گردهمآیی مدیران عامل شرکت های داروسازی با هدف حل مشکلات صنعت، با حضور دکتر علی نوبخت رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، دکتر سعید نمکی معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مديريت و برنامهريزی كشور، دکتر غلامرضا اصغری رییس سازمان غذاو دارو و اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران صبح دوشنبه در سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکا، در ابتدای این نشست پس از ارایه مطالب کلیدی توسط سخنرانان حاضر، مدیران داروسازی داوطلب، در حضور سازمان غذا و دارو به بیان مهمترین مشکلات فعلی صنعت داروسازی و ارایه راهکارهایی در این زمینه پرداختند.
دکتر عباس کبریاییزاده رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بعنوان یکی از سخنرانان کلیدی این نشست، ضمن ابراز امیدواری از ثمربخش بودن این گردهمآیی بیان کرد: اعتراف می کنم در طول مدت فعالیت چندسالهام در صنعت داروسازی، صنعت داروسازی را تا این اندازه مستاصل ندیده بودم. متاسفانه وضعیتی که امروز صنعت داروسازی گرفتار آن شده است، با هیچ منطقی قابل تحلیل نیست.
به اعتقاد رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، وضعیت امروز صنعت داروسازی ناشی از سیاستهای غلط سازمانهای تصمیمگیر، از جمله وزارت بهداشت است. وی در همین راستا تاکید کرد: دولت با اشتباهات بزرگ خود باعث شد تا یکی از کلیدیترین صنایع تولیدی رو به رکود رود و تحقیق و توسعه در این حوزه کاهش پیدا کند. . در حال حاضر قیمت تمام شده داروهای تولیدی بسیار بالاست و در حالی که هزینه مالی قابل قبول صنعت، ۲ الی ۳ درصد بوده است، اما در حال حاضر هزینه مالی برخی شرکت ها به بالای ۳۰ درصد رسیده است.
دکتر کبریاییزاده افزود: آنچه که در طول این سالها در صنعت داروسازی اتفاق افتاده است، نتیجه عدم مدیریت صحیح منابع در وزارت بهداشت است. امروز با صنعتی مواجهیم که مبلغ هنگفتی از دولت طلب دارد. دولتی که در دریافت مطالبات خود نظیر مالیات و عوارض هیچ اغماضی ندارد. با این حال ، همین دولت انتظار دارد شرکتهای دارویی، دارو تولید و پخش کنند؛ آنوقت هر زمان که ممکن بود پولشان را بگیرند.
وی در پایان مطالب خود خبر داد: خوشبختانه طی صحبتهایی که با جناب اقای دکتر اصغری، رییس سازمان غذا و دارو صورت گرفته، شاهد همکاری و همراهی ایشان در حل مشکلات صنعت هستیم. درحال حاضر نزدیک به ۷۰۰ قلم داروی زیانده در فهرست داروهای رسمی وجود دارد که در این زمینه رییس محترم سازمان غذا و دارو، قول بازنگری در این زمینه را داده اند. اما مجدد تاکید میکنم، درخواست اصلی همه ما که امروز اینجا جمع شده ایم، حل معضل نقدینگی و تسریع در پرداخت مطالبات شرکتهای پخش است.
گفتنی است در پایان این جلسه مقرر شد با تشکیل کمیتهای ویژه از نمایندگان سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، انجمن شرکتهای صنعت پخش و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سازمان غذا و دارو، بر نحوه پرداخت مطالبات و تزریق آن مستقیما به دانشگاههای علوم پزشکی کشور، نظارت جدی صورت بگیرد و همچنین بخشی از مطالبات تا پایان شهریور پرداخت شود. گزارش تفصیلی این نشست به زودی منتشر میگردد.