به گزارش سندیکا، دکتر عباس کبریاییزاده در مراسم افتتاحیه این سمینار ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز پزشک و روز داروساز و لزوم نگاهی به وضعیت فعلی صنعت داروسازی، بیان کرد: یکی از رموز مدیریت دانستن گذشته، حال و آینده است. صنعت داروسازی در زمان انقلاب که یقینا یکی از سختترین دوران برای کشور بود، توانست به هر قیمتی استقلال کشور را حفظ کند. اما یکی از مهمترین ایراداتی که آن زمان به این صنعت گرفته شد عدم خودباوری بود که باعث شد تا سیاست جاری وقت آن زمان به سمت مصرف پیش رود تا زمانیکه با ، همفکری و هم یاری متخصصان توانستیم امروز به خودکفایی برسیم.
وی افزود: در دوران جنگ با تحریم هایی که علیه کشور اعمال شد، یاد گرفتیم که کشور مقاوم کشوری است که بتواند زیرساختهای تولید خود را تقویت کند. بعضی از ما به خوبی به یاد داریم که زمان جنگ ، وقتی عراق از سلاحهای شیمیایی استفاده میکرد، توان تولید داروی مقاوم در برابر این سلاح ها در کشور وجود نداشت. اما درست چهار ماه پیش مسئولان همین کشور سراسیمه تقاضای دیدار با مسئولان کشور را کردند تا بتوانند علیه سلاح های شیمیایی که داعش استفاده می کرد، از ما برای تولید آنتی دوتها کمک بگیرند.
سیاستها در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کند
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید بر همراستایی صنعت داروسازی درراستای اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: صنعت داروسازی امروز که بحث از اقتصاد مقاومتی در همه ابعاد است، مثال عینی همین اقتصاد است. برای نمونه صنعت داروسازی ایران تنها با ۷۷۷ میلیون دلار، ۹۸ درصد داروی مورد نیاز کشور را تامین کرده است و تنها ۲درصد از داروی مصرفی در کشور از طریق واردات تامین میشود که همین مقدار ۶۰ درصد از ارز کشور که بیش از /۱۰۰۰میلیون دلار بوده را به خود اختصاص داده است.
دکتر کبریاییزاده با بیان اینکه متاسفانه سیاستها در جهت حفظ این صنعت استراتژیک نیست، خاطرنشان کرد: علی رغم همه خودکفایی دارو، متاسفانه ارزش ریالی فروش دارو در سال ۹۴، شش درصد یک داروی وارداتی بود که این امر حاکی از آن است که سیاستها در جهت حفظ صنعت نیست و ساختار سیاستگذاری به سمتی که اقتصاد مقاومتی را عمیقتر ببیند. زیرا اگر اقتصاد مقاومتی را سطحی ببنییم به وضعیتی دچار خواهیم شد که تنها رغبت به تولید کالاهای ارزان خواهیم داشت.
دکتر کبریاییزاده در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر بازنگری قوانین به منظور افزایش صادرات بیان کرد: باید سیاستهای واردات وزارت بهداشت بازنگری شود که تا از حالت صرف درون گرایی بیرون بیاید و به فراتر از مرازها توجه داشته باشد تا صنعتی شود با سرمایهگذاری جدید، تاسیس شرکتها و افزایش ظرفیت تولیدی.
تغییر ساختار سرمایهگذاری در صنعت داروسازی را بپذیریم
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به تغییر ساختار سرمایه در صنعت داروسازی افزود: در گذر تاریخی رشد و توسعه کشور که ساختار سرمایه تغییر میکند، باید پذیرای قوانین جدید باشیم. زمانی ساختار کاملا دولتی بود و پس از آن به سمت غیر دولتی حرکت کرد. با سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی در صنعت داروسازی، دیدیم که صاحب سرمایه از عمومی به غیردولتی و از غیر دولتی به خصوصی تغییر یافت. امروزه سرمایهگذاران در بخش دارو، تعداد زیادی بخش خصوصی هستند که بسیار قوی تر از بخش دولتی عمل میکنند.
وی در پایان با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد داروهای ضد فشار خون و صد در صد داروهای آنتیبیوتیک در کشور تولید میشود، اما در عرصه بینالمللی بیش از ارایه شواهد نیازمند مستندات هستیم، اظهار کرد: زمانی بود در وزارت بهداشت که برون گرایی و شناخت فرصتهای پیش رو برای صادرات به معنای امروز مفهمومی نداشت. اما در حال حاضر از یک سو به دلیل لزوم هماهنگی سیاستهای این وزارت با استاندارهای جهانی و از سوی دیگر به دلیل تلاش برای الحاق به سازمان جهانی تجارت، شاهدیم که در مسیر جهانی شدن قرار داریم. اما نباید فراموش کنیم که در این مسیر باید زبان بینالمللی خود را تکمیل کنیم.