طی سالهای گذشته با اتفاقاتی که در صنعت داروی کشور رخ داد، باعث شد تا به قولی «صاحبخانه بیگانه شود». صنعت دارویی کشور همیشه در اداره کل داروی سازمان غذا و دارو صاحبخانه بود، اما الان بهگونهای غریب افتاده است. برای تغییر این شرایط لازم است مسئولان نگاه محبتآمیز به صنعت داروی کشور داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، نشست بررسی فرآیندهای جاری اداره کل داروی سازمان غذا و دارو، صبح یکشنبه ۴ بهمن ۹۴ در هتل المپیک تهران با حضور و سخنرانیدکتر اکبر عبداللهیاصل مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو و مواد مخدر و جمعی از مدیران عامل شرکتهای دارویی برگزار شد، دکتر عباس کبریاییزاده رییس سندیکای صاحبان صنایع دارویی ایرانگفت: وقتی در جلسهای این چنینی شخصی همانند دکتر منتصری که همواره رفتاری آرام و متین دارد را ملتهب میبینیم، باید به خودمان بیاییم و این سوال را از خود بپرسیم که در حال حاضر صنعت داروسازی کشور کجا گرفته است؟
وی با تاکید بر تصمیمسازی منطقی در صنعت دارویی کشور خاطرنشان کرد: اگر تصمیمها در چارچوب اصول منطقی باشد، بسیاری از مشکلاتی که در حال حاضر صنعت دارویی کشور با آن مواجه است، پیش نمیآید تا مجبور باشیم جلوی کارشناسان برای دریافت یک پاسخ منطقی قد خم کنیم.
رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با تاکید بر صفات دکتر عبداللهی بهعنوان مدیری کارآمد و شنوا افزود: ایشان خیلی خوب شروع کرده و طی همین مدت کوتاه سعی داشته است تا بر اساس این اصل عمل کند که هرکس شنوای خوبی است، تصمیمگیر خوبی هم محسوب میشود، اما به قطع این شنیدن به این معنا نیست که باید بلافاصله پس از اتمام این جلسه، بر اساس شنیدهها اقدام به عمل کند.
دکتر کبریاییزاده ادامه داد: در سازمان جهانی بهداشت، کتابی تالیف شده که همواره توصیه کرده است برای تضمین تامین دارو در کشورهای مختلف، باید سیاستگذاران توان خود را بر بازار داخلی بگذارند و درصدد تقویت زیرساختها برآیند. در این کتاب همچنین تاکید شده است که حتی اگر انحرافی هم در صنعت داخلی دیده شد، مسئولان نباید به راحتی حاضر به تعطیلی خطوط تولید داخلی نباشند.
وی با تاکید بر اصلاح سیاستهای دارویی کشور خاطرنشانکرد: هدف، تامین داروی با کیفیت برای مردم از طریق منافع داخلی است. هر چند در سالهای گذشته تصمیمات غیرمنطقی باعث شد تا صادرات با مشکلاتی مواجه شود، اما باید به هر نحو ممکن تولید داخل را تقویت کرد.
وی با تاکید بر تغییر فضای رقابتی در دارو به نفع تولیدکننده در راستای اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: تصمیمات کلان در حوزه دارو باید درست گرفته شود؛ یکی از تصمیمات اشتباه در حوزه صنعت دارو این بود که اعلام شد قیمت دارو به هیچوجه بازنگری نخواهد شد و وزیر بهداشت افتخار کرد که قیمت دارو به هیچوجه تغییر نکرده است. به اعتقاد من اگر روش تصمیمگیری درست را تمرین کنیم، میتوانیم فضای پیشآمده برای صنعت داروی کشور را تغییر دهیم. بسیار متاسف هستم برای صدا و سیما که خود را پیرو خط رهبری میداند، اما بزرگترین مخرب صنعت دارویی کشور است و باعث میشود تا بزرگترین اتهام به تولید داخل زده شود.
دکتر کبریایی زاده یادآور شد: گاهی مثال «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد» کاملا مصداق جامعه ما است؛ زمانی صنعت داروسازی ترکیه در حوزه تولید مواد اولیه از ما جلوتر بود، اما امروز به دلیل توجه نکردن به شاخصهای توسعه در برنامهریزی از ما بسیار عقب هستند. توجه کنیم ظرفیت تولید داخل دو برابر نیاز داخل است و ناچار به توسعه صادرات هستیم و در دوره پساتحریم فرصتی طلایی است تا بازارهای هدف دارویی کشور از جمله عراق و کشورهای همسایه شمالی ایران شناسایی شود و صادرات را گسترش دهیم.