مهمترین خبرهای حوزه دارو امروز اول بهمن به همراه لینک در زیر آمده و با کلیک روی هر تیتر، متن کامل خبر قابل دسترسی است:
واردات تجهیزات پزشکی مشابه تولید داخل ممنوع شد
https://goo.gl/2dzwwk
سرپرست وزارت بهداشت در نامهای به روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور با تاکید بر پرهیز از سفارش و واردات هرگونه تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی که تولید مشابه داخل دارد، واردات این کالاها را موجب دلسردی صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی خواند. در متن پیام دکتر سعید نمکی خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور آمده است:
بنا به گزارشات واصله، بعضی از دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی علیرغم وجود تجهیزات پزشکی ساخت داخل که از نظر استانداردها نیز تایید شده و مورد قبول میباشد، با مصوبه هیات امنا اقدام به سفارش و خرید تجهیزات و مواد مصرفی وارداتی مینمایند.
ضمن احترام به کلیه اعضای محترم هیات امنای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی که بدون شک همگی از دلسوزان کشور هستند، اینگونه تصمیمات ضمن مغایرت با دستورات و توصیههای مقام معظم رهبری و رییس جمهور محترم در حمایت از تولیدات داخلی، باعث دلسردی صنعتگران و تولیدکنندگانی خواهد شد که به سختی در راستای خودکفایی کشور تلاش مینمایند.
اگر سالميد آسپرین مصرف نكنيد
https://goo.gl/vzMUfT
متخصصان علوم پزشکی بر اساس بررسیهای خود دریافتند که افراد سالم به دلیل خطر خونریزی باید از مصرف روزانه آسپرین خودداری کنند. نتایج بررسیها نشان میدهد مصرف مرتب داروی آسپرین که مانع از حمله قلبی میشود، میتواند خطر خونریزی را بیش از ۴۰ درصد افزایش دهد.
در مطالعهای که روی بیش از ۱۰۰۰ نفر انجام گرفت، مشخص شد مصرف آسپرین با کاهش ۱۱ درصدی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی همراه است. در این بررسی، گروهی از بیماران داروی آسپرین دریافت کرده، گروهی دیگر دارویی غیرفعال مصرف کرده و گروه سوم تحت هیچ درمانی قرار نگرفتند.
نتایج آزمایشها نشان داد حدود ۲۵۰ بیمار برای مدت زمان پنج سال و به منظور پیشگیری از حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی به داروی آسپرین نیاز داشتند. با این حال افزایش مصرف این دارو موجب شده تا از هر ۲۰۰ مورد یک نفر دچار خونریزی شود. این خطر در مصرف کنندگان داروی آسپرین نسبت به افراد دیگر ۴۳ درصد بیشتر بوده است.
۳۰ داروی جدید زیستی تولید میکنیم
https://goo.gl/YCDBj6
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری گفت: یکی از برنامهها و اولویتهای ستاد تولید ۳۰ داروی جدید زیستی در کشور است. مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به توانایی جوانان کشور در تهیه داروهای زیستی، بیان کرد: یکی از اولویتهای ستاد، حمایت از تولید داروهای جدید است که در این زمینه با حمایتهای ستاد، داروهای جدید زیستی در کشور تولید میشود. این داروها به کمک متخصصان داخلی تولید میشود.
آثار تحریم ها بر تامین داروهای صرع/ قیمتها بالا رفته است
آhttps://goo.gl/LD3He7
مدیرعامل انجمن صرع ایران، به تشریح وضعیت دارویی بیماران مبتلا به صرع در شرایط کنونی کشور پرداخت و گفت: تحریم ها بر تامین داروهای مبتلایان به صرع، اثر گذاشته است.
داریوش نسبی طهرانی، روز چهارشنبه در حاشیه پانزدهمین کنگره بین المللی صرع که در محل سالن همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است، افزود: اختلال به صرع خیلی بالاست و این بیماری، یکی از معدود بیماری هایی است که وابستگی آن به دارو، بعضا به دقیقه هم می رسد. یعنی اینکه، اگر بیمار مصروع، در همان دقیقه به دارو دسترسی نداشته باشد، دچار تشنج خواهد شد. خیلی مهم است که داروهای بیماران مبتلا به صرع، همواره در دسترس آنها باشد. زیرا، نمیتوان به یکباره وابستگی دارویی این بیماران را قطع و داروی مشابه برای آنها تجویز كرد. این موضوع میتواند برای بیماران مبتلا به صرع، خطرناک باشد.
۹۰ درصد بیماران صرع دارو نیاز دارند
https://goo.gl/bZEpeJ
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به صرع هستند که با احتساب خانواده های آنها حدود سه میلیون نفر درگیر مشکلات این بیماری هستند
کورش قره گزلی، روز چهارشنبه در پانزدهمین کنگره بین المللی صرع در محل سالن همایش های کتابخانه ملی، افزود: تشخیص دقیق و درست، از مشکلات اصلی صرع در کشور است و اگر این بیماری به موقع و درست تشخیص نیابد فرد مبتلا دچار ضربات مغزی شدید و صدمات جبران ناپذیر می شود
وی اظهار داشت: ۹۰ درصد بیماران مبتلا به صرع به مصرف دارو نیاز دارند و سه چهارم آنها با دارو به زندگی طبیعی خود ادامه می دهند.
نکاتی که باید در طرح «نسخهنویسی الکترونیک» رعایت شود
https://goo.gl/eL14FR
عضو هیئت میدره انجمن داروسازان تهران گفت: لازم است زیرساختهای طرح «نسخهنویسی الکترونیک» به خوبی دیده شود.
محمدرضا دری عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران گفت: این طرح در مجموع بسیار خوب است اما باید زیرساختهای آن فراهم شود در غیر این صورت ممکن است این طرح باعث اسباب زحمت مردم شود سازمان تامین اجتماعی از چندین سال قبل به این فکر بود که بر نظام توزیع دارو کنترل داشته باشد که این امر بسیار عالی و ارزشمند است اما اشکال این طرح آنجاست که زیرساختهای آن فراهم نشده است و میتواند منجر به زحمت مردم شود. اولین مسیر ساخت نسخه های الکترونیک اینترنت است و تا زمانی که جایگاه اینترنت در مطب پزشکان و داروخانهها به طور هدفمند دیده نشود نمیتوان این طرح را اجرا کرد در برخی از داروخانه ها مشاهده میکنیم که قطعی اینترنت وجود دارد و عملکرد داروخانهها را با مشکل مواجه میکند.
۳۴ درصد مراجعات داروخانهها درخواست بدون نسخه است
https://goo.gl/AaVFJW
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طی ۵ سال اخیر ۳۴ درصد مراجعات به داروخانهها شامل افرادی بوده که بدون مراجعه به پزشک برای دریافت دارو اقدام کردهاند، گفت: کیفیت خدمات سلامت در بخش دولتی بهتر یا برابر بخش خصوصی است.
ایرج حریرچی در همایش دریچهای به فردای نظام سلامت ایران با رویکرد ایرانی اسلامی پیشرفت: در کشور ما بیمارانی که نیاز به مراجعه خدمت دارند ۹۸٫۷ درصد آنها در بخش دولتی و خصوصی خدمات عادلانه دریافت میکنند والبته فقرا مراجعه کمتری برای بستری داشتند. در ۵ سال اخیر ۳۴ درصد مراجعات به داروخانهها بیماران یا همراهان آنها بوده که بدون نسخه پزشک درخواست دریافت دارود داشتند واکنون نگرانیم اگر خدمات قیمت مناسب نداشته باشد در شرایط تحریمی افراد به پزشک مراجعه نکنند و بدون نسخه جهت دریافت دارو اقدام کنند. ۷۰ درصد داروهای سرطان باعث افزایش طول عمر نمیشود، بلكه این داروها نیز تاثیری در تسکین درد ندارد.
داروهای خارجی قیمت و کیفیت مناسبی ندارند
https://goo.gl/1mZ9Qz
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نباید در تأمین داروهای روتین اشکالی رخ دهد تا مجبور به واردات نشویم، چراکه نوع وارداتی این داروها نه کیفیت و نه قیمت مناسبتری دارد، از این نظر صنعت قطعاً جزو اولویتهای ما خواهد بود و برنامه این است که به تسهیل روند صنعت کمک کنیم.
http://www.irna.ir/fa/News/83181311x
مهدی پیر صالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست همفکری و افزایش تعامل با اعضای سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: امسال برای کشور و صنعت داروسازی از لحاظ تحریمها سال سختی بود و قطعاً سال آینده نیز شرایط راحتتر نخواهد بود چراکه بعید است بودجههایی که پیشبینیشده تخصیص یابد و کمبود بودجه خواهیم داشت و صنعت دارو نیز از این موضوع متاثر میشود.
وی افزود: در این شرایط برنامههایی برای سال آینده در دستور کار داریم. بهعنوان رئیس سازمان معتقدم باید داروی باکیفیت برای مردم تهیه کنیم؛ فارغ از اینکه این دارو تولیدی و یا وارداتی باشد، با توجه به تجربهای که در صنعت دارو دارم تحقق این مهم راهی بهجز صنعت ندارد، صنعت ابزاری برای تأمین داروی مورد نیاز مردم است و باید از آن حمایت و مراقبت کنیم.
بانک ملی ژن ایرانیان باید راه اندازی شود
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برلزوم راه اندازی بانک ملی ژن ایرانیان تاکید کرد و گفت: اگر تا ۱۵ سال آینده این بانک را نداشته باشیم در ارائه خدمات پزشکی دچار مشکل می شویم.
اولین نسخه ژنوم مرجع ایرانیان (ژمیران) توسط پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اواخر سال آینده رونمایی شد که تشخیص زود هنگام، اقدامات پیشگیرانه، استفاده در طراحی دارو، پیش آگهی پاسخ به درمان به ویژه ایجاد و گسترش پزشکی شخصی در ایران از دستاوردهای قابل پیش بینی این فعالیت است.
دکتر محمد اسماعیل اکبری امروز چهارشنبه در نشست خبری در سالن همایش مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:ما دارای جمعیت حدود ۸۰ میلیونی با اقوام مختلف هستیم که باید اطلاعات ژنومیک ایرانیان را داشته باشیم.
تولد ۵ میمون شبیه سازی شده برای درمان بیماریها+ تصاویر
https://goo.gl/TXP6F9
استفاده از نوعی گونه جانوری نادر سبب شده است تا دانشمندان از گونههای شبیه سازی شده میمونها استفاده کنند.
دانشمندان چینی از تولد پنج میمون شبیه سازی شده از نژاد (macaques) با انجام ویرایش ژنها خبر دادند؛ محققان چینی در نظر دارند از این شیوه برای آزمایش داروها و ابداع راهکارهای درمانی جدید در مقابله با بیماریهای انسان استفاده کنند.
اخبار مرتبط
اخبار روز؛ دارو در رسانهها/ اول بهمن
اخبار روز؛ دارو در رسانهها/ ۲۹دیماه
سر خط اخبار هفته در حوزه دارو