طرح “تحول”، منطق اقتصادی نداشت/”بیمه سلامت” مستقل و پاسخگو باشد
https://goo.gl/QANeL7
سرپرست وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم بازنگری در بسته خدمات سلامت و همچنین ادامه طرح تحول نظام سلامت، در عین حال گفت: طرح تحول سلامت همه چیز داشت، اما فرمول اقتصادی و تفکر و منطق اقتصادی نداشت.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در اجلاس مدیران کل سازمان بیمه سلامت ضمن تشکر از زحمات دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت گفت: بیمه مقتدر و ماندگار، بیمهای است که بتواند از افراد بر مبنای بضاعتش پول بگیرد و بر مبنای نیازمندیشان به آنها خدمت کند. حال اگر این هرم وارونه شود، این بیمه پایدار نیست. در یک بیمه پایدار اعضای مشارکت کننده باید جوانتر، غنیتر و سالمتر باشند تا از افراد سالم و پولدار بگیرند و آن را خرج بیپولها و بیماران کنند؛ در غیر این صورت به قول سعدی بر آن کدخدا زار باید گریست که دخلش بود ۱۹ خرج ۲۰.
وی با بیان این که در تیر ماه سال ۹۴ در سازمان برنامه و بودجه شاهد اجرای طرح تحول نظام سلامت و بیمه همگانی بودیم، گفت: در آن زمان هم در نامه محرمانه به آقای نوبخت نوشتم که اگر در اجرای این طرح تدبیر نکنیم، میترسم عاقبتش مانند مسکن مهر و غیره شود. بیمه سلامت در سال ۹۲، مبلغ ۲۴۰۰ میلیارد اعتبار در منابع عمومی داشت که این میزان در سال ۹۴ به ۵۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسید. در آن زمان با اوضاع سختی در کشور مواجه بودیم. من از یک سو به عنوان کسی که از سربازی تا ژنرالی نظام سلامت را طی کردم و از سوی دیگر از آن جایی که در سالهای قحطیِ منابع که با نفت زیر ۳۰ دلار باید بدهیهای نفت ۱۳۰ دلاری را میدادیم، ۹۵ درصد بودجه کشور را مدیریت میکردیم و چیزی هم نمیگفتیم تا مبادا وحدت ملی دچار مشکل شود. در چنین شرایطی با طرح تحول سلامت مواجه شدیم که از اقدامات خداپسندانه دکتر روحانی بود و عزیزی به نام دکتر هاشمی هم همه زندگیاش را برای اجرای آن وسط گذاشت.
نرخ ۷ درصدی حق بیمه برای سازمان بیمه سلامت قابل قبول نیست
https://goo.gl/T5bjWP
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به نرخ حق بیمه ۹ درصدی سازمان تامین اجتماعی، نرخ هفت درصدی را برای سازمان بیمه سلامت قابل قبول ندانست.به گزارش ایسنا، مهندس طاهر موهبتی در اجلاس مدیران عامل بیمه سلامت سراسر کشور گفت: علی رغم اینکه در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۲ اعتباراتمان چهار تا پنج برابر افزایش یافت، اما در سال ۹۵ مصارف نسبت به منابع، ۸۰ درصد پیشی گرفته است.
وی افزود: رشد هزینهها در سال ۹۵ به ۹۴، ۲۱ درصد بود که این میزان در سال ۹۶ به ۹۵ به ۴.۴ درصد رسید. حال زیان انباشته در سال ۹۵، ۴۴۰۰ میلیارد بود که البته در آن سال حدود ۷۷۰۰ میلیارد اوراق چاپ شد، اگر این اوراق چاپ نمیشد حدود ۱۴۰۰ برابر زیان انباشته داشتیم.وی افزود: یکی از مهمترین چالشها، عدم توازن منابع و مصارف است. سال گذشته مصوبهای در مجلس در خصوص بیماران خاص دیده شد اما منابع آن دیده نشد. همچنین ماموریتی به بیمه سلامت داده شد و قرار بود ۵ میلیون نفر بیمه شوند که این رقم به ۱۰ میلیون رسید و هزینههای زیادی به سبد بیمه سلامت تحمیل شد.
آغاز طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در جنوب شرق کشور از ۶ بهمنماه
https://goo.gl/4BuZnR
معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق جنوب شرقی کشور خبر داد و گفت: گروه هدف در این طرح ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال را شامل میشود و نوبت اول اجرای این طرح از ۶ بهمن آغاز می شود و نوبت دوم آن نیز، از چهارم تا هشتم اسفند ماه اجرا خواهد شد.به گزارش ایسنا و بنابر اعلام وبدا، دکتر علیرضا رییسی با اشاره به اقدامات موثر و موفق وزارت بهداشت در حوزه واکسیناسیون، اظهار داشت: طی دو دهه اخیر، ایران همگام و همزمان با سایر کشورها در ریشه کنی بیماری های واگیر و واکسیناسیون اقدام کرده است و امروزه به طور قابل ملاحظه ای بیماری های واگیر ریشه کن شده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به موفقیت ایران در ریشه کنی آبله از سال ۸۸ تاکنون، گفت: پوشش بالای واکسیناسیون فلج اطفال موجب شد تا بیماری فلج اطفال به میزان ۹۹ درصد در سطح دنیا ریشه کن شود.
رییسی با بیان اینکه میزان بروز بیماری فلج اطفال در سه کشور نیجریه، افغانستان و پاکستان بیشتر است، گفت: ۷۵ تا ۷۹ مورد بیماری فلج اطفال مشاهده شده در دنیا مربوط به دو کشور افغانستان و پاکستان هستند و علیرغم مجاورت ایران با این دو کشور، خوشبختانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه و واکسیناسیون به موقع، شاهد ابتلا به بیماری فلج اطفال در کشور نبودهایم.
حرکت میکرو ربات ها در بدن از طریق تغییر شکل
http://www.irna.ir/fa/News/83179633
تهران – ایرنا – محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ با همکاری محققان موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان، میکرو ربات هایی را ساختند که در واکنش به محیط اطراف، به طور خودکار تغییر شکل می دهند و قادرند درون بدن انسان حرکت کنند.
ساینس دیلی نوشت، این میکرو رباتها از لایه هایی از جنس هیدروژل زیست سازگار تشکیل شدهاند که به صورت اوریگامی تاخوردهاند. درون هیدروژل ذرات مغناطیسی کوچکی تعبیه شده است تا با استفاده از یک میدان الکترومغناطیسی متغیر از خارج بدن بتوان آنها را کنترل کرد.
این میکرو رباتها به گونهای طراحی شدهاند که بسته به شرایط محیط اطراف، تغییرشکل میدهند تا مناسبترین وضعیت را برای حرکت در بدن به دست آورند. برای مثال تغییر شکل به صورت یک تیوب کشیده دنباله دار، مناسب ترین وضعیت برای حرکت کردن در مایعات دارای گرانروی پایین است. محرک تغییر شکل این ربات ها میزان تجمع ساکارز درون آن ها است.
خیز محققان ایرانی برای پژوهش های کاربردی
http://www.irna.ir/fa/News/83179463
برگزیده بیست و چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با اشاره به اهمیت اصل کاربردی بودن پژوهش ها گفت: پژوهشگران کشور بیش از پیش به این سمت حرکت می کنند، هر چند به نظرم غالب پژوهش ها به طور مستقیم و یا غیرمستقیم کاربردی هستند.
دکتر لیلا آزادبخت که براساس تعداد مقالات منتشر شده در مجلات معتبر داخلی و بین المللی و استنادات به آن طی هشت سال گذشته و نیز عمکرد فعالیت های پژوهشی در این مدت، در جمع ۱۱ محقق برگزیده جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی قرار گرفته است، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: محققان با سختی و مرارت فراوان اقدام به فعالیت های پژوهشی می کنند و به همین دلیل غالبا سعی می کنند فعالیت های خود را به سمت کاربردی بودن سوق دهند تا بتوانند مشکلات جامعه را برطرف کرده و باری از دوش بیماران بردارند.
وی مهمترین اولویت شخص خود را در فعالیت های پژوهش، کاربردی بودن آنها دانست و ادامه داد: سعی کرده ام مقالات و تحقیقات انجام شده برای جامعه موثر و مفید بوده و در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری ها یا کنترل آنها باشد.
این متخصص علوم تغذیه بر لزوم ایجاد زیرساخت های لازم برای فعالیت های پژوهشی نیز تاکید کرد و گفت: در کنار حمایت های مالی، ایجاد زیرساخت ها بسیار مهم است که دست اندرکاران باید توجه جدی به این موضوع داشته باشند تا فعالیت های پژوهشی به سرانجام مطلوب برسد.
تلاش برای خودکفایی در تولید لنزهای نانوکامپوزیتی مادونقرمز
http://www.irna.ir/fa/News/83180297
محقق دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان موفق به ساخت یک ماده نانوکامپوزیتی با خواص ویژه شد؛ این ماده که عملکرد مکانیکی و حرارتی مطلوبی دارد و امواج مادونقرمز را از خود عبور می دهد. در تولید لنزها و پنجرههای مادونقرمز کاربرد دارد.
تشعشع مادونقرمز بخش وسیعی از طیف الکترومغناطیسی را در بر میگیرد. این تشعشعات که با چشم غیرمسلح قابلرؤیت نیستند، در سالهای اخیر کاربردهای فراوانی از تجهیزات درمانی و پزشکی گرفته تا ابزارآلات انتقال اطلاعات یافتهاند.
در این تجهیزات از پنجرههایی موسوم به پنجرههای مادونقرمز استفاده میشود. این پنجرهها باید قابلیت حداکثری در عبور طیف مادونقرمز داشته باشند و تولید آنها فناوری خاصی را میطلبد که محقق کشورمان اخیراً موفق به دستیابی به این فناوری در مقیاس نیمهصنعتی شده است.
محصولات«تاتو»با مصارف زیرجلدی پوست پروانه ساخت ندارد
مدیرکل امور فرآورده های بهداشتی و آرایشی سازمان غذا و دارو، صدور هر گونه پروانه ساخت جهت فرآورده های «تاتو» برای مصارف زیرجلدی پوست را رد کرد.عبدالعظیم بهفر، گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت فرآورده های «تاتو» در تهدید سلامتی و همچنین مصرف رو به رشد آنها جهت مصارف آرایشی، موضوع را با مدیران ضوابط بهداشتی مناطق آزاد از طریق نامه ای مطرح کردیم.
وی افزود: در این نامه تاکید شده است که تاکنون هیچ گونه پروانه ساخت جهت فرآورده های «تاتو» با مصارف تزریق زیر جلدی پوست صادر نشده است.بهفر گفت: لازم است که مدیران بهداشتی مناطق آزاد چابهار، ماکو، ارس، بندرانزلی و جزیره کیش، در صورت مشاهده هرگونه محصول تاتو دائمی با مصرف تزریق زیرجلدی، اقدامات قانونی را به عمل آورند.
صنعت دارو مشکل «ریال» دارد نه «ارز»/نگران ۵۰۰ میلیون یورو هستیم
https://goo.gl/9H2jiY
رئیس انجمن داروسازان تهران، با اشاره به اختصاص ۵۰۰ میلیون یورو اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: نگران مسیر توزیع این اعتبار هستیم.سید حمید خوئی، به موضوع تخصیص ۵۰۰ میلیون یورو اعتبار برای مطالبات شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی از محل صندوق توسعه ملی، اظهارداشت: گرچه تاکنون معادل ریالی ۲۶۰ میلیون یورو از این اعتبار توزیع شده است، اما هنوز تغییر چشمگیری در وضعیت داروسازی حاصل نشده است. ما نگرانيم که این منابع صرف تامین بدهی های طرح تحول سلامت شود. در واقع، به نام دارو، به کام هزینه های درمانی هزینه شود.خوئی تاکید کرد: از مسئولان امر درخواست داریم چاره اندیشی کنند تا این منابع در جایی غیر از دارو و تجهیزات پزشکی هزینه نشود.
آخرین وضعیت پرداخت مطالبات مراکز درمانی
https://goo.gl/Kx99Fp
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران آخرین وضعیت پرداختیهای اداره کل بیمه سلامت استان تهران به موسسات درمانی و مراکز طرف قرارداد را تشریح کرد.به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، کوروش فرزین مدیر کل بیمه سلامت استان تهران گفت: خوشبختانه با اختصاص اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی مطالبات سال ۹۶ در سرفصل های مختلف تسویه شده است به طوری که مطالبات پزشکان، درمانگاهها، فیزیوتراپیها، داروخانههای مستقل، داروخانههای دانشگاهی و دیالیز تسویه شد.وی با بیان اینکه مطالبات سال ۹۶ داروخانههای دولتی و خصوصی، پزشکان، درمانگاه و فیزیوتراپی به طور کامل تسویه شده است، گفت: همچنین مطالبات پاراکلینیک، آزمایشگاه و تصویربرداری فقط اسفند ماه سال ۹۶ باقی مانده است که امیدواریم تا اواسط بهمن ماه با اختصاص منابع به طور کامل تسویه شود.
ضرورت حفظ تنوع زیستی برای حفظ ساختار ژنتیکی سالهای آینده کشور
سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تنوع زیستی در واقع ذخیره گاههای آینده درمانی کشورمان است گفت: حفظ این ذخایر باعث حفظ ساختار ژنتیکی کشور میشود.
https://goo.gl/DezYgG
سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت در بیستمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز از ارادت خود به محیط بانان گفت و ادامه داد عوامل زیست محیطی از مولفههای موثر بر سلامت هستند. وی افزود: امروز با همه دستاوردهای موجود در عرصه سلامت به دلیل بی توجهی به شاخصهای زیستمحیطی سلامت ما به شدت تهدید می شود.
نمکی مسائلی مثل ریزگردها و شرایط نامناسب آلایندههای صنعتی را از مشکلات دانست که نظام سلامت کشور را تهدید میکنند. سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به اینکه با ۵ دلار کودکانمان را واکسینه می کردیم گفت با کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال مرگ و میر مادران باردار توانستیم بالاترین رتبه را در کشور های امروز کسب کنیم.وی افزود امروزه بیماریهای قلبی عروقی و سرطان که از عوامل موثر زیست محیطی هستند در عرصه سلامت هزینه های درمانی را به شدت سنگین کرده اند.
تولید ۳۰ داروی جدید زیستی در دستور کار است
https://goo.gl/85FcdU
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به توانایی جوانان کشور در تهیه داروهای زیستی، بیان کرد: یکی از اولویتهای ستاد، حمایت از تولید داروهای جدید است که در این زمینه با حمایتهای ستاد، ۳۰ داروی جدید زیستی در کشور تولید میشود. این داروها به کمک متخصصان داخلی تولید میشود. وی افزود: در حال حاضر تعداد داروهای زیست فناوری موجود در بازار جهانی ۱۴۶ قلم است و از این تعداد، ۲۰ دارو در بازار ایران موجود است که ۴ دارو منوکلونال آنتی بادی و ۱۶ دارو نوترکیب هستند.
داروهای زیست فناوری چیست؟
به گفته قانعی، داروهای زیستی داروهایی هستند که از منابع زیستی گرفته شده باشند، واکسن، خون و فرآوردههای آن، یاختهها، آلرژنها، بافتهای زیستی و پروتئینهای نوترکیب، شناختهشدهترین انواع زیستداروها به شمار میروند. وی همچنین تصریح کرد: این دسته از داروها از داروهای شیمیایی متمایز و مبتنی بر پروتئین مشتقشده از سلولهای زنده کشت شده در آزمایشگاه هستند.
رفع مشکل همپوشانی بیمهای در کشور/ اشتراکگذاری اطلاعات بین سازمانهای بیمهگر
https://goo.gl/s1LCVp
موهبتی گفت: برای حل مشکل همپوشانی بیمهای اطلاعات بیمه شوندگان بین سازمانهای بیمه گر به اشتراک گذاشته میشود.
در اجرای قانون بودجه سال ۹۷ و برنامه ششم توسعه تفاهم نامهای میان سازمانهای بیمه گر با هدف ایجاد پایگاه درمان بیمه شدگان، استحقاق سنجی و رفع همپوشانی و اجرای راهنمای بالینی به امضا رسیده که هدف از این کار یکپارچه شدن سیستم بیمهای در کل کشور است. رفع همپوشانی بر اساس دستورالعمل مشترک سازمانهای بیمه گر که شامل سازمان بیمه سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هستند اتفاق افتاد و از حدود یک الی ۲ ماه پیش تفاهمنامهای بین آنها تنظیم شد که بر اساس آن رفع همپوشانی شروع شده است. فعالیت اصلی سازمان بیمه سلامت ایران توجه به حفاظت مالی از بیمه شدگان و افراد در معرض مخاطرات درمانی در راستای اجرای حقوق شهروندی است، بنابراین این سازمان به طور طبیعی فعالیتهایی را در جهت تامین حقوق شهروندی بیمه شدگان انجام میدهد.
بیمه سلامت باید بخشی از هزینهها را با هدف صرفه جویی در اعتبارات و جلوگیری از افزایش بیماریها اختصاص دهد، لذا این مسئله گامی بزرگ در تامین حقوق سلامت است؛ به طور حتم هر چه بیشتر بتوان از ابتلای مردم به بیماریهای مختلف جلوگیری کرد، منابع بیشتری از سوی سازمان بیمه سلامت ایران برای درمان بیماریها هزینه خواهد شد.
اخبار مرتبط