«صنعت داروسازی در زمینه نقل و انتقال ارز باید مورد استثنا قرار بگیرد و این اجازه را داشته باشد درصدی از نیازهای صنعت را بدون انتقال ارز وارد کند تا در تولید فرآورده های دارویی خللی ایجاد نشود.»
به گزارش روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با دکتر مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح روز یکشنبه بیست و سوم دی ماه، در محل این سازمان نشست داشتند.
در این نشست که نخستین دیدار هیات مدیره سندیکا با رییس سازمان غذا و دارو بعد از انتصاب ایشان از سوی سرپرست جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود، مواردی ازجمله مشکلات موجود در زمینه نقل و انتقال ارز در صنعت داروسازی مطرح شد.
دکتر غلامرضا اخوان فرید، عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دراین باره به روابط عمومی سندیکا گفت: اعضای هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ضمن مقایسه تحریمهای سال ۹۱ با تحریمهای حال حاضر به طرح مشکلات موجود پرداخت. ما مطرح کردیم تحریمی که در سال ۹۱ وجود داشت با تحریم کنونی متفاوت بود، تحریمهای سال ۱۳۹۱ بینالمللی بود، در صورتی که تحریمهای حال حاضر فقط از طرف آمریکا اعمال میشود، اما همین تهدیدها سبب شده کشورهای دیگر در ارتباطات اقتصادی با ایران به موانع و مشکلاتی برخورد کنند که در بسیاری موارد مانع از ایجاد ارتباط با ایران خواهد شد.
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران توضیح داد: با وجود همه این مسایل صنعت داروسازی ایران در حال حاضر با مشکلی مواجه است که در تحریمهای قبلی با آن روبهرو نبود. در دوره قبلی تحریمها این امکان وجود داشت که یکسری از قطعات فیزیکی و مواد اولیه مورد نیاز بدون انتقال ارز وارد کشور شده و در گمرک ترخیص شود در حالی که اکنون ترخیص قطعات فیزیکی یا مواد اولیه بدون انتقال ارز ممنوع شده است.
اخوان فرید، بهعنوان نمونه اضافه کرد، اگر یک واحد داروسازی نیاز به یک قطعه فیزیکی یا یک ماده استاندارد داشته باشد، زمان زیادی را از دست میدهد و با توجه به اینکه بانک مرکزی هم ارزی صادر نمیکند، باید ماهها وقت تلف کنیم که این موضوع باعث خوابیدن خط تولید دارو میشود، زیرا اجازه داده نمیشود، بدون انتقال ارز قطعهای وارد کشور شود. این مورد خطر بزرگی است که صنعت داروسازی و فرآوردههای دارویی کشور را تهدید میکند و اعضای سندیکا آن را با دکتر پیرصالحی رییس سازمان غذا و دارو مطرح کردند.
دکتر اخوان فرید تصریح کرد: فعالان صنعت دارویی کشور، خواستار هشدار جدی به مسئولین در اینباره شدند، چراکه مسئولان کشوری، هیات دولت و بانک مرکزی باید به این مشکل واقف باشند تا در آینده و در صورت حل نشدن آن، صنعت داروسازی را مورد بازخواست قرار ندهند.
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران درپایان با تاکید بر اینکه، صنعت داروسازی در زمینه انتقال ارز باید مورد استثنا قرار گیرد، گفت: ضروری است ما این اجازه را داشته باشد تا درصدی از نیازهای صنعت را بدون انتقال ارز وارد کند تاخدای ناکرده در تولید فرآوردههای دارویی خللی ایجاد نشود و مردم متضرر نشوند.