تا دستاندرکاران این حوزه سرمایه، دانش و تجربه شرکای خارجی را به کار گیرند. از سوی دیگر ضروری است تا صنعتگران و بانکها در این دوران عقبماندگی پیشین را جبران کنند و توسعه صادرات را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه صادرات از یک سو باعث افزایش کیفیت داروهای داخلی میشود و با عادلانه کردن قیمت دارو برای مصرفکنندگان، موجب کسب افتخار برای صنعت دارویی کشور خواهد شد.
هاشمی با تاکید بر سیراب کردن بازار تشنه منطقه تصریح کرد: ارزش کار شما فعالان صنعت دارو به صادرات است. در حال حاضر سهم ما از صادرات دارویی ۲۰۰ میلیون دلار است که با سهم واقعی ما فاصله زیادی دارد؛ صادرات دارویی در این دولت به ۲ برابر افزایش یافته است، اما باز هم این رقم افتخارآمیز نیست.
وی خطاب به دستاندرکاران صنعت دارو گفت: نباید به حواشی توجه کنیم. زیرا حاشیهها در حوزه دارو وجود داشته است و در این دولت تلاش کردیم که مقاومت کنیم. به مشکلات موجود واقف هستیم، اما باید بپذیریم پیشرفت کشور در تعامل با دنیا و بهرهگیری از تجارب جهانی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان اظهار داشت: برای پیشرفت صنعت دارویی کشور باید چشمی بینا و دلی دریایی داشت تا از فرصت پیشآمده نهایت بهره را برد و با تولید فرمولاسیون اثرگذار درصدد فتح بازارهای بینالمللی برآمد.
هدف صنعت داروسازی رسیدن به تراز مثبت تجاری است
دکتر رسول دیناورند رییس سازمان غذا و دارو با تاکید بر کاهش واردات دارو از سال ۹۱ به بعد بیان کرد: چهار ستون از اهداف اقتصاد مقاومتی دانش بنیادی اقتصاد، درونزایی و برونگرایی، حمایت از تولید داخل و توسعه صادرات است. برخی از داروهایی که امروز آنها را معرفی میکنیم، از سوی شرکتهای دانش بنیان ما تولید شدهاند، از سازمان غذا و دارو پروانه گرفتهاند و وارد بازار شدهاند که این روند بر اساس اقتصاد مقاومتی است.
وی با اشاره به رفع تحریمها گفت: وضعیت امروز پسابرجام با دوران تحریمها اصلا قابل مقایسه نیست و خوشحالیم که نگرانی مردم در خصوص رفع تامین دارو رفع شده و نظام دارویی کشور پاسخگوی نیازهای آنها است.
دیناروند خاطرنشان کرد: روند وابستگی ما به واردات دارو منفی شده است. به طوری که میزان دارویی که در سال ۹۴ وارد کشور شده از سال ۹۰، 91 و حتی ۹۲ هم کمتر بوده و این باعث افتخار است. با این حال باید تاکید کنم که هدف ما تنها کاهش واردات نیست، بلکه هدف درست رسیدن به تراز مثبت تجاری در داروسازی است که این هدف در دسترس ما قرار دارد و رسیدن به آن امکانپذیر است و فقط تلاش و تغییر نگاه را میطلبد که البته در دولت جدید اتفاق افتاده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اولویت ما تسهیل صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایران است، گفت: این سیاست را در مذاکرات خود نیز قرار دادهایم. برای نمونه، در مذاکره با کشور بزرگ روسیه اولویت ما این است که به بازار دارویی روسیه ورود کنیم که ۱۰ میلیارد دلار واردات دارویی دارد.
در مراسم معرفی دستاوردهای صنعت دارویی کشور ۱۲ قلم داروی بیولوژیک و نوترکیب برای درمان بیماریهای خاص از جمله سرطان، ام اس و انواع بیماریهای غیرواگیردار معرفی شد. این داروها پیش از این در خارج از کشور تولید میشد و به گفته رییس سازمان غذا و دارو تولید آنها ۱۵۰میلیون دلار صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت.
دکتر محمدرضا آی، دکتر رضا شهبازی، دکتر مریم شهیدی، دکتر رضا ادب دار، دکتر مهناز شکروی، دکتر فاطمه میرزا فشمی، دکتر نغمه نصر، دکتر علیرضا فخرآبادی، دکتر امیر فرشچی، دکتر پیام یوسفی، دکتر منصور علیمراد، دکتر مجتبی طباطبایی، دکتر نیما سپهری، دکتر رامین رادمنش و دکتر حسین رستگار از جمله افرادی بودند که به دلیل ضوابط و رعایت اصول تولید دارو از سوی پیشکسوتان صنعت دارویی کشور مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند. در این مراسم سالار عقیلی و حجت اشرفی همراه گروههای خود به اجرای موسیقی پرداختند.
همچنین به یاد دکتر حسن فرسام کلیپی پخش و به پاس زحمات ایشان در عرصه دارویی کشور لوح یادبودی با امضای استادان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی به همسر ایشان تقدیم شد.